SOPU RY VIIKKOPOSTI, VKO 48

28.11.2022

SISÄLTÖ / IN ENGLISH BELOW

TULEVAT TAPAHTUMAT:

1. SOPUn ja TIROn lajikokeilu: Kyykkä

2. Pikkujoulusitsit 1.12.

MUUT ILMOITUSASIAT:

1. SOPUn palautekysely

2. Töitä tarjolla varhaiskasvatuksessa

3. Demolan työelämäpäivä

4. Vastaa kyselyyn avoimesta tieteestä

5. Keräys Tarton Turvakodin lasten hyväksi

TULEVAT TAPAHTUMAT:

1. SOPUn ja TIROn lajikokeilu: Kyykkä

Hellurei!

Talvi on tulossa ja sitä myötä kyykkäkansa kaivaa karttunsa koloistaan. SOPU ja TIRO järjestävät yhdessä kyykkää lajikokeiluna Hakametsän jäähallilla maanantaina 5.12. Nyt olisi aloittelijalle oiva mahdollisuus opetella tämän perinteisen lajin salat, tai jos aikaisempaa kokemusta löytyy, niin on kertaaminen myös erittäin suvaittavaa.

Paikanpäällä on väkeä opastamassa lajin säännöistä ja pelivermeetkin löytyy järjestäjän puolesta. Osallistua voit yksin tai vaikka kavereiden kanssa.

Näillä sanoilla varaa itsellesi Kide.app ilmaislippu ja suuntaa kohti Hakametsän jäähallin kenttää 5.12. klo 16. Mukaan tarvitset vain lämmintä vaatetta ja hyvän mielen.

Varaathan ilmaislipun kidestä! Lippuja vain rajoitettu määrä! https://kide.app/events/66707cd1-1d07-4c3c-a4c8-a4fe02c6166f

2. Pikkujoulusitsit 1.12.

Sitsit on taas, sitsit on taas, kattila täynnä iloa!

Eli sehän olisi SOPUn ja Konekerhon pikkujoulusitsien aika. Sitsit järjestetään 1.12.2022 Hatanpään Soutupaviljongilla ja ne kustantavat jäsenille 20€. Lipunmyynti on loppunut!

Mitä se lippu sisältää? Lippu sisältää ruuan, 2 juomaa sekä alku- että jälkiherkut shottilaseissa! Huomioithan kuitenkin, ettei sitseillä tarjota koko masua täyttävää määrää, joten huolehdi ruokailuista ennen sitsejä.

Teemana sitseillä on luonnollisesti joulu, joten kaivahan tonttulakki esiin ja haalarit jalkaan!

Virallisia jatkoja tapahtumalla ei tällä kertaa ole.

Mitä? SOPU<3Konekerho pikkujoulusitsit

Milloin? 1.12. klo 18-22

Missä? Hatanpään Soutupaviljonki

MUUT ILMOITUSASIAT:

1. SOPUn palautekysely

Palaute on tärkeässä roolissa SOPUn kehittämisessä ja nyt sitä pääse antamaan. Mikä on toiminut ja mitä pitäisi kehittää? Vastaa alla olevaan kyselyyn ja tule mukaan kehittämään SOPUn toimintaa.

https://forms.gle/2bWqPXFSFEnnjhjE7

Kiitos palautteestasi!

2. Töitä tarjolla varhaiskasvatuksessa

Kotipehkun päiväkodissa Tampereella tarjolla opintovapaan sijaisuus.

Lue lisää tehtävästä:

https://paikat.te-palvelut.fi/tpt/11718882?searchPhrase=kotipehku&announced=0&leasing=0&remotely=0&english=false&sort=1

Jätä vapaamuotoinen hakemuksesi sähköpostitse osoitteeseen kotipehkunpk@gmail.com 6.12. mennessä.

Kysy lisää päiväkodilta: 040 766 8730

3. Demolan työelämäpäivä

Torstaina 1.12. klo 14-16 me Demolalla järjestämme vapaamuotoisen työelämäpäivän, afterwork/haalaribileiden etkot henkeen. Puhumme työn tulevaisuudesta ja vedämme muutaman osallistavan workshopin afterwork tarjoiltavien kera. Tapahtuma järjestetään Platform 6 tiloissa osoitteessa Åkerlundinkatu 8, 5krs. Tapahtuma on hyvä tilaisuus tutustua uusiin ihmisiin poikkitieteellisesti.

4. Vastaa kyselyyn avoimesta tieteestä

Avoimen tieteen ja tutkimuksen kansallisen koordinaation sihteeristö tarvitsisi apuasi lyhyen (n.5min) kyselyn muodossa! Osana laajempaa kartoitusta ja verkkoartikkelia avoimesta tieteestä ja opiskelijoista kasasimme lyhyen kyselyn, jonka avulla tarkoituksena on saada opiskelijoiden ääntä kuuluviin avoimen tieteen edistämistyöhön. Kyselyn avulla etsimme opiskelijoiden kokemuksia avoimen tieteen tuntemuksesta ja käytännöistä korkeakouluissa. Vastaajalla ei tarvitse olla kokemusta avoimen tieteen teemoista, toivomme kaikenlaisia näkökulmia aiheeseen.

Avoin tiede on kansainvälisesti merkittävä liike, joka pyrkii edistämään avoimia toimintamalleja tieteessä ja tutkimuksessa. Se pyrkii tekemään tieteellisestä tiedosta kaikille avoimesti saatavaa ja demokraattisempaa sekä lisäämään tiedon hyödynnettävyyttä ja vaikuttavuutta yhteiskunnassa. Jos olet esimerkiksi joutunut vaihtamaan lähdekirjallisuutta maksumuurin takia, olet kohdannut haasteen, joita avoin tiede pyrkii ratkaisemaan.

Olemme siis kiinnostuneita kuulemaan tavoittaako avoin tiede opiskelijoita, sillä opiskelijoiden ääni on avoimen tieteen kansallisessa työssä jäänyt toistaiseksi valitettavan vähäiseksi. Pyydämmekin siis opiskelijoita eri korkeakouluista vastaamaan kyselyyn, jonka löydät alta. Artikkeliin ei tule näkyviin vastanneiden opiskelijoiden nimiä. Pyydämme vastauksia viimeistään 28.11.2022 mennessä.

Linkki kyselyyn: https://tsv.gruppo.fi/online-applications/index.php/survey/index/sid/352258/newtest/Y/lang/fi

Kiitos paljon avustasi!

5. Keräys Tarton Turvakodin lasten hyväksi

Mikä juttu?

Ryhmä sosionomiopiskelijoita on lähdössä Viron Tartoon järjestämään joulujuhlaa turvakodin lapsille. Tällä Tarton-reissulla on 30 vuotta pitkät perinteet sosionomikoulutuksen kanssa, jotka valitettavasti katkesivat väliaikaisesti korona-aikana. Nyt on tarkoitus lähteä herättämään perinnettä uudestaan ja tänä vuonna reissuun lähdetään omakustanteisesti, mutta jatkossa olisi tarkoitus taas yrittää saada se toimimaan yhteistyössä TAMK:n kanssa. Reissun tarkoituksena on tehdä yhteisöllinen joulujuhla turvakodin henkilökunnan kanssa lapsille, johon kuuluu sosionomien tekemä näytelmä, puuron keittoa ja leipomista, sekä lahjojen jakamista lapsille. Ryhmä reissuun on jo valittu, mutta jos sinua jäi kiinnostamaan, reissua lähdetään varmasti toteuttamaan ensi vuonnakin. Tänäkin vuonna on kuitenkin vielä mahdollisuus päästä tekemään hyvää, sillä olemme laittamassa Tartoon lähtijöiden kanssa lahjakeräyksen H0-käytävälle. Lahjat jaetaan Tartossa lapsille joululahjoina ja reissuryhmä hoitaa paketoinnin eli lahjoja ei tarvitse valmiiksi paketoida.

Lahjakeräys

Laitamme H0-käytävälle kasseja/laatikoita, joihin voi tuoda lahjoituksia. Turvakodilta toiveena lahjoiksi oli erilaiset lelut, mutta varsinkin pehmolelut ja stressiä lievittävät lelut. Tämän lisäksi toiveena oli käytännölliset lahjat, kuten opiskelutarvikkeet, viltit, hygieniatuotteet sekä värityskirjat. Lasten iät ovat väliltä 1-15 vuotta. Muunlaisetkin lahjat ovat tervetulleita ja kaikilla lahjoituksilla on iso merkitys. Keräykseen voi lahjoittaa 30.11. asti.

Jos keräyksestä on kysyttävää, voit laittaa sähköpostia osoitteeseen miikka.kuusela@tuni.fi

IN ENGLISH

UPCOMING EVENTS:

1. SOPU's and TIRO's trial: Kyykkä

2. Pikkujoulusitsit 1.12.

OTHER NOTIFICATIONS:

1. Job advertisement

UPCOMING EVENTS:

1. SOPU's and TIRO' trial: Kyykkä

Hey there!

The winter is coming fast and with it comes all the classic winter sports. One of these is Kyykkä, which has it's massive championships played in Hervanta on February.

Now is your chance to learn how to play Kyykkä as SOPU and TIRO have a practice day for newbies on 5th of December at 4 p.m. The games are played at Hakametsän Jäähalli yard.

So grab some warm clothing and join us for practice. We have all the equipment needed and our Kyykkä experts can teach you the rules.

Reserve a free ticket from Kide.app! There is only a limited amount of them! https://kide.app/events/66707cd1-1d07-4c3c-a4c8-a4fe02c6166f

2. Pikkujoulusitsit 1.12.

Unfortunately this event is only in Finnish.

OTHER NOTIFICATIONS:

1. Job advertisement

Unfortunately this is only in Finnish.