SOPU RY VIIKKOPOSTI, VKO 20

16.05.2022

SISÄLTÖ / IN ENGLISH BELOW

TULEVAT TAPAHTUMAT:

1. SYYSFEST 2022

2. SOPUn päivystys 18.5. klo 12-13

3. Kesäpiknik w/ Pirate!

MUUT ILMOITUSASIAT:

1. Haetaan päihdekasvatuksen kouluttajia

2. Tule vapaaehtoiseksi ohjaajaksi Näe hyvä mussa-viikonloppuleireille

3. Hae Taksvärkin globaalikasvatuksen kouluttajaksi

TULEVAT TAPAHTUMAT:

1. SYYSFEST 2022

Opiskelijan Tampereen ja Särkänniemen SyysFest on täällä taas! Jo neljättä kertaa järjestettävä opiskelijafestivaali saapuu Särkänniemeen heti lukukauden alussa, tiistaina 6.9.2022 klo 16-21.

SOPU ry on saanut oman lippukiintiön, jonka kautta on mahdollista ostaa lippuja! Lipunmyynti aukeaa 12.5. klo 13, linkki löytyy tästä alapuolelta. SOPUn kiintiöstä on mahdollista ostaa lippuja 31.5. asti.

https://kide.app/events/827b2ef6-ea3a-4548-8265-7189d0a5dc15/tickets/9a4f5ee7-ab0d-44a2-bc1b-fdbd95ef1377

Eli: SYYSFEST 2022

- Tiistaina 6.9.2022 klo 16-21
- Särkänniemi, Tampere
- Lipunmyynti Kide.app (linkki biossa)
- Hinta 14 € (+ Kide.app palvelumaksu 0,40 €)

Lippu vaihdetaan Särkänniemen rannekkeeseen.

Tarvitset rannekkeenvaihdossa voimassa olevan opiskelijakortin tai -todistuksen.

2. SOPUn päivystys 18.5. klo 12-13

Tervetuloa SOPUn kevään viimeiseen päivystykseen! Vielä on mahdollisuus ostaa haalarimerkkejä ja kangaskasseja ennen kesää🥳 Tarjolla on myös ilmaista kahvia ja teetä.

Nähdään siis keskiviikkona H0-käytävän sohvilla! 💙

3. Kesäpiknik w/ Pirate!

Kesä on alkamassa mutta vielä haluaisi nähdä opiskelutovereita? Suuta kuivaa? Olet laulutuulella muttei seuraa tai sanoja?

Ei hätää! Pirate ja SOPU järjestävät yhdessä torstaina 19.5. kesäisen piknikin Sorsapuistossa. Paikalle voi saapua klo 17 eteenpäin. Luvassa on hyvän mielen hengailua yhdessä ja tulevasta kesästä nauttimista. Mukaan saattaa ilmestyä myös muutama laulukirjanen yhteisiä lauluhetkiä varten 😉 Varauduthan piknikille omilla eväillä ja juomilla! Mikäli haluat pelata kaljamölkkyä ota mukaan 0,33 tölkkejä (mitä tahansa juomaa). Voit myös tuoda mukanasi pelejä tai muuta ajanvietettä. Ja ennen kaikkea iloista mieltä! HUOM! Säävaraus: jos sää on huono menemme Sorsapuiston sijaan sisätiloihin (ilmoitetaan tarpeen tullen myöhemmin).

MITÄ: Kesäpiknik

MISSÄ: Sorsapuistossa (jos sää on huono, suuntaamme sisätiloihin)

MILLOIN: 19.5. klo 17à

MITÄ MUKAAN: Omat eväät&juomat, ajanvietettä jos halajat, iloista kesäfiilistä

MUUT ILMOITUSASIAT:

1. Haetaan päihdekasvatuksen kouluttajia

EHYT ry on valtakunnallinen asiantuntija- ja kansalaisjärjestö, joka ehkäisee toiminnallaan alkoholista, tupakasta, huumausaineista ja pelaamisesta aiheutuvia haittoja.

Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry hakee kouluttajia pitämään vuorovaikutteisia Hubu-oppitunteja peruskouluihin ja Päihdeilmiö-oppitunteja toiselle asteelle erityisesti seuraaville alueille:

1. Suomenkielisiä kouluttajia: Ouluun, Lahteen, Tampereelle, Poriin ja pääkaupunkiseudulle

2. Kaksikielisiä kouluttajia (suomi-ruotsi): Pääkaupunkiseudulle

Hubu -oppitunneilla nuoret vastaavat tunnilla monivalintakysymyksiin anonyymisti. Näin saadaan tietoa ryhmästä yhteisten keskustelujen ja pohdintojen tueksi. Näitä tuloksia käytetään keskustelun tukena myös henkilöstötilaisuuksissa ja vanhempainilloissa. Päihdeilmiö-oppitunnilla tarkastellaan suomalaista päihteiden käyttöä sosiaalisesta ja kulttuurisesta näkökulmasta ja keskustellaan näistä aiheista ryhmänä.

Kouluttajalta edellytämme:

• kokemusta nuorten ryhmien kanssa työskentelystä

• kokemusta kouluttamisesta, opettamisesta ja/tai ohjaamisesta

• hyviä vuorovaikutustaitoja ja valmiutta toimia haastavissakin ryhmätilanteissa

• kiinnostusta keskustella nuorten kanssa päihteistä ja niihin liittyvistä ilmiöistä

• mahdollisuutta tehdä keikkoja arkisin klo 8-16 välillä, joskus myös arki-iltoina (huoltajien illat)

• valmiutta matkustamiseen oman asuinkunnan lähialueella

• oman auton käyttömahdollisuus katsotaan eduksi

Työ soveltuu parhaiten opiskelijoille ja henkilöille, joilla on mahdollisuus kouluttaa esimerkiksi päivätyönsä ohella. Kouluttajan tulee olla valmis matkustamaan kouluihin ja varautua siihen, että työpäivistä saattaa tulla ajoittain pitkiä. Matka- ja mahdolliset yöpymiskustannukset korvataan kouluttajalle ja hän on oikeutettu valtion matkustussäännön mukaiseen päivärahaan.

Työn tarjottu määrä vaihtelee lukuvuoden aikana. Oppitunneista maksetaan tuntikorvauksina palkkio; esim. 25€/60min oppitunti. Työ alkaa elo-syyskuussa 2022.

Kouluttajana toimiminen edellyttää osallistumista kaksipäiväiseen kouluttajakoulutukseen 22-23.8. 2022 Helsingissä ja koulutuswebinaariin illalla 25.8.2022 (2h). Koulutukseen sisältyy myös perehdytyspäivä oppilaitoksessa.

Korvaamme matkakulut koulutuspaikalle. Järjestämme myös majoituksen tarpeen mukaan. Kouluttajakoulutuksen jälkeen järjestetään lisäkoulutusta vuosittain. Tuemme kouluttajan työtä ja tarjoamme soveltuvia työkaluja kouluttajien tarpeiden mukaan.

Lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämistä koskevan lain mukaisesti kouluttajaksi valitun henkilön on ennen työsuhteen solmimista esitettävä nähtäväksi rikosrekisterilain (505/2002) 6 §:n 2 momentissa tarkoitettu hyväksyttävä rikosrekisteriote.

Kiinnostuitko?

• Täytä hakemus ja liitä CV

• Hakuaika 10-31.5.2022

Lisätiedot ja tiedustelut: Koulutussuunnittelija Anu Rautama, anu.rautama(a)ehyt.fi, p. 050 325 9273

EHYT ry on savuton työpaikka.

2. Tule vapaaehtoiseksi ohjaajaksi Näe hyvä mussa-viikonloppuleireille

"Ne sano mulle, että mä olen ihana!"

Tervetuloa mukaan Näe hyvä mussa-leiriohjaajaksi lasten leireille syksyllä 2022!

Ketä etsimme? Etsimme toimeen tarttuvia, luotettavia ja turvallisia aikuisia ohjaajiksi Parasta Lapsille ry:n Näe hyvä mussa- lastenleireille. Etsimme myös harjoittelijoita ja vapaaehtoistoiminnan kurssia suorittavia opiskelijoita syksyn lasten ja lapsiperheiden sekä Näe hyvä mussa -toiminnan leireille. Toiminnassamme on mahdollista suorittaa myös projekti- ja opinnäytetyö.

Millaiseen toimintaan? Näe hyvä mussa- toiminta pohjautuu positiiviseen pedagogiikkaan ja hyvän näkemisen kulttuuriin! Ohjaajana lasten leirillä vastaat leiriohjelman suunnittelusta ja ohjaamisesta yhdessä ohjaajatiimin ja leirivastaavan kanssa. Lasten leirien ohjelma perustuu leiriläisten toiveisiin ja tarpeisiin, mutta myös ohjaajatiimin taitoihin ja tietoihin. Leirillä yleensä liikutaan, pelataan, askarrellaan, leikitään ja ulkoillaan. Mahdollista on myös esimerkiksi järjestää luontoretkiä ja paistaa makkaraa nuotiolla! Jatkuvasti ei tarvitse olla ohjelmaa, vaan välillä voidaan myös kokoontua yhteen rentoutumaan ja lukemaan satuja tai antaa tilaa vapaalle leikille. Mitä sinä haluaisit ohjata lapsille?

Mitä siellä tehdään? Leireillä ohjaaja toimii eri-ikäisten lasten kanssa, ohjaten tavoitteellista ohjelmaa yhdessä ohjaajatiimin, leiripedagogin ja leirijohtajan kanssa. Parasta Lapsille -ohjaaja on innostunut ja kiinnostunut leiritoiminnasta sekä yksilön ja lapsiryhmän ohjaamisesta. Leirillä touhutaan yhdessä monenlaista: pelataan, leikitään, ulkoillaan, askarrellaan ja tietenkin syödään 5 kertaa päivässä.

Kuka järjestää? Parasta Lapsille ry on valtakunnallinen lastensuojelujärjestö. Tavoitteemme on vahvistaa lapsiperheiden arjen hyvinvointia lasten-, nuorten ja perheiden loma- ja viikonloppuleirejä järjestämällä. Leiriläiset valitaan toimintaan taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein.

Ennen leiriä ohjaaja osallistuu leirin suunnitteluun ja Parasta Lapsille ry:n ohjaajien peruskoulutukseen (6 h). Leiriohjelma suunnitellaan tiimin kanssa. Näe hyvä mussa - toimintaan tulevat ohjaajat käyvät myös perehdytysviikonlopun 5.-7.8.2022. Leirin ohjelma perustuu leiriläisten toiveisiin ja tarpeisiin sekä ohjaajatiimin taitoihin ja tietoihin.

Ohjaaja on lämmin, kuunteleva ja turvallinen aikuinen, joka osaa asettaa rajat lapsille ja aikuisille. Leirillä osallistujat huomioidaan tasavertaisesti. Häiriköintiin ja kiusaamiseen puututaan heti. Omatoimisuudesta ja heittäytymiskyvystä on toiminnassa hyötyä. Jokaisella perheiden leirillä on palkattu leirijohtaja ja leiripedagogi, jotka ovat leirillä vapaaehtoisten tukena. Vapaaehtoiseksi haluavan ammatilla ei ole vapaaehtoistyössämme merkitystä. Kaikilla ihmisillä on elämässään hankittuja tietoja ja taitoja, joita voi hyödyntää toiminnassamme.

Vapaaehtoiseksi voit hakea, jos olet aidosti lasten ja perheiden hyvinvoinnista sekä heidän kanssaan toimimisesta kiinnostunut aikuinen henkilö, jonka oma elämäntilanne mahdollistaa yöleiritoimintaan osallistumisen ja yhdessä sovittuihin leireihin sitoutumisen. 

Vapaaehtoinen voi osallistua ilmaisiin Parasta Lapsille -järjestön koulutuksiin, saa täysihoidon leireillä sekä halutessaan todistuksen toimintaan osallistumisesta. Maksamme leireistä ja koulutuksista aiheutuneet mahdolliset matkakustannukset. Ohjauskielenä leireillämme on suomi. Vapaaehtoinen ei voi tuoda leirille omia lapsiaan. Emme maksa harjoittelusta palkkaa, mutta valmistuneen opiskelijan on mahdollista työllistyä järjestössämme.

Ohjaaja esittää rikosrekisteriotteen lasten kanssa toimimisesta ennen leirille/leireille osallistumista. Leireille ja koulutuksiin osallistumisesta saa myös halutessaan todistuksen.

Vapaaehtoinen osallistuu yhden leirikokonaisuuden kaikkiin viikonloppuihin, viisi viikonloppua elo-joulukuussa.

P.S. Syksyllä järjestämme myös perheille Näe hyvä meissä -toimintaa, Aikaa yhdessä - perheiden ja Aikaa ilolle - lasten viikonloppuleirejä, myös näihin voi hakea vapaaehtoiseksi!

LOMAKESKUS PUKKILA:

Näe hyvä mussa

26.-28.8., 16.-18.9. ,14.-16.10. ,11.-13.11. ja 9.-11.12.

Aikaa ilolle -ryhmä 1

26.-28.8. ,16.-18.9. ,14.-16.10. ,11.-13.11. ja 9.-11.12.

Aikaa ilolle -ryhmä 2

9.-11.9. ,7.-9.10. ,4.-6.11. ja 2.-4.12.

Leireille on kuljetus Tampereelta.

Kiinnostuitko? Jes, lisätietoja löytyy täältä:

https://www.parastalapsille.fi/leirit/nae-hyva-mussa-leirit

https://www.parastalapsille.fi/tule-vapaaehtoiseksi

https://xn--nehyvmeiss-q5aef.fi/

Voit olla yhteydessä vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Christinaan: christina.nenonen@parastalapsille.fi tai puhelimella/Whatsapissa 050 407 8784

Voit ilmoittaa kiinnostuksesi tästä, ja otamme sinuun yhteyttä:

https://link.webropolsurveys.com/S/4679469F910ADC22

Toivottavasti kuulemme juuri sinusta!

3. Hae Taksvärkin globaalikasvatuksen kouluttajaksi

Kiinnostaako sinua merkityksellinen vapaaehtoistyö koulumaailmassa? Haluatko kehittää osaamistasi erilaisten nuortenryhmien ohjaamisessa ja edistää vapaaehtoistyölläsi nuorten osallisuutta? Kiinnostaako sinua tukea nuoria löytämään omannäköisiään tapoja vaikuttaa?

Hae Taksvärkki ry:n globaalikasvatuksen kouluttajaksi lukuvuodeksi 2022-2023!

Mitä Taksvärkin globaalikasvatuksen kouluttajat tekevät?

Taksvärkinglobaalikasvatuksen kouluttajana:

• Opit Taksvärkin järjestämissä koulutuksissa lisää globaalikasvatuksesta, nuorten vaikuttamisesta, kriittisestä medialukutaidosta ja lapsen oikeuksista

• Ohjaat toiminnallisia työpajoja koululaisille ja toisen asteen opiskelijoille

• Saat mahdollisuuden osallistua Taksvärkin vaikuttamistyöhön esim. edustamalla järjestöä erilaisissa tapahtumissa.

• Pääset halutessasi kommentoimaan ja kehittämään Taksvärkin pedagogisia materiaaleja

• Edistät Taksvärkin ydintavoitetta nuorten oikeuksien ja osallisuuden toteutumisesta kaikkialla maailmassa

• Tutustut samanhenkisiin ihmisiin eri puolilta Suomea

• Saat arvokasta kokemusta järjestötyöstä ja nuorten ohjaamisesta

Millaista Taksvärkin työpajatoiminta on?

Taksvärkintyöpajat käsittelevät nuorten aktiivista kansalaisuutta ja nuortennäköistä vaikuttamista, lapsen oikeuksia sekä stereotypioiden purkamista ja syrjintään puuttumista. Kouluvierailijana saat käyttöösi valmiit työpajarungot ja oheismateriaalit työsi tueksi.

Työpajojen ohjaaminen keskittyy pääkaupunkiseudulle sekä Turun, Tampereen ja Oulun alueille, mutta niiden toteuttaminen on mahdollista myös muilla alueilla. Taksvärkki toteuttaa myös etätyöpajoja.

Työpajoja ohjataan pääasiassa arkisin päiväsaikaan. Kaikista kouluvierailuista ja muista vapaaehtoistyötehtävistä maksetaan osapäiväraha (20 €), ja matka- ja materiaalikulut korvataan.

Kuka voi hakea Taksvärkin globaalikasvatuksen kouluttajaksi?

Toivomme sinulta intoa toimia nuorten kanssa ja halua oppia uutta. Sinut perehdytetään globaalikasvatuksen kouluttajan tehtävään viikonlopun mittaisessa pääkaupunkiseudulla järjestettävässä koulutuksessa 3.-4.9. Koulutukseen osallistuminen on edellytys globaalikasvatuksen kouluttajana toimimiselle. Koulutuksen aikana syvennymme työpajoissa käytettäviin menetelmiin ja ensi vuoden Taksvärkki-kampanjaan. Uusi kampanja keskittyy nuorten vaikuttamiseen.

Voit ohjata työpajoja joustavasti omien aikataulujesi puitteissa, esimerkiksi opintojen tai osa-aikatyön ohessa. Vapaaehtoistyöntekijöiden koulutukset ja kouluvierailut toteutetaan voimassa olevien suositusten mukaisesti, tarvittaessa etänä.

Kiinnostuitko? Näin haet vapaaehtoiseksi!

Lähetä meille viimeistään 15.08.2022 lyhyt motivaatiokirjeesi tai videohakemuksesi, jossa kerrot itsestäsi ja siitä, miksi haluat mukaan.

Toivomme hakijoiksi eri-ikäisiä, eri sukupuolten edustajia, vammaisia sekä eri kulttuuri- ja muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä. Vapaaehtoisena toimiminen ei edellytä aiempaa kokemusta vastaavista tehtävistä. Kysy rohkeasti lisätietoja Taksvärkin globaalikasvatuksen suunnittelijalta Auralta!

Hakemukset ja lisätiedot:

Aura Alarto

globaalikasvatuksen suunnittelija

aura.alarto@taksvarkki.fi

050 348 5668

Lue globaalikasvatuksen kouluttajan Elinan kokemuksista vapaaehtoistyöstä Taksvärkissä:

www.taksvarkki.fi/yleinen/uusia-nakokulmia-globaaleihin-teemoihin-taksvarkin-kouluvierailijana

IN ENGLISH

UPCOMING EVENTS:

1. SYYSFEST 2022

2. SOPU's coffeehour 18.5. at 12-13pm

3. Summerpicnic w/ Pirate

OTHER NOTIFICATIONS:

1. Job advertisement

2. Job advertisement

3. Job advertisement

UPCOMING EVENTS:

1. SYYSFEST 2022

Opiskelijan Tampere's and Särkänniemi's SyysFest is here again! For the fourth time this student festival will hit Särkänniemi right in the beginning of the academic year!

SOPU ry has got its own tickets! Ticket sales is open now and you can buy tickets until 31 May. Link is below.

https://kide.app/events/827b2ef6-ea3a-4548-8265-7189d0a5dc15/tickets/9a4f5ee7-ab0d-44a2-bc1b-fdbd95ef1377

SYYSFEST 2022

  • Tuesday 6th September 16−21
  • Särkänniemi, Tampere
  • Ticket sales at Kide.app (link in bio)
  • Ticket 14 € (+ Kide.app service fee 0,40 €)

The ticket will be changed to a Särkänniemi wristband.

You also need a valid student card or certificate.

2. SOPU's coffeehour 18.5. at 12-13pm

Welcome to SOPU's last coffeehour this spring! Free coffee and tea are available. You can also buy SOPU's merch.

See you on sofas in the H0-hallway on Wednesday!💙

3. Summerpicnic w/ Pirate

Summer is starting but you still want to see your student buddies? Is your mouth feeling dry? You wanna sing but don´t have company or words?

No worries! Pirate and SOPU are hosting a summer picnic together on thursday 19.5. at Sorsapuisto. You can arrive from 17 o´clock onwards. We´re gonna hang out and enjoy the coming summer. There might be a few songbooks for singing together 😉 Please bring your own food and drinks! If you wanna play kaljamölkky remember to bring 0,33 cans (of any drink) with you. You can also bring games or other entertainment with you. And most importantly good spirit!

Nb! Weather reservation: if the weather is bad instead of Sorsapuisto we´ll go somewhere inside.

WHAT: Summer picnic

WHERE: Sorsapuisto (we´ll go inside if the weather is bad)

WHEN: 19.5. 17 à o´clock

WHAT TO BRING: Your own food&drinks, entertainment if you want, happy summer mood

OTHER NOTIFICATIONS:

1. Job advertisement

2. Job advertisement

3. Job advertisement

Unfortunately these jobs are only in Finnish.