SOPU RY, VIIKKOPOSTI VKO 19

08.05.2023

SISÄLTÖ / IN ENGLISH BELOW

TULEVAT TAPAHTUMAT:

1. SOPU goes jääkiekon MM-kisat 17.5. LOPPUUNMYYTY!

2. Toukokuun lajikokeilu ja SOPUn kesäpiknik

MUUT ILMOITUSASIAT:

1. Työharjoittelupaikka digitaalisesta nuorisotyöstä ja viestinnästä kiinnostuneille

2. Sosiaaliala etsii opiskelijaedustajaa!

3. Naisten Linjan vapaaehtoiskoulutus 2023

4. Kutsu yhteistyöhön Lasten perinteisten Puistofestareihin järjestämiseksi

5. School to Belong-yksinäisyyskysely

TULEVAT TAPAHTUMAT:

1. SOPU goes jääkiekon MM-kisat 17.5. LOPPUUNMYYTY!

Haluaisitko lähteä SOPUn kanssa katsomaan MM-jääkiekkoa ja fiilistelemään MM-kisojen tunnelmaa?

Nyt siihen on ainutlaatuinen mahdollisuus, sillä SOPUlla on jäsenille lippuja 17.5. pelattavaan USA-Itävalta -otteluun opiskelijahintaan 12,5€. Lippuun sisältyy myös kisojen haalarimerkki. Liput tulevat myyntiin Kide.appissa 17.4. klo 15.

Opiskelijat ovat tervetulleita haalarit jalassa Fan Zonelle sekä Nokia Areenalle. Fan Zonelle voi mennä fiilistelemään kisatunnelmaa ennen ja jälkeen ottelun.

MITÄ: lippuja USA-Itävalta -otteluun jääkiekon MM-kisoihin opiskelijahintaan 12,5€

MISSÄ: Nokia Areenalla Tampereella

MILLOIN: USA-Itävalta -ottelu 17.5.2023 klo 16:20 alkaen

MIKSI: ainutlaatuinen tilaisuus päästä katsomaan huippujääkiekkoa hyvään hintaan, hyvällä porukalla

Huom! Kide.app liput vaihdetaan myöhemmin ottelulippuihin

2. Toukokuun lajikokeilu ja SOPUn kesäpiknik

Kouluvuosi alkaa lähenemään loppua ja on aika siirtää katseet kohti kesälomaa. Sitä ennen kuitenkin vedetään vielä kerran haalarit jalkaan ja nautitaan alkavasta kesästä. SOPU järjestää yhdistetyn lajikokeilun ja kesäpiknikin tiistaina 23.5. klo 17 alkaen Sorsapuistossa.

Ohjelmassa siis piknik ja lajikokeilun merkeissä pelailua. Ohjelmana ainakin mölkkyä, kaljamölkkyä, krokettia, tikan heittoa ja lautapelejä! Jos sinulla on jokin peli, mitä haluaisit pelata, niin ota se mukaan ja pistetään pelit pystyyn! Ota mukaan omat eväät ja istuinalusta, jos haluat istuskella piknikillä 🙂

Kaikki SOPUn tapahtumat ovat häirintävapaita. Jos koet, että olet nähnyt tai kokenut tapahtumassamme häirintää tai muuta sopimatonta käyttäytymistä, voit tulla kertomaan asiasta paikan päällä häirintäyhdyshenkilöllemme, olla meihin yhteydessä myöhemmin tai olla yhteydessä SOPUn tai Tamkon häirintäyhdyshenkilöihin:

bettina.junna@tuni.fi

hairintayhdyshenkilot@tamko.fi

MITÄ: lajikokeiluna pelaamista ja loppupiknik

MISSÄ: Sorsapuistossa

MILLOIN: tiistaina 23.5. klo 17 alkaen

MIKSI: juhlistetaan lukuvuoden loppumista ja alkavaa kesää

MUUT ILMOITUSASIAT:

1. Työharjoittelupaikka digitaalisesta nuorisotyöstä ja viestinnästä kiinnostuneille

🙌 HAEMME HARJOITTELIJOITA SUA VARTEN SOMESSA -TOIMINTAAN! 🙌

Sua varten somessa vähentää somessa tapahtuvaa, nuoriin kohdistuvaa seksuaalista häirintää, ahdistelua ja väkivaltaa. Nuorille tarjotaan tukea sekä annetaan nuorten omalla kielellä tietoa häirinnästä ja omista rajoista, sekä ohjataan tunnistamaan häirintätilanteita paremmin. Toiminnan kohderyhmä on 8–21-vuotiaat, joita kohdataan nuorten suosimilla somealustoilla kuten Instagram, Tiktok ja Snapchat.

Pääset

  • kohtaamaan ja tukemaan nuoria meidän somekanavien yksityisviestien puolella
  • tekemään jalkautuvaa somenuorisotyötä
  • tuottamaan sisältöä häirinnän ilmiöistä ja someturvataidoista
  • kehittämään Sua varten somessa -toimintaa

Toivomme sulta

  • heittäytymistä ja kiinnostusta somessa tehtävään työhön
  • oma-aloitteisuutta ja luontevuutta digitaalisessa ympäristössä
  • vähintään 18 vuoden ikää
  • n. 3kk pituista harkkaa, jotta saat varmasti harkasta kaiken irti

Harjoittelu alkaa syyskuussa 2023. Harjoittelu on mahdollista tehdä kokonaan etänä ja voit olla mistä päin Suomea tahansa. Harjoittelun ensimmäisenä päivänä kutsutaan sut meidän toimistolle Helsinkiin, jotta saat tarvittavat työvälineet. Kaikkea ja kaikkia alustoja ei tarvii osata hakiessa 💖 Tärkeintä on kiinnostus ja sut perehdytetään tehtäviin.

Lähetä meille cv ja vapaamuotoinen hakemus 19.5.2023 mennessä moi(a)suavartensomessa.fi.

Toivomme hakijoiksi eri ikäisiä ja eri sukupuolisia henkilöitä sekä kieli-, kulttuuri-, tai muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä. Rekrytoinnissa sovelletaan positiivista erityiskohtelua silloin, kun keskenään yhtä pätevistä hakijoista toinen edustaa aliedustettua ryhmää.

🌸Tutustu meidän toimintaan ja tuottamiin sisältöihin:🌸📱 Instagram @suavarten_official📱 TikTok @suavarten_official📱 Twitter @suavarten

Vuoden 2022 vuosikoonti

Ystävällisin terveisin,

Angelica Knutti

Sua varten somessa -toiminta

Digitaalisen nuorisotyön asiantuntija

@suavarten_official

Loisto setlementti ry

Hämeentie 13 A, 00530 Helsinki

+358 50 534 5186

angelica@suavartensomessa.fi

Loisto setlementti ry on setlementtiyhdistys, joka tekee sosiaalista nuorisotyötä pääkaupunkiseudulla.Työmme on sukupuolisensitiivistä ja kulttuurisensitiivistä. Rakennamme yhteisöjä, joihin jokainen saa liittyä omana itsenään.

#kohtaaminenmuuttaamaailmaa

2. Sosiaaliala etsii opiskelijaedustajaa!

Sosiaalialalta puuttuu vielä opiskelijaedustaja sosiaalialan neuvottelukuntaan kehittämään yhteistyötä oppilaitoksien ja työelämän välillä, sekä opiskelijaedustaja opetussuunnitelman kehittämistyöryhmään. Tämän edustajan toivottiin olevan jokin opintojensa loppupuolella oleva opiskelija.

Mitä tämä siis käytännössä tarkoittaa?

Tarvitaan siis yksi opiskelijaedustaja, joka osallistuisi molempiin. Neuvottelukuntaan osallistuminen tarkoittaa yhteen (maksimissaan kahteen) tapaamiseen osallistumista kevään aikana. Tapaamiset ovat keskustelutilaisuuksia, eikä mitään tarvitse valmistella sitä varten. Olennaista on, että opiskelijaedustajalla on kokemusta opiskelusta ja hajua siitä, minkälaisia ajatuksia opiskelijoilla on työelämään, sekä oppilaitosten ja työelämän väliseen yhteistyöhön liittyen. OPS-kehittämistyöryhmään osallistuminen tarkoittaa sitä, että opiskelijaedustajaa pyydetään kommentoimaan kehitettävää OPSia opiskelijoiden näkökulmasta. Mitään ei siis tarvitse tässäkään valmistella. Tapaamisten määrästä ei ole tarkkaa infoa, mutta ei todellakaan puhuta monesta. Jos nämä tapaamiset menevät jonkin opintoihin kuuluvan asian kanssa päällekkäin, ei siitä tarvitse tehdä mitään korvaavaa, eikä tule poissaoloja. Jos tämä kiinnostaa, ota Sopun kopoon yhteyttä (bettina.junna@tuni.fi). Lisäinfoa päivämääristä yms. saa vielä lähempänä Tamkon suunnalta, kun opiskelijaedustaja on ilmoitettu.

3. Naisten Linjan vapaaehtoiskoulutus 2023

Auta väkivaltaa kohdanneita naisia! Hae Naisten Linjan vapaaehtoiseksi

Naisten Linja etsii sitoutuneita, empaattisia ja tunneälykkäitä vapaaehtoisia auttamaan väkivaltaa tai sen uhkaa kokeneita naisia ja tyttöjä.

Vapaaehtoiset päivystävät ilta-aikaan puhelimessa ja chatissa. Päivystys tapahtuu joko Helsingin keskustassa sijaitsevalla Naisten Linjan toimistolla tai etänä.

Opi kohtaamaan väkivaltaa kokenut

Kaikki vapaaehtoisemme käyvät kattavan koulutuksen ja harjoittelun ennen päivystystä. Koulutuksen jälkeen jokaisella päivystyksen aloittavalla vapaaehtoisella on tarvittava tietopohja ja osaaminen kohdata väkivaltaa kokenut tyttö tai nainen.

Syksyn vapaaehtoiskoulutus järjestetään 2.9.–25.11.2023. Se toteutetaan osittain Helsingissä ja osin etänä. Tarkempaa tietoa koulutuksesta löydät nettisivuiltamme.

Kuka voi hakea mukaan?

Vapaaehtoiskoulutukseen voi hakea mukaan kuka tahansa vähintään 25-vuotias nainen, itsemäärittelyä kunnioittaen. Edellytämme sitoutumista koulutukseen ja päivystämiseen vähintään kerran kuussa, tasaista elämäntilannetta noin viiden vuoden ajalta sekä sitoutumista Naisten Linjan arvoihin ja naisten aseman edistämiseen.

Hakuaika koulutukseen on 17.4.–14.5.2023. Haastattelemme hakijat touko-kesäkuussa. Valitsemme koulutukseen osallistujat ilmoittautumislomakkeen ja haastattelun perusteella.

Lue lisää: https://naistenlinja.fi/Vapaaehtoiskoulutus/

Hae mukaan: https://link.webropolsurveys.com/S/3D4A7B3017FB40D4

Kysy lisää:

Naisten Linjan vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Jenni Mboupilta, koulutus@naistenlinja.fi

--

Kirsi Lempola

viestinnän harjoittelija

Naisten Linja Suomessa ry

kirsi.lempola@naistenlinja.fi

050 553 7925

Naisten Linja. Naisten puolella. Väkivaltaa vastaan. Nyt ja aina.

Auttava puhelin: 0800 02400 / ma-pe 16-20

Chat sekä vertaisryhmät verkossa osoitteessa: www.naistenlinja.fi

4. Kutsu yhteistyöhön Lasten perinteisten Puistofestareihin järjestämiseksi

Lasten Tampere ry

YHTEISTYÖKUTSU

KUTSU YHTEISTYÖHÖN LASTEN (KOKO PERHEEN) PERINTEISTEN PUISTOFESTAREIDEN JÄRJESTÄMISEKSI TAMPEREELLA VIINIKANPUISTOSSA

Lasten Tampere ry kutsuu teitä yhteistyöhön valmistelemaan ja järjestämään työnimellä "Perinteinen Lasten Puistofestari" ilmaista, matalan kynnyksen festivaalia lapsille ja perheille Viinikan puistoon lauantaina 19.8.2023 klo 11-16 lasten alueeksi määritellylle alueelle osana Nekala-Koivistonkylän Yrittäjät ry:n järjestämää ViinikkalaFest-perhetapahtumaa. Puistofestarit olisivat lapsille ja lapsiperheille hyvä lisä Tampereen kulttuuritarjonnassa.

Tampereella järjestetään runsaasti tapahtumia, mutta lasten oma festivaali puuttuu, varsinkin perinteisiin ja hauskaan tekemiseen perustuva ilmaistapahtuma puistossa. Idea lasten festivaalista syntyi Lasten Tampere ry:n hallituksen jäsenen Satu Söyringin vieraillessa Latvian Riika-päivillä. Hallitsevassa osassa oli lapsille suunnattu oma festivaali, johon oli koottu kekseliäästi ohjelmaa, jossa paikallisilla perinteillä oli iso rooli.

Puistofestareilla voisi tutustua erilaisiin perinteisiin harrastuksiin ja tehdä kaikkea kivaa käsillä - taide olisi vahvasti läsnä. Osallistuminen olisi maksutonta, niin että kaikilla olisi mahdollisuus päästä nauttimaan hauskasta päivästä. Puistofestareista voisi tehdä perinteen, joka kiertäisi Tampereella eri kaupunginosissa.

Lasten Puistofestareilla voisi halutessaan kokeilla erilaisia tekemisen muotoja. Ohjelmassa voisi olla vaikkapa pussijuoksua, jousiammuntaa, puujalkakävelyä (Amurin työväenmuseossa on puujalkoja), naruhyppelyä, twistiä ja ruutuhyppelyä, toiminnallisia tunnistusrasteja (esim. kasvit ja eläimet), kasvien istuttamista, puuharatoja, naulan hakkaamista, keppihevosratsastusta ja perinteisiä leikkejä. Festivaaleilla voisi olla mahdollisuus tutustua myös erilaisiin taiteen tekemisen muotoihin, kuten maalaus, sarjakuvat, nukketeatteri ja sirkuslajit.

Lasten Puistofestarien järjestämisessä yhteistyökumppaneiksi toivoisimme seuraavia tahoja: Tampereen kaupungin kulttuuritoimi, Tampereen Lasten Parlamentti, Tampereen nuorisovaltuusto, Tampereen kaupungin lapsiasiamies Tiia Heinäsuo, Tampereen ev.lut seurakuntayhtymä, MLL:n Tampereen osasto, Luonto-Liiton Hämeen piiri ry, Tampereen 4H-yhdistys ry, Amurin työväenmuseo, Käsityö-ja muotoilukoulu Näpsä, Suinpäinsukkela ry, Tampereen Partiolaiset ry, Lastenkirjainstituutti, Teatteri Mukamas, Työväenmuseo Werstas, Tampereen varhaiskasvatuksen opettajat ry, Musiikkiosuuskunta Sointula, Sorin Sirkus, Suomen karvakaverit, Teivon ravikoulu, Sirkusrakkauspumpum ja SOPU ry sosionomi-opiskelijat (AMK)

Lähdetään yhteistyössä järjestämään Lasten Puistofestareita Viinikan puistoon osana Nekala-Koivistonkylän Yrittäjien VIINIKKALAFEST-PERHETAPAHTUMAA la 19.8.2023!

Yhteystiedot Satu Söyrinki, Lasten Tampere ry satu.soyrinki@gmail.com Puh 040 7717206

5. School to Belong-yksinäisyyskysely

Olemme mukana HelsinkiMission järjestämässä School to Belong -ohjelmassa!

School to Belong auttaa korkeakouluyhteisöä tunnistamaan ja lievittämään yksinäisyyttä. Ohjelma tekee yksinäisyyden vähentämisestä koko korkeakoulun yhteisen asian. Aatteen, jonka puolesta yhdessä toimitaan. Vastaa yksinäisyyskyselyyn täällä: https://link.webropol.com/s/schooltobelong-opiskelijat-2023

Olemme vähentämässä yksinäisyyttä koko korkeakoulun voimin.

#schooltobelong @helsinkimissio

Kyselystä lisää tietoa voi lukea intrauutisesta: Opiskelija, tule mukaan vastaamaan kyselyyn yksinäisyydestä! (tuni.fi)

Terkuin,

Laura Sairanen

Projektisuunnittelija / Project specialist

Opiskelun tuki ja hyvinvointipalvelut / Support Services for Learning and Wellbeing

Tampereen ammattikorkeakoulu / Tampere University Of Applied Sciences

+35846 9211944

laura.sairanen@tuni.fi

IN ENGLISH

UPCOMING EVENTS:

1. SOPU goes to Ice Hockey World Championship on April 17th SOLD OUT!

2. May's sport trial and SOPU's summer picnic

OTHER NOTIFICATIONS:

UPCOMING EVENTS:

1. SOPU goes to Ice Hockey World Championship on April 17th SOLD OUT!

Would you like to go to the Ice Hockey World Championships with SOPU?

There is a unique opportunity for that, because SOPU has tickets for members for the 17.5. USA-Austria match at a student price of €12.50. The ticket also includes a badge of the tournament. Tickets go on sale in Kide.app on April 17. at 3 p.m.

Students are welcome wearing overalls to the Fan Zone and Nokia Areena. You can go to the Fan Zone to feel the atmosphere of the World Championships before and after the match.

WHAT: tickets for the USA-Austria match at the World Hockey Championships at a student price of €12.50

WHERE: in Nokia Areena in Tampere

WHEN: USA-Austria match on 17 May 2023 from 16:20

WHY: a unique opportunity to see a top ice hockey match at a good price, with a good group

Note! Kide.app tickets will later be exchanged for match tickets

2. May's sport trial and SOPU's summer picnic

The school year is coming to an end and it's time to look towards summer vacation. Before that, let's put on the overalls once more and enjoy the beginning of summer. SOPU organizes a combined sport trial and summer picnic on Tuesday, May 23. from 5 pm in Sorsapuisto.

The program includes picnic and games. We have at least mölkky, kaljamölkky, croquet, darts and board games! If you have a game you'd like to play, bring it along and let's start the games! Bring your own snacks and seating if you want to sit on the picnic 🙂

All events at SOPU are free from harassment. If you feel that you have seen or experienced harassment or other inappropriate behavior at our event, you can come and tell our harassment contact persons on the spot, contact us later or contact SOPU's or Tamko's harassment contact persons:

bettina.junna@tuni.fi

harassment@tamko.fi

WHAT: sport trial and picnic

WHERE: in Sorsapuisto

WHEN: Tuesday 23.5. from 5pm

WHY: let's celebrate the ending of school year and the starting of summer

OTHER NOTIFICATIONS: