SOPU RY VIIKKOPOSTI, VKO 41

10.10.2022

SISÄLTÖ / IN ENGLISH BELOW

TULEVAT TAPAHTUMAT:

1. Pi**ujouluralli 6.-7.11.

2. Opiskelijahaalareiden jako 12.10.

3. SOPUn päivystys ke 12.10. klo 12-13

4. SuuriSoteSeikkailu Jyväskylässä 3.11.

5. SOPU x SOS seminaari: "Mitä mielessä" + PISTOT-jatkot 27.10. klo 16

6. SOPU ry syyskokous 12.10. klo 17

MUUT ILMOITUSASIAT:

1. SoTen Valitut Palat -ehdokaslista ja edustajistovaalit

2. Haetaan henkilökohtaista avustajaa

3. Vapaaehtoiseksi WWF nuoriin

4. Vapaaehtoistyötä Suomen Punaisen Ristin hankkeissa

TULEVAT TAPAHTUMAT:

1. Pi**ujouluralli 6.-7.11.

Aallokko kutsuu! ⛴️

Pi**urallin jatko-osa Pi**ujouluralli tulee taas vuosimallia 2022! TARE ry, SOPU ry ja Konekerho ry vievät teidät 23h hupiristeilylle kohti Tukholmaa. Lähtö tapahtuu tutuilla sinisillä @heneoy busseilla TAMKilta Kuntokadun puolelta sunnuntaina 6.11.2022 klo 14 ja paluu samaan paikkaan tapahtuu maanantaina 7.11.2022 illalla. Olethan ajoissa lähtöpäivänä!

Hinta tälle tapahtumalle kuljetuksineen on 38€/jäsen ja 41€/ei jäsen. Liput tulevat myyntiin tiistaina 11.10. klo 12 Kide.appissä. Ole siis nopea ja varmista paikkasi tälle risteilylle!

LIPUISTA!

🎟️Voit ostaa joko yhden hengen lipun ja esittää toiveen hyttiseurastasi TAI voit kerätä valmiiksi itsellesi 4-hengen porukan ja ostaa kerralla yhteisen hytin. Valmis 4-hengen hytti kustantaa siis jäsenpainotteisena 152€ ja ei jäsenenä 164€

🥪Lisäksi sinulla on mahdollisuus ostaa itsellesi ruokailut menomatkalle iltabuffettiin (39€), paluumatkalle meriaamiaiselle (17€) ja lounasbuffetiin (29€)

‼️ Jäsenhintainen 4-hengen hytti edellyttää vähintään kolmen (3kpl) olevan jäseniä.

MIKÄ? Pi**ujouluralli -risteily Tukholmaan

MILLOIN? 6.-7.11.2022

MITÄ MAKSAA? 38€ jäsen, 41€ ei-jäsen

MISTÄ LIPUT? Kide.app tiistaina 11.10. klo 12

2. Opiskelijahaalareiden jako 12.10.

Kauan odotetut opiskelijahaalarit ovat vihdoin saapuneet! Voit tulla noutamaan haalarisi keskiviikkona 12.10. klo 16.30-17.00, Teiskontien puoleisesta aulasta.

Toivottavaa olisi, että jokainen pääsisi itse hakemaan omat haalarinsa, jotta haalareiden luovutus sujuu kaikkien kannalta helpoiten. Jos olet kuitenkin estynyt pääsemään itse paikalle, voit pyytää kaveriasi hakemaan haalarisi puolestasi.

Nähdään haalarijaossa!

3. SOPUn päivystys ke 12.10. klo 12-13

Tervetuloa H0-käytävälle SOPUn päivystykseen! Tarjolla kahvia, teetä, hyvää seuraa ja rentoa hengailua. Myynnissä myös haalarimerkkejä ja kangaskasseja. Eli tule keskiviikkona 12.10. klo 12-13 käymään H0-käytävän sohvilla, nähdään siellä!

4. SuuriSoteSeikkailu Jyväskylässä 3.11.

Pue haalarit jalkaan ja suuntaa Jyväskylään 3.11.! Tätä Suurta SoteSeikkailua et halua missata, sillä sote-alan opiskelijoita osallistuu ympäri Suomen kymmenestä eri järjestöstä!Suuressa SoteSeikkailussa kierretään erilaisia ravitsemusliikkeitä, joista saadaan leimoja. Kun seikkailupassi on täynnä, olet suorittanut ensimmäisen soteseikkailututkinnon! Tutkintolahjaksi saat upean haalarimerkin. Suuressa SoteSeikkailussa ei tietenkään ole unohdettu hyviä jatkoja. Seikkailu huipentuu jatkoille yökerho Londoniin, jossa Etta räjäyttää katon ilmaan! Jos ajatus liveartistista ei innosta, niin ei hätää! Vaihtoehtoa janoaville krebaajille varjojatkot sijaitsevat Heidi's Bier Barissa. Molempiin jatkopaikkoihin on ilmainen sisäänpääsy rannekkeen kanssa. (Narikka maksetaan erikseen)Mitä: Suuri SoteSeikkailu
Missä: Suomen Ateenassa eli Jyväskylässä
Milloin: 3.11.

Mitä maksaa: Lipun hinta on jäseneltä 27 € ja ei jäseneltä 32 €. Lippu sisältää tapahtuman sekä myös bussikyydityksen Jyväskylään ja takaisin. Liput myynnissä Kide.appissa.
Miksi: että pääsee tutustumaan muihin Sote-alan opiskelijoihin omilla approilla ja approilemaan!PIRATEn ja SOPUn yhteinen bussikuljetus kohti Suurta SoteSeikkailua lähtee torstaina 3.11. TAMKilta klo 13.45. Olethan paikalla 13.30, bussi ei odota myöhässä tulijoita! Jatkojen jälkeen paluukyyti Jyväskylästä lähtee perjantaina 4.11. klo 3 yöllä.

5. SOPU x SOS seminaari: "Mitä mielessä" + PISTOT-jatkot 27.10. klo 16

Tervetuloa vuosittaiseen SOPU x SOS seminaariin! Tänä vuonna seminaarin aiheena on rasismin vastaisuus. Seminaari järjestetään 27.10. klo 16 alkaen Juhlatila HHB:lla. Paikan päällä on kolme upeaa puhujaa. Puhujien välissä on kahvitauko ja lopuksi järjestetään paneelikeskustelu, jossa on aikaa opiskelijoiden kysymyksille. Tilaisuuden jälkeen pidämme tauon, jonka jälkeen alkaa iltabileet! Tarjolla on ruokaa sekä juotavaa janoisille. Iltabileistä suuntaamme PISTOT-jatkoille Ranta/Poroon, osoitteeseen Hatanpään valtatie 1. Pue siis haalarit jalkaasi ja tule oppimaan uutta sekä verkostoitumaan!

Tursaat! Tapahtumasta saat leiman tursaspassiisi! 🦑

Lipun hinta on SOPU ry:n ja SOS ry:n jäsenille 10 € ja muille 14 €. Lipun hintaan kuuluu seminaari, kahvitukset, ruokatarjoilu, iltabileet, haalarimerkki sekä PISTOT-jatkot. Liput tulevat myyntiin Kide.appiin 10.10. klo 12.

MITÄ? SOPU x SOS seminaari: Mitä mielessä? + PISTOT-jatkot

MISSÄ? Juhlatila HHB Hatanpään valtatie 34, 33100 Tampere. Tila ei ole esteetön.

MILLOIN? 27.10.2022 klo 16

MITEN? Jäsen 10 € / Ei-jäsen 14 € Kide.app 10.10. klo 12

6. SOPU ry syyskokous 12.10. klo 17

SOPU ry:n vuosittainen sääntömääräinen syyskokous tulee taas!

Kokous järjestetään keskiviikkona 12.10. klo 17 TAMKilla tilassa D1-02. Kokouksen esityslistan löydät erillisen kokouskutsun liitteistä, joka tulee kaikille myöhemmin sähköpostiin.

Kokouksessa käsitellään yhdistyksen sääntöjen mukaiset asiat ja valitaan muun muassa hallitustoimijat vuodelle 2023 - asetu siis itse ehdolle ja/tai tule äänestämään muita ehdokkaita! Kokouksessa ovat äänioikeutettuja kaikki yhdistyksen varsinaiset jäsenet.

Toivottavasti nähdään teidät kaikki siellä! ❤️

MUUT ILMOITUSASIAT:

1. SoTen Valitut Palat -ehdokaslista ja edustajistovaalit

Mikä ihmeen edustajisto?

Edustajistossa on 21 opiskelijaa käyttämässä opiskelijakunnan ylintä päätösvaltaa. Pääset siis yhdessä muiden opiskelijoiden kanssa vaikuttamaan Tamkon toimintaan ja ylläpitämään opiskelijoiden hyvinvointia.

Edustajiston myötä pääset ottamaan kaiken irti opiskeluajoista. Edustajistossa pääset tutustumaan uusiin ihmisiin, sekä harjoittelemaan kokoustamista ja asioista päättämistä. Kaikki päätökset tehdään yhdessä, yksin ei siis tarvitse toimia.

Edustajistovaalit

Tamkon jäsenet (opiskelijakunnan jäsenmaksun maksaneet ja läsnä oleviksi ilmoittautuneet opiskelijat) äänestävät syksyisin edustajistovaaleissa edustajistoon 21 jäsentä.

Edustajistovaalit toteutetaan listavaalina. Listavaali on suhteellinen vaalitapa, jossa esimerkiksi saman koulutuksen tai teeman omaavat ehdokkaat ovat samalla ehdokaslistalla. Äänestäjä äänestää siis ehdokkaan lisäksi myös tämän ehdokaslistaa. Valitun edustajiston kokoonpano/valtasuhteet määräytyvät listojen suosion mukaan. Samaa vaalitapaa käytetään mm. eduskuntavaaleissa.

Äänestäminen edustajistovaaleissa

Tamkon edustajistovaaleissa voit äänestää, jos olet läsnäoleva opiskelija TAMKissa, sekä Tamkon jäsen. Äänestää voit joko kätevästi tuni-sähköpostiin tulleella äänestyslinkillä tai perinteisesti uurnalla.

Uurnavaalien äänestyslipuke annetaan äänestäjälle uurnavaalipaikalla. Uurnavaalissa henkilöllisyyden todistamiseen kelpaa Tamkon opiskelijakortti tai virallinen henkilöllisyystodistus (henkilökortti tai passi).

Uurnaäänen voit käydä antamassa seuraavissa paikoissa:

  • Pääkampus (Kuntokatu 3, 33210 Tampere)
  • Mediapolis (Tohlopinranta 31, 33270 Tampere)
  • Proakatemia (Finlaysoninkuja 21 A, 33210 Tampere)

Ehdolle asettuminen vaaleissa

Jotta voit asettua ehdolle Tamkon edustajistovaaleissa, täytyy sinun olla läsnäoleva opiskelija TAMKissa sekä olla Tamkon jäsen. Ehdolle voit asettua 20.9.2022 klo: 9.00 - 11.10.2022 klo: 12.00 välisenä aikana. Jos kiinnostuit, täytä sähköinen ehdokasilmoitus, jonka löydät tästä. Tämän lisäksi, jos haluat lähteä edustamaan SOPUn ja PIRATEn yhteiselle ehdokaslistalle SoTen Valitut Palat, ilmoita itsesi ehdokaslistalle ottamalla yhteyttä listan yhteyshenkilöön SOPU ry:n koulutuspoliittiseen vastaavaan Miikka Kuuselaan (miikka.kuusela@tuni.fi).

2. Haetaan henkilökohtaista avustajaa

Haetaan henkilökohtaista avustajaa hoitorinkiin joko säännöllisesti tai satunnaisesti 0-tuntisopimuksella äidille kotitöihin ja 8 lapsen (1-15 v) hoitoon. Työajat sovittavissa aamu/iltavuorojen ja mahdollisesti myös halutessa viikonloppuisin 3-12h/vrk. Tarve olisi nopeasti saada rinkiä kasvatettua.

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä:

Merja Lamminmäki

+358443130756

merja.lamminmaki@gmail.com

3. Vapaaehtoiseksi WWF nuoriin

Etsimme vapaaehtoisia edistämään kanssamme kestävää ruuankulutusta! Haemme WWF Nuoriin noin 18⎯25-vuotiaita uusia ja innokkaita vapaaehtoisia. Etsimme henkilöitä, jotka ovat kiinnostuneita ruuan ympäristövaikutuksista sekä yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta ja valmiita sitoutumaan vuodeksi vapaaehtoisryhmän toimintaan. Arvostamme monenlaista osaamista, joten hae rohkeasti mukaan - olitpa sitten kiinnostunut podcastin tekemisestä, someviestinnästä, kokkaamisesta, tapahtumien järjestämisestä tai poliittisesta vaikuttamisesta!

WWF Nuorissa pääset yhdessä WWF:n asiantuntijoiden kanssa edistämään kestävää ruuankulutusta ja innostamaan nuoria sitoutumaan kestäviin ruokavalintoihin. Kestämätön ruuantuotanto on suurin yksittäinen syy luonnon monimuotoisuuden romahtamiseen, ja ruoka muodostaa viidesosan suomalaisen hiilijalanjäljestä.

Miksi kannattaa hakea?

Toiminnassa opit hyödyllisiä taitoja mm. yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta, viestinnästä ja projektityöskentelystä. Lisäksi vapaaehtoisemme ovat kertoneet oppineensa johtamistaitoja, substanssiosaamista, saaneet itsevarmuutta ja heidän ympäristöahdistuksensa on muuttunut toivoksi ja toiminnaksi. Pääset luomaan ja toteuttamaan uudenlaisia ympäristövaikuttamisen tapoja erilaisten projektien kautta.

Kuka voi hakea?

Arvostamme monimuotoisuutta ja toivomme hakijoita erilaisista taustoista. WWF Nuorilla on kolme eri paikallisryhmää pääkaupunkiseudulla, Tampereella ja Turussa, joten haemme vapaaehtoisia näiden kaupunkien alueilta. Haemme uusia jäseniä kaikkien kaupunkien ryhmiin ajalle 1.12.2022-31.12.2023. Perehdytämme sinut vapaaehtoistehtävään ja edellytämme sinulta sujuvaa suomen kielen taitoa. Tammikuussa järjestämme kaikille yhteisen aloitusleirin 13.-15.1., johon osallistuminen on edellytys ryhmään pääsemiselle. WWF Nuorissa toimiminen on vapaaehtoistyötä, eikä siitä makseta palkkaa, mutta mahdolliset matkakulut korvataan.

Miten voi hakea?

Hakijoista osa valitaan haastatteluihin, joiden perusteella lopullinen valinta tehdään. Ryhmähaastattelut järjestetään marraskuussa viikolla 46. Lisätietoja toiminnasta Sanna Nurmelta (sanna.nurmi@wwf.fi). Hae WWF Nuoriin 31.10. mennessä täyttämällä tämä lomake: https://forms.office.com/r/b2TJ7TJSDx.

Lisää tietoja WWF Nuorten toiminnasta löydät osoitteesta www.wwfnuoret.fi sekä Instagramista ja TikTokista @wwfnuoret.

4. Vapaaehtoistyötä Suomen Punaisen Ristin hankkeissa

Etsimme kahta opiskelijaa jakamaan tietoa terveydestä ja hyvinvoinnista tapahtumissa. Saat mahdollisuuden harjoitella kulttuurisensitiivistä ja monikulttuurista terveydenhuoltotyötä. Matkaliput korvataan.

Suomen Punaisen Ristin järjestöjen monikielisen ja monikanavaisen koronaviestinnän koordinaatiohanke (MMKV) ja Monihelin Terkku-hanke järjestävät teemaillat yhteistyössä Pakolaisnuorten tuki ry:n Kölvi-toiminnan kanssa, joka tekee monikulttuurista nuorisotyötä. Teemailtojen aiheena on terveys, hyvinvointi ja koronavirus.

Teemaillat pidetään suomeksi torstaina 27.10.2022 klo 16.30-18.30 ja torstaina 24.11.2022 klo 16.30-18.30. Paikka on Kölvitoiminta, Otavalankatu 12a, 33100 Tampere. Meillä on myös etäsuunnittelutapaaminen 3. lokakuuta klo 12.

Voit ilmaista kiinnostuksesi jakamaan tietoa tapahtumissa lähettämällä sähköpostia lauren.stevens@moniheli.fi.

IN ENGLISH

UPCOMING EVENTS:

1. Pi**ujouluralli 6.-7.11.

2. Overalls pick-up on Wednesday 12.10.

3. SOPU's coffeehour on Wednesday 12.10. at 12-13

4. SuuriSoteSeikkailu at Jyväskylä 3.11.

5. SOPU x SOS seminar: "What's on your mind" 27.10. at 4pm

6. SOPU ry's annual autumn meeting on Wednesday 12.10. at 5pm

OTHER NOTIFICATIONS:

1. Job advertisement

2. Volunteering

3. Volunteering

UPCOMING EVENTS:

1. Pi**ujouluralli 6.-7.11.

Tidal wave calls! ⛴️

Does your heart desire adventure? Are you thirsty for fun? No worries! Pi**ujouluralli ver. 2022 is here after a few year hiatus. TARE ry, SOPU ry and Konekerho ry will take you to the waves of the Baltic Sea for a 23h pleasure cruise towards Stockholm. We´ll travel to the harbor by the one and only @heneoy buses on Sunday 6.11.2022 from TAMK at 14:00 o'clock and come back on Sunday 7.11.2022 evening.

Price for this cruise, including transport, is 38€/member and 41€/non-member. Tickets will be on sale on Tuesday 11.10. at 12 o'clock in Kide.app. So be fast and secure yourself a place on this amazing cruise!

ABOUT THE TICKETS!

🎟️ You can buy either one ticket for yourself and express a wish for cabin mate/s OR you can gather a group of four (4) people beforehand and buy a shared cabin. Complete four person cabin will cost 152€ for members and 164€ for non-members.

🥪 In addition you have a chance to buy yourself meals for Sunday to dinner buffet (39€), and for Monday to sea breakfast (17€) and lunch buffet (29€).

‼️ To buy a full 4 person cabin at a membership price at least 3 people in the cabin need to be a member.

We leave for the cruise from TAMK on the Kuntokatu side on Sunday 6.11.2022. at 14:00 o´clock, so be on time!

WHAT? Pi**ujouluralli -cruise to Stockholm.

WHEN? 6.-7.11.2022.

COST? 38€/member, 41€/non-member

WHERE TO GET TICKETS? Kide.app on Tuesday 11.10. at 12 o'clock

2. Overalls pick-up on Wednesday 12.10.

The long-waited student overalls have finally arrived! You can pick up your overalls on Wednesday 12 October at 16.30-17.00, from the lobby of Teiskontie.

We hope that everyone could pick-up their overalls on themself but if you can't pick-up your own overalls on yourself, you can ask your friend to get your overalls to you.

See you there!

3. SOPU's coffeehour on Wednesday 12.10. at 12-13

Welcome to the H0-hallway for SOPU´s coffee hour. You can expect coffee, tea, good company and a relaxed hangout. We will also sell overall badges and tote bags. So come to the couches in the H0-hallway on Wednesday 12.10. at 12.00-13.00, see you there!

4. SuuriSoteSeikkailu at Jyväskylä 3.11.

Put your overalls on and come with us to Jyväskylä on 3.11.! Suuri SoteSeikkailu Appro event gathers up social and healthcare students from around Finland. Of course SoteSeikkailu will also include a great afterparty. The adventure continues in the night club London, where a live artist will blow the roof up! Even if the thought of a live artist doesn't excite you, that's okay! For the party people who are thirsty for an alternative, there's also a party located at Heidi's Bier Bar. Both after party locations have free entry with a wristband. (Narikka is paid separately)

What? Suuri SoteSeikkailu
Where? At Jyväskylä
When? 3.11.2022 Ticket sales start as stand sales on Monday, 3.10. In front of the cafeteria 9-12 or as long as there are tickets.
What does it cost? The ticket price is 27 € for members and 32 € for non-members. The ticket includes the event and also a bus ride to Jyväskylä and back.
Why? That you can get to know other social and healthcare studens at Appro-event

The departure towards Suuri SoteSeikkilu leaves on Thursday 3.11. Thursday evening at 1:45 pm. Be there at 1.30pm, because the bus doesn't wait for latecomers! After the event, the return ride from Jyväskylä leaves on Friday 4.11. at 3am.

5. SOPU x SOS seminar: "What's on your mind" 27.10. at 4pm

Unfortunately this event is only in Finnish.

6. SOPU ry's annual autumn meeting on Wednesday 12.10. at 5pm

The statutory autumn meeting of SOPU ry is coming again!

Meeting will take place on Wednesday 12.10. at 5pm at TAMK in room D1-02. The agenda of the meeting, which can be found in the attachments of the separate meeting invitation, will be emailed to everyone later.

At the meeting we will converse on the matters according to the association and, among other things, elect the board members for 2023. All full members of the association are entitled to vote and run for the board at the meeting.

Hope to see you all there! ❤️

(Note that the meeting will be held in Finnish language only)

OTHER NOTIFICATIONS:

1. Job advertisement

2. Volunteering

3. Volunteering

Unfortunately these are only in Finnish.