SOPU RY VIIKKOPOSTI, VKO 19

12.05.2022

SISÄLTÖ / IN ENGLISH BELOW

TULEVAT TAPAHTUMAT:

1. Kesäpiknik w/ Pirate!

2. Toukokuun lajikokeilu

MUUT ILMOITUSASIAT:

1. Aikuissosiaalityön sijaisuuksia tarjolla

2. Henkilökohtaisen avustajan haku

3. Akateemisen luovuttamisen MM-kilpailujen tulokset

4. Kutsu tutkimukseen

TULEVAT TAPAHTUMAT:

1. Kesäpiknik w/ Pirate!

Kesä on alkamassa mutta vielä haluaisi nähdä opiskelutovereita? Suuta kuivaa? Olet laulutuulella muttei seuraa tai sanoja?

Ei hätää! Pirate ja SOPU järjestävät yhdessä torstaina 19.5. kesäisen piknikin Sorsapuistossa. Paikalle voi saapua klo 17 eteenpäin. Luvassa on hyvän mielen hengailua yhdessä ja tulevasta kesästä nauttimista. Mukaan saattaa ilmestyä myös muutama laulukirjanen yhteisiä lauluhetkiä varten 😉 Varauduthan piknikille omilla eväillä ja juomilla! Mikäli haluat pelata kaljamölkkyä ota mukaan 0,33 tölkkejä (mitä tahansa juomaa). Voit myös tuoda mukanasi pelejä tai muuta ajanvietettä. Ja ennen kaikkea iloista mieltä! HUOM! Säävaraus: jos sää on huono menemme Sorsapuiston sijaan sisätiloihin (ilmoitetaan tarpeen tullen myöhemmin).

MITÄ: Kesäpiknik

MISSÄ: Sorsapuistossa (jos sää on huono, suuntaamme sisätiloihin)

MILLOIN: 19.5. klo 17à

MITÄ MUKAAN: Omat eväät&juomat, ajanvietettä jos halajat, iloista kesäfiilistä

2. Toukokuun lajikokeilu

Otetaan vielä yksi lajikokeilu ennen kesän taukoa. Toukokuun lajikokeiluna on judo. Sopun jäsenet pääsevät Shinrai ry:n judotreeneihin mukaan. Treeni toki tehdään aloittelijoille sopivaksi, mutta lajia pääsee kokeilemaan kokeneiden kanssa. Kokeilu on ilmainen ja mukaan tarvitset ainoastaan urheiluvaatteet, mielellään pitkät housut, juomapullo ja pyyhe. Ennakkoilmoittautuminen aukeaa Kide.app:ssä keskiviikkona 27.4. klo 16:00.

Lajikokeilu on tänään maanantaina 9.5. klo 18:45-20:15 (paikalle kannattaa tulla hieman aiemmin, jotta varsinaiset treenit pystytään aloittamaan klo 18:45) osoitteessa Suupantie 2, Pirkkala. Sisään pääsee rakennuksen alaparkkipaikan ovesta, samasta ovesta kuljetaan mm. Pirkkalan sosiaalitoimistoon. Ovessa on myös seuran, eli Shinrain tarra. Pukuhuoneista miesten on vasen ovi, naisten oikea: jalkoja pestään ennen treeniä ja suihkussa on mahdollista käydä treenin jälkeen.

MITÄ: Judon lajikokeilu

MISSÄ: Suupantie 2, Pirkkala

MILLOIN: 9.5. klo 18:45-20:15

MITÄ MUKAAN: Urheiluvaatteet (pitkät housut), juomapullo ja pyyhe

ENNAKKOILMOITTAUTUMINEN: Kide.app 27.4. klo 16:00 à

MUUT ILMOITUSASIAT:

1. Aikuissosiaalityön sijaisuuksia tarjolla

Tampereen kaupungin rekrytoinnin sivuilla on kaksi pitkää sosiaaliohjaajan sijaisuutta haettavaksi. Sijaisuudet ovat aikuissosiaalityön palveluissa sähköisissä palveluissa ja ne ovat 30.6.2023 asti. Sähköisissä palveluissa sosiaaliohjaaja vastaa sosiaaliohjauksesta ja -neuvonnasta puhelimitse sekä ensivaiheen arvioinnista ja sähköisten yhteydenottojen käsittelystä sosiaaliohjauksen näkökulmasta.

Paikkoja haetaan Kuntarekryssä.

On myös kolmas sijaisuus, joka on 6kk ja jota voi tiedustella suoraan johtavalta sosiaalityöntekijältä Terhikki Ahoselta, puh. 050 3621028, s-posti terhikki.ahonen@tampere.fi. Sijaisuus alkaa heti.

2. Henkilökohtaisen avustajan haku

Etsitään henkilökohtaista avustajaa 18-vuotiaalle kehitysvammaiselle (älyllinen kehitysvammaisuus) naiselle arjen päivittäisiin toimintoihin ja harrastustoimintaan. Työn luonteen ja harrastusten vuoksi avustajan on välttämätöntä olla virallisesti samaa sukupuolta (esim. pukuhuoneissa avustaminen) ja suomen kielen taito tulee olla erinomainen. Viikkotuntimäärä 1-3 kertaa viikossa 2-4 h kerrallaan pääsääntöisesti arki-iltaisin ja viikonloppuisin, maksimissaan 30 h/kk. Työ sopii hyvin esim. opiskelijalle opintojen ohella.

Työnantaja on omatoiminen eikä käytä liikkumisen apuvälineitä, kommunikoi puheella (osaa vain suomea). Hän on kiinnostunut paitsi leikkimisestä, myös ikätasoisistaan asioista kuten musiikki, tubettajat, muoti jne. Hän tarvitsee tukea lähinnä toiminnanohjaukseen, arjessa on myös haastavaa käytöstä jonka vuoksi avustajalla tulisi olla kokemusta haastavasti käyttäytyvistä henkilöistä. Plussaa on kyky itsenäiseen, johdonmukaiseen toimintaan. Arvostan rehellisyyttä ja joustavuutta ja työnantajan edunvalvojana tarjoan sitä myös.

Palkan maksaa tuntilistan mukaisesti Tampereen kaupunki henkilökohtaisen avustajan palkkauksen mukaan. Työ alkaa heti sopivan henkilön löydyttyä.

Hakemukset mahdollisen cv:n ja suositusten kera sähköpostitse avustajaa@gmail.com

3. Akateemisen luovuttamisen MM-kilpailujen tulokset

Akateemisen luovuttamisen MM-kilpailut 2022 ovat tulleet päätökseensä ja on aika julkistaa tulokset. Kilpailuun osallistui peräti 38 järjestöä, ja mukana olivat myös järjestöt Lappeenrannasta ja Oulusta. Luovutuksia kertyi lopulta huikeat 587 kappaletta edeltävän 3 kuukauden aikana!

SOPU ry on ansainnut Pronssisen kunniakirjan! Kiitos kaikille luovuttaneille!

TARAKI & Veripalvelu kiittävät kaikkia kilpailuun osallistuneita järjestöjä ja haastaa järjestöt hankkimaan ainakin seuraavan tason vuosikunniakirjan, joita Veripalvelu jakaa vuoden päätteeksi (luovutuskertoja on näitä varten mahdollista kerätä vuoden loppuun saakka). Tässä vielä rajat kyseisille kunniakirjoille:

  • Platina kunniakirja (50+ luovutuskertaa vuodessa)
  • Kultainen kunniakirja (30-49 luovutuskertaa vuodessa)
  • Hopeinen kunniakirja (20-29 luovutuskertaa vuodessa)
  • Pronssinen kunniakirja (10-19 luovutuskertaa vuodessa)

Nyt olisi mukava kuulla miten kilpailu meni ja erityisesti mahdolliset kehitysideat otetaan kiitollisina vastaan. Palautetta voi antaa voi antaa avoimena ja anonyymisti osoitteessa www.taraki.fi/palaute ja se voi koskea esimerkiksi tiedottamisen ja viestinnän onnistumista/tavoittavuutta, yleisiä järjestelyjä, ohjeistusta ja sen selkeyttä, palkitsemista tms.

Ps. Ylitse jääneet tapahtuman haalarimerkit viedään Veripalvelun toimispisteelle Koskikeskukseen (Hatanpään valtatie 1, 33100 Tampere), josta niitä voi vielä jälkikäteen noutaa järjestön nimissä suoritettua luovutusta vastaan.

4. Kutsu tutkimukseen

Etsimme osallistujia Kasvojen motoriikka ja tunteiden havaitseminen -tutkimukseen, jonka tarkoituksena on selvittää, kuinka kasvojen motoriikan muuttaminen vaikuttaa tunteiden havaitsemiseen. Tutkimuksessa kasvojen motoriikkaan puututaan pitämällä suussa yhdessä tilanteessa aikuisille suunnattua tuttia ja toisessa tilanteessa syömäpuikkoa. Tutkimukseen osallistujan tehtävänä on pitää tuttia tai syömäpuikkoa suussa ja tehdä samanaikaisesti tunteiden havaitsemiseen liittyvä tehtävä. Tutkimukseen osallistujat saavat käyttöönsä oman, käyttämättömän tutin (laita vaikka haalarimerkiksi!) ja syömäpuikon, ja nämä välineet osallistuja saa halutessaan omakseen.

Tutkimukseen osallistuminen edellyttää seuraavien kriteerien täyttymistä:

- täysi-ikäisyys

- naissukupuoli

- normaali tai normaaliksi korjattu (esim. silmälaseilla) näkö

- ei tiedossa olevaa kumiallergiaa, sillä tutin materiaalina on käytetty lateksia

- ei voimassa olevia neurologisia tai psykiatrisia diagnooseja

Mitä tutkimukseen osallistuminen käytännössä tarkoittaa?

- Osallistut yhteen noin 30 minuutin kestoiseen tutkimuskäyntiin Tampereen yliopiston Pinni B:ssä sijaitsevassa Human Information Processing -laboratoriossa (Pinni B, 3. kerros, https://research.tuni.fi/hiplab-fi/yhteystiedot/)

- Tutkimuskäynnit pyritään järjestämään seuraavana ajankohtana: 01.04.2022-31.05.2022. Myös viikonloppuisin ja arki-iltasin on mahdollista tulla tutkimuskäynnille.

Voit ilmoittaa kiinnostuksesi osallistua tutkimukseen Forms-lomakkeen kautta: https://forms.office.com/r/5BmvMvgHkg. Ilmoittautumisen jälkeen Katriina Koivusalo ottaa sinuun yhteyttä tutkimuskäynnin ajankohdan sopimiseksi ja kertoakseen tutkimuksesta lisää, mikäli sinulla on kysymyksiä. Jos haluat lisätietoja tutkimuksesta, voit myös ottaa meihin suoraan yhteyttä.

Terveisin,

Katriina Koivusalo, pro gradu -tutkija

Yhteiskuntatieteiden tiedekunta, Tampereen yliopisto

040 835 1695

katriina.koivusalo@tuni.fi

Tutkimuksen vastuuhenkilö Mikko Peltola, akatemiatutkija, dosentti

Yhteiskuntatieteiden tiedekunta, Tampereen yliopisto

050 318 6120

mikko.peltola@tuni.fi

IN ENGLISH

UPCOMING EVENTS:

1. Summerpicnic w/ Pirate

2. May's sport trial

OTHER NOTIFICATIONS:

1. Job advertisement

2. Job advertisement

3. Academic Donating World Championship 2022 results

4. Research call

UPCOMING EVENTS:

1. Summerpicnic w/ Pirate

Summer is starting but you still want to see your student buddies? Is your mouth feeling dry? You wanna sing but don´t have company or words?

No worries! Pirate and SOPU are hosting a summer picnic together on thursday 19.5. at Sorsapuisto. You can arrive from 17 o´clock onwards. We´re gonna hang out and enjoy the coming summer. There might be a few songbooks for singing together 😉 Please bring your own food and drinks! If you wanna play kaljamölkky remember to bring 0,33 cans (of any drink) with you. You can also bring games or other entertainment with you. And most importantly good spirit!

Nb! Weather reservation: if the weather is bad instead of Sorsapuisto we´ll go somewhere inside.

WHAT: Summer picnic

WHERE: Sorsapuisto (we´ll go inside if the weather is bad)

WHEN: 19.5. 17 à o´clock

WHAT TO BRING: Your own food&drinks, entertainment if you want, happy summer mood

2. May's sport trial

Sorry, this event is only in Finnish.

OTHER NOTIFICATIONS:

1. Job advertisement

2. Job advertisement

Unfortunately these jobs are only in Finnish.

3. Academic Donating World Championship 2022 results

Academic Donating World Championship 2022 has now come to an end and it is time to reveal the results. All in all, 38 organizations attended this competition and there were also organizations all the way from Oulu and Lappeenranta. Whopping 587 blood donations were made during the past 3 months!

SOPU ry has earned Bronze certificate! Thank you all who donated!

TARAKI & Blood Service would like to thank organizations for attending this competion and challenge all of them to get at least the next level yearly certificate awarded by the Finnish Blood Service (donations count until the end of this year for yearly certificates). The requirements for yearly certificates are following:

  • Platinum certificate (50+ donations in a year)
  • Golden certificate (30-49 donations in a year)
  • Silver certificate (20-29 donations in a year)
  • Bronze certificate (10-19 donations in a year)

It would be nice to hear how did the competition go and especially possible improvement proposals are welcome. Feedback can be given openly and anonymously at www.taraki.fi/palaute or by contacting the undersigned, and it may concern for example the succesfulness/accessibility of communications and announcements, common arrangements, clarity of instructions, rewarding etc.

Ps. Event's leftover overall batches will be taken to Blood Service's office at Koskikeskus (Hatanpään valtatie 1, 33100 Tampere), where they can still be collected after the event for proof of donating in the name of an organization.

4. Research call

Unfortunately this research is only in Finnish.