SOPU RY VIIKKOPOSTI, VKO 33

15.08.2022

SISÄLTÖ / IN ENGLISH BELOW

TULEVAT TAPAHTUMAT:

1. Alkusauna 24.8. klo 17

2. Haalarien tilaus 11.8.-31.8.

MUUT ILMOITUSASIAT:

1. Leiriohjaajaksi viikonloppuleireille

2. Töitä valmistuvalle

TULEVAT TAPAHTUMAT:

1. Alkusauna 24.8. klo 17

Hei tänä vuonna aloittaneet sosionomiopiskelijat (22SO & 22ASO)!

Järjestämme perinteisen alkusaunan 24.8. klo 17 alkaen Solulla ja sen edustalla. Ensin on luvassa pieni rastikierros, johon sinun ei tarvitse saada omaa ryhmää kasaan, sillä muodostamme niitä paikan päällä. Rastikierroksen jälkeen on vielä paljon kivaa ohjelmaa, jonka parissa pääsee tutustumaan toisiin ja pitämään hauskaa yhdessä. Ohjelmassa on mm. beerbongia, visailua ja tietenkin sossukaste. Kuten tapahtuman nimestä voi jo päätellä, sauna on lämmin, joten voit ottaa halutessasi myös saunatarvikkeet mukaan!

Tulethan ajoissa paikalle, jos haluat kiertää rasteja, mutta muuten voit tulla vapaasti omalla aikataululla Solulle. Nähdään siellä!

2. Haalarien tilaus 11.8.-31.8.

On tullut aika tehdä haalaritilaus! Voit ostaa omat haalarisi kide.appista tästä linkistä https://kide.app/products/dd391ca0-d414-4055-99b6-c77e8b3f62b1

Haalareiden hinta on jäsenille 30€ ja ei-jäsenille 45€. Jos haluat ostaa jäsenhintaiset haalarit, sinun täytyy ensin ostaa jäsenyys, ja sen jälkeen vasta haalarit. Jäsenyyden ja haalareiden ollessa samanaikaisesti ostoskorissa haalarien jäsenhinta ei aktivoidu. Huomaathan, että SOPU ry:n kannatusjäsenyys ei oikeuta jäsenhintaisiin haalareihin.

Ostathan haalarisi viimeistään 31.8. mennessä, sillä seuraavan kerran ostolinkki aukeaa elokuussa 2023. Varmistathan tilatessasi, että olet valinnut oikean kokoiset ja hintaiset haalarit, sillä haalareillasi ei ole vaihto- eikä palautusoikeutta. Oston jälkeen haalareiden saapumisessa saattaa mennä hyvinkin 2kk, joten odotathan maltillisesti haalareiden saapumista! Haalareiden saapumisesta ilmoitetaan erikseen SOPU ry:n tiedotuskanavissa.

MUUT ILMOITUSASIAT:

1. Leiriohjaajaksi viikonloppuleireille

Tule mukaan leiriohjaajaksi viikonloppuleireille syksyllä 2022! Leiriohjaajana olet taatusti tarpeellinen ja mahdollistat lapsia / perheitä saamaan iloisia leirikokemuksia!

"Kokonaisuudessaan mahtava ensimmäinen leirikokemus ohjaajana! Erilaiset ohjaajapersoonat ja taustat toivat monimuotoisuutta toimintaan ja jokainen pääsi hyödyntämään omia vahvuuksiaan sekä oppimaan uutta ohjaajana olemisesta."

Keitä etsimme? Etsimme toimeen tarttuvia, luotettavia ja turvallisia aikuisia ohjaajiksi Parasta Lapsille ry:n lasten ja perheiden viikonloppuleireille. Ohjaajamme ovat moninaisilta aloilta, monista eri oppilaitoksista ja erilaisin taustoin mukana. Ikähaitari on noin 18-75 vuotta. Ihan tavallisia eri taidoin varustettuja aikuisia, joilla on halu tukea ja auttaa lapsia leiritoiminnan kautta.

Millaiseen toimintaan? Leirien ohjelma perustuu leiriläisten toiveisiin ja tarpeisiin sekä ohjaajatiimin taitoihin ja tietoihin. Leirillä liikutaan, pelataan, askarrellaan ja leikitään. Leirillä voi järjestää esimerkiksi luontoretken, paistaa makkaraa ja kalastaa. Välillä kokoonnutaan yhteen rentoutumaan ja lukemaan satuja tai annetaan tilaa vapaalle leikille. Leirillä pääset hyödyntämään vahvuuksiasi ja oppimaan uutta! Ennen leiriä ohjaaja osallistuu Parasta Lapsille ry:n ohjaajien peruskoulutukseen ja leirin suunnitteluun. Leiriohjelma suunnitellaan ohjaajatiimin ja johtavan leirivastaavan kanssa.

Mitä siellä tehdään? Leireillä ohjaaja toimii eri-ikäisten lasten kanssa, ohjaten tavoitteellista toimintaa yhdessä ohjaajatiimin ja leirivastaavan kanssa. Perheiden toiminnassa kohdataan myös lasten vanhemmat ja toimitaan eri-ikäisten aikuisten kanssa. Parasta Lapsille -ohjaaja on innostunut ja kiinnostunut leiritoiminnasta sekä yksilön että lapsiryhmän ohjaamisesta. Leirillä touhutaan yhdessä monenlaista: pelataan, leikitään, ulkoillaan, askarrellaan ja tietenkin syödään 5 kertaa päivässä.

Mitä tarjoamme? Vapaaehtoinen voi osallistua ilmaisiin Parasta Lapsille -järjestön koulutuksiin, saa täysihoidon leireillä (mm. ruoan viisi kertaa päivässä) sekä halutessaan todistuksen toimintaan osallistumisesta. Korvaamme leireistä ja koulutuksista aiheutuneet mahdolliset matkakustannukset. Uusia ystäviä, ikimuistoisia hetkiä leiriläisten ja ohjaajaporukan kanssa. Mahdollisuuden olla luomassa iloisia leirimuistoja lapsille ja perheille!

Kuka järjestää? Parasta Lapsille ry on valtakunnallinen uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton, voittoa tavoittelematon lastensuojelujärjestö. Tavoitteemme on vahvistaa lapsiperheiden arjen hyvinvointia lasten-, nuorten ja perheiden loma- ja viikonloppuleirejä järjestämällä. Kohderyhmämme ovat pienituloiset- ja maahanmuuttajataustaiset perheet. Leiriläiset valitaan toimintaan taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein.

Vapaaehtoiseksi haluavan ammatilla ei ole vapaaehtoistyössämme merkitystä. Kaikilla ihmisillä on elämässään hankittuja tietoja ja taitoja, joita voi hyödyntää toiminnassamme. Ohjaajia yhdistää vilpitön halu antaa aikaa ja osaamistaan lapsille/perheille ja sitoutuminen järjestön arvoihin, sekä turvallisuusohjeistukseen. Ohjauskielenä leireillämme on suomi. Vapaaehtoinen ei voi tuoda leirille omia lapsiaan. Opiskelijat voivat suorittaa toiminnassamme soveltuvia opintokokonaisuuksia mm. projektiharjoittelua, järjestö- ja vapaaehtoistoiminnan kursseja, ohjaus- ja luontotoiminnan opintokokonaisuuksia. Erilaiset opinnot on yleensä aika joustavasti pystytty yhdistämään toimintaan.

Viikonloppuleirit ovat 4-5 viikonlopun mittaisia kokonaisuuksia, jotka jakautuvat noin kerran kuukaudessa toteutettaviin leiriviikonloppuihin. Sama ohjaajaryhmä ja sama leiriläisten ryhmä pääsee useamman viikonlopun aikana kunnolla tutustumaan ja ryhmäytymään. Jokainen ohjaajaksi hakeva haastatellaan henkilökohtaisesti ja ennen toimintaa ohjaaja osallistuu leiriohjaajien peruskoulutukseen (6h, Teams). Lisäksi Näe Hyvä Mussa ja Näe Hyvä Meissä toimintaan on oma perehdytyksensä.

Käy tutustumassa toimintamuotoihimme syksyllä 2022:

Aikaa ilolle - lasten viikonloppuleirit: https://www.parastalapsille.fi/viikonloppuleirit

Aikaa yhdessä - perheiden viikonloppuleirit:https://www.parastalapsille.fi/perheviikonloput

Näe Hyvä Mussa -toiminta ennaltaehkäisevän tuen tarpeessa oleville lapsille: https://www.parastalapsille.fi/leirit/nae-hyva-mussa-leirit

Näe Hyvä meissä -toiminta ennaltaehkäisevän tuen tarpeessa oleville perheille: https://www.parastalapsille.fi/nae-hyva-meissa

Ilmoita kiinnostuksesi: https://link.webropolsurveys.com/S/4679469F910ADC22

Voit olla myös suoraan yhteydessä vapaaehtoistoiminnan koordinaattoriin Pipsa Niskakoskeen (050 3552 540) pipsa.niskakoski@parastalapsille.fi

2. Töitä valmistuvalle

A-klinikka Oy on päihdehoidon erityisosaaja. Meillä on toimipisteitä yli 10 paikkakunnalla ja digipalvelumme ovat saatavilla koko Suomeen. Palveluissamme työskentelee noin 500 sosiaali- ja terveysalan ammattilaista. Tule tekemään merkityksellistä työtä kehittyvässä, vastuullisessa organisaatiossa.

Haemme Vieroitushoitoyksikkö Tampereelle sosiaaliohjaajaa vakituiseen työsuhteeseen

Vieroitushoitoyksikkö palvelee täysi-ikäisiä asiakkaita, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista hoitoa alkoholista, huumeista tai lääkkeistä vieroittautumiseen. Palvelutuotteisiin kuuluvat mm. alkoholin-, lääkkeiden- ja huumeiden vieroitushoito, korvaushoidot; hoidon aloitus-lopetus-korvaushoitolääkkeen vaihto ja tehostejaksot sekä toiminnallisten riippuvuuksien hoidot. Yksikkö on avoinna 24/7 ja hoitohenkilöstö tekee kolmivuorotyötä.

Sosiaaliohjaajan tehtävät

Sosiaaliohjaajana hoidat kokonaisvaltaisesti erilaisia ja eriasteisia riippuvuuksia sairastavia asiakkaita osana moniammatillista tiimiä. Työhön sisältyy asiakkaiden vastaanottoa, hoidontarpeen arviointia, hoitosuunnitelmien laatimista, lääkkeellistä ja lääkkeetöntä hoitoa sekä sosiaalista tukemista, ohjaamista ja neuvontaa. Lisäksi annat terveysneuvontaa, ohjaat ryhmiä sekä teet yhteistyötä asiakkaan verkoston ja avohoidon kanssa.

Mitä edellytämme?

Edellytämme sosiaalialan AMK-tutkintoa (sosionomi AMK, yhteisöpedagogi AMK tms.) Katsomme eduksi, jos sinulla on vähintään vuoden kokemus mielenterveys- ja päihdetyöstä tai mielenterveys- ja päihdetyön erikoistumisopinnot suoritettuna. Eduksi katsotaan myös lääkehoidon osaaminen ja AB-ajokortti. Toivomme sinulta kehittämismyönteisyyttä ja innostunutta työotetta sekä hyviä vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja.

Tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48 § sekä 48 a §:n mukaista rokotussuojaa.

Mitä tarjoamme työntekijälle?

Tarjoamme sinulle mahdollisuuden kasvattaa osaamistasi moniammatillisessa tiimissä yrityksessä, joka tekee yhteiskunnallisesti merkittävää työtä. Annamme sinulle kattavan perehdytyksen työhön. A-klinikka Oy:n palkkausjärjestelmän mukaisesti tehtävä sijoittuu SOSTESin palkkaryhmään G23 (2 371,72-2 690,75 €). Lisäksi tehtävästä voidaan maksaa henkilö- sekä tehtäväkohtaista lisää mm. osaamiesi perusteella. Vuorotyöstä aiheutuvat lisät maksetaan yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksen mukaisesti. Tarjoamme myös kattavan työterveyshuollon sekä liikunta-, kulttuuri- ja hyvinvointiedun.

Hakemukset ja lisätiedot

Lisätietoja tehtävästä antaa palveluesimies Maarit Savolainen, p. 040 136 8707, maarit.savolainen@a-klinikka.fi
Lähetä hakemuksesi rekrytointijärjestelmän kautta mahdollisimman pian, sillä käymme hakemuksia aktiivisesti läpi ja haastattelut voidaan aloittaa jo hakuajan aikana. Hakuaika päättyy 19.08.2022 klo 23:59

Tutustu toimintaamme tarkemmin
Vieroitushoitoyksikkö Tampere

IN ENGLISH

OTHER NOTIFICATIONS:

1. Volunteering

2. Job advertisement

Unfortunately these are only in Finnish.