HALLITUS 2023

MUKAAN HALLITUKSEN TOIMINTAAN?

Uusi hallitus valitaan joka vuosi SOPU ry:n syyskokouksessa, jossa voit asettua ehdolle. Ehdolle asettuessa ei tarvitse tietää, mihin pestiin haluaa, vaan ne päätetään uuden hallituksen sisällä myöhemmin. Uusi hallitus valitaan aina äänestyksellä, jossa äänioikeutettuja ovat kaikki SOPU ry:n varsinaiset jäsenet.

Hallituksen toimikausi on aina yksi vuosi tammikuun alusta joulukuun loppuun. Hallitustoiminta vie jonkin verran aikaa, mutta se myös antaa paljon uusia kokemuksia, osaamista ja ystäviä. Lisäksi hallitustoiminnasta voi hakea opintopisteitä vapaavalintaisiin opintoihin. Hallitustoiminnasta voi kysyä lisää hallitukselta. 

MITÄ KOULUTUSPOLIITTINEN VASTAAVA ELI KOPO TEKEE?


Koulutuspoliittinen vastaava, eli KOPO toimii linkkinä opiskelijoiden ja opettajien välillä ja hoitaa ensisijaisesti SOPU ry:ssä opiskelijoiden edunvalvontaa. Kopo osallistuu opettajiston kokouksiin sekä tekee yhteistyötä Tamkon koulutuspoliittisen vastaavan ja muiden ainejärjestöjen kopojen kanssa. Lisäksi kopo kerää opiskelijoilta palautetta koulutuksesta ja hallituksen toiminnasta ja järjestää yhdessä opettajiston kanssa Opiskelijafoorumi -tapahtuman, jossa palautetta viedään keskustellen eteenpäin opettajille. 


Jos sinulla on jotain huolenaiheita esimerkiksi opintoihin ja kursseihin liittyen, ota meihin siis rohkeasti yhteyttä niin jutellaan ja viedään asiaa tarvittaessa eteenpäin! Meidän kopon saa aina kiinni hallituksen sähköpostista sopu@tamko.fi tai nettisivujen yhteydenottolomakkeella. Lisäksi kopolle voi laittaa sähköpostia suoraan hänen omaan tuni-sähöpostiinsa (bettina.junna@tuni.fi).

HÄIRINTÄYHDYSHENKILÖT

Me emme suvaitse minkäänlaista häirintää, syrjintää, kiusaamista tai muuta loukkaavaa käytöstä Sopun toiminnassa. Sopulle on tärkeää, että kaikilla on turvallinen olo olla tapahtumissa. Kaikki tapahtumat, mitä Sopu ry järjestää tai on mukana järjestämässä, ovat häirintävapaita. Tämä tarkoittaa sitä, että meidän tapahtumissa on ehdoton kielto kaikelle häirinnälle.

Meillä on 2 häirintäyhdyshenkilöä, kuvassa näkyvät Wilma ja Bettina. Heihin voit olla yhteydessä kohdatessasi tai nähdessäsi häirintää joko sähköpostilla, tai esimerkiksi tapahtumissa nykäisemällä hihasta. Häirintäyhdyshenkilöillä on vaitiolovelvollisuus, eikä heillä ole lupaa viedä mitään käsiteltäviä asioita eteenpäin ilman suostumustasi.

wilma.marttelin@tuni.fi

bettina.junna@tuni.fi

Myös Tamkolla on omat häirintäyhdyshenkilönsä, keihin voi olla yhteydessä: hairintayhdyshenkilot@tamko.fi