SOPU RY, VIIKKOPOSTI VKO 3

16.01.2023SISÄLTÖ / IN ENGLISH BELOW

TULEVAT TAPAHTUMAT:

1. SOPU ry 2023 jatkaa viikkopostia

2. SOPUn päivystys ke 18.1. klo 12-13

MUUT ILMOITUSASIAT:

1. Työpaikkailmoitus Lasten Kesä ry

2. Ohjaajia kevään viikonloppuleireille

3. Vapaaehtoiseksi aikuis-kaveriksi lapselle tai nuorelle!

4. Sosiaaliohjaaja Ylöjärven lastensuojeluun

TULEVAT TAPAHTUMAT:

1. SOPU ry 2023 jatkaa viikkopostia

Hei SOPUlainen!

Hallitus 2022 toivottaa kaikille hyvää uutta vuotta! SOPU ry on aloittanut toimintansa vuodenvaihteen jälkeen ja julkaisee tuttuun tapaan joka maanantai viikkopostin. Alla vielä kertauksena hallituksen uudet jäsenet sekä heidän pestinsä ja yhteystietoja. Meitä saa kuitenkin parhaiten kiinni yhteisen sähköpostin kautta, eli sopu@tamko.fi

SOPU ry:n hallitus 2023:

Aisha Prévost (aisha.prevost@tuni.fi) - Puheenjohtaja

Eli Törmä (eli.torma@tuni.fi) - Varapuheenjohtaja

Samuel Saarivirta (samuel.saarivirta@tuni.fi) - Sihteeri ja kansainvälisyysvastaava, häirintäyhdyshenkilö

Lotta Kilpeläinen (lotta.kilpelainen@tuni.fi) - Rahastonhoitaja

Wilma Marttelin (wilma.marttelin@tuni.fi) - Ulkosuhdevastaava, häirintäyhdyshenkilö

Siiri Pönkkä (siiri.ponkka@tuni.fi)- Kulttuurivastaava

Helli Mäkeläinen (helli.makelainen@tuni.fi) - Viihdevastaava

Pipsa Heikkinen (pipsa.heikkinen@tuni.fi) - Viihdevastaava

Saara Hallapelto (saara.hallapelto@tuni.fi) - Tiedotusvastaava

Miikka Kuusela (miikka.kuusela@tuni.fi) - Tuutorivastaava

2. SOPUn päivystys ke 18.1. klo 12-13

SOPUn päivystykset jatkuvat taas, joten tervetuloa H0-käytävälle! Tarjolla kahvia, teetä, hyvää seuraa ja rentoa hengailua. Myynnissä myös haalarimerkkejä ja kangaskasseja. Eli tule keskiviikkona 18.1. klo 12-13 käymään H0-käytävän sohvilla, nähdään siellä!

MUUT ILMOITUSASIAT:

1. Työpaikkailmoitus Lasten Kesä ry

Hei sinä lasten ja nuorten kanssa viihtyvä, tiimihenkinen ja muutenkin timanttinen tyyppi! Hae meille kesätöihin leiriohjaajaksi tekemään merkityksellistä työtä.

Lasten Kesä ry järjestää lasten leiritoimintaa Hauhon Lomakeskuksessa Hämeenlinnassa. Leirit ovat ennaltaehkäisevää lastensuojelutyötä, jolla tuetaan niin leiriläisen kuin perheenkin hyvinvointia. Lastensuojelu-sanasta huolimatta leirit ovat avoimia kaikille lapsille taustoihin katsomatta.

Edellytämme valituilta täysi-ikäisyyden ja uimataidon lisäksi tunne- ja vuorovaikutustaitoja, kokemusta lasten ja nuorten kanssa työskentelemisestä sekä itseohjautuvaa ja vastuullista työotetta. Eduksi katsotaan erilaiset taidot ja osaamisalueet, kuten draama, liikunta, erä- ja kädentaidot, tanssi, musiikki ym. Työyhteisömme on lämmin, monipuolinen ja yhteisöllinen.

Lisää tietoa ja hakemuksen löydät alla olevan linkin takaa. Voit myös lukea lisää Lasten kesä ry:n toiminnasta osoitteessa lastenkesa.fi

Haku alkaa maanantaina 9.1.2023 ja päättyy torstaina 26.1.2023

https://forms.gle/YjJnacuywgqKbDM99

Leirinjohtajat Else Aalto, Inka Keskikylä ja Matias Nykänen

leirinjohtajat@lastenkesa.fi

2. Ohjaajia kevään viikonloppuleireille

Yhdistyksemme etsii ohjaajia kevään leiritoimintaan. Tässä olisi loistava tilaisuus saada kokemusta erityisryhmien ohjaamisesta.

Tällä hetkellä etsimme ohjaajia seuraaviin tehtäviin:

- Sisaruusleirin ohjaaja:

Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry järjestää 10.-12.2.2023 viikonlopun mittaisen leirin kouluikäisille kehitysvammaisille tai vastaavaa tukea tarvitseville lapsille ja nuorille sekä heidän noin 8-16- vuotiaille sisaruksille. Tapaaminen on vain kouluikäisille lapsille ja nuorille, ilman vanhempia ja alle kouluikäisiä sisaruksia. Leiri järjestetään Nuorisokeskus Marttisissa Virroilla. Leirille on yhteiskuljetus Tampereen Keskustorilta, lähtö perjantaina klo 16 ja paluu sunnuntaina klo 15.30. Toivomme kaikkien lähtijöiden osallistuvan yhteiskuljetukseen, myös ohjaajiemme. Leirillä on sekä yhteistä että eriytettyä ohjelmaa sisaruksille, ja toimintaa jaetaan myös osallistujien iän ja mielenkiinnon mukaan. Yhdessä tekemällä tutustutaan ja saadaan uusia kavereita, kokemuksia ja elämyksiä. Ohjelmassa on mukavaa yhteistä tekemistä, pelejä, leikkejä, ulkoilua ja saunomista. Leirillä keskustellaan sisaruudesta sekä rohkaistaan sisaruksia yhteiseen toimintaan ja vuorovaikutukseen. Tavoitteena on vertaistuen saaminen, sisarusten yhteinen aika ja omien kokemusten sanoittaminen.

- Tilapäishoidon viikonloppuleirin ohjaaja:

Tilapäishoidon viikonloppuleirejä toteutetaan Kuuslahdessa Teiskossa lähes joka viikonloppu 3.2.-14.5.2023 välisenä aikana. Viikonloppuleirit ovat tilapäishoitoa vanhempien kanssa asuville kaiken ikäisille henkilöille. Leirejä muokataan mahdollisimman sopiviksi ryhmiksi varaustilanteessa pienille, nuorille tai aikuisille leiriläisille. Yleensä viikonloppuleireillä on 5-7 leiriläistä ja 2-4 ohjaajaa. Leiriohjelmaa muokataan osallistujien mukaisesti, mutta yhdessä ulkoillaan, retkeillään, leivotaan, herkutellaan, saunotaan, pelataan, askarrellaan, katsotaan leffaa tai lauletaan karaokea.

Viikonloppuleireillä on yksi vastaava ohjaaja, jolla on vastuu leirikokonaisuudesta. Kaikki ohjaajat suunnittelevat ja toteuttavat leiriä yhdessä. Ohjaajien toimenkuvaan kuuluvat mm. leiriläisten turvallisuudesta huolehtiminen ja päivittäisissä toimissa auttaminen, ruoanlaitto ja ohjelmasta huolehtiminen. Ohjaajat tulevat toimistolle Onkiniemeen hakemaan leiritarvikkeet ja leiriauton perjantaina klo 14. Toimistolla pidetään palaveri, minkä jälkeen ohjaajat tekevät viikonlopun ruokaostokset ja tämän jälkeen ajavat Kuuslahteen valmistelemaan leiriä. Leiri alkaa perjantaina klo 17 ja loppuu sunnuntaina klo 17. Leiriläiset saapuvat omilla kuljetuksilla (taksilla tai vanhempien kuljettamana).

Kerron mielelläni lisätietoja, ja voit myös tutustua toimintaamme osoitteessa https://www.kvtukitampere.fi/tule-meille-toihin/

Sivulla voit täyttää sähköisen hakemuksen ohjaajaksi. Voit hakea yhdelle tai useammalle leirille. Haastattelemme hakijoita jo hakuajan puitteissa (haku käynnissä 19.1.2023 asti), ja valinta tehdään heti sopivan henkilön löydyttyä. Leireille valitut ohjaajat perehdytetään työhön.

Voit myös ilmoittautua sijaislistoille hakuajan jälkeen.

Ennakkotietona, että kesän leireillemme haemme ohjaajia helmi-maaliskuussa. 😊

Kiitos tiedon välittämisestä, ja tsemppiä kevään opintoihin!

Ystävällisin terveisin

Johanna Kantanen

Johanna Kantanen

Toiminnanohjaaja

p. 050 388 6144,

kantanen@kvtukitampere.fi

Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry

Onkiniemenkatu 3 D 33, 33230 Tampere

toimisto puh. (03) 2140 226

www.kvtukitampere.fi

3. Vapaaehtoiseksi aikuis-kaveriksi lapselle tai nuorelle!

Hei!

Toimin Mannerheimin lastensuojeluliiton Hämeen piirissä OmaKamu toiminnanohjaajana ja koulutamme vapaaehtoisia toimimaan lasten ja nuorten pitkäaikaisina aikuisina ystävinä. Voisitteko jakaa opiskelijoillenne tietoa alkavasta koulutuksestamme? Vapaaehtoisista aikuiskavereista on Tampereella kova pula ja opiskelijanne olisivat varmasti oikeita henkilöitä toimimaan lasten tai nuorten aikuis-ystävinä. Kiitos paljon.

Yt. Sanna Lammi

Sanna Lammi

OmaKamu toiminnanohjaaja

Mannerheimin lastensuojeluliiton Hämeen piiri ry.

Pyhäjärvenkatu 5B, 2krs.

33200 Tampere

sanna.lammi@omakamu.fi

p. 044 7378147

4. Sosiaaliohjaaja Ylöjärven lastensuojeluun

Hei,

Ylöjärven lastensuojeluun etsitään sosiaaliohjaajaa määräaikaiseen työsuhteeseen. Työhön sopisi esimerkiksi sosionomiopiskelija. Työ sisältää lastensuojelun sosiaalityöntekijöiden avustamista: muun muassa yhteydenpitoa asiakkaisiin, päivystyspuhelimeen vastaamista, asiakastapaamisten kirjaamista, erilaisten asiakirjojen ja päätösten valmistelua sekä joustavasti kaikkea muuta lastensuojelutyöhön liittyvää. Kokemus aiemmasta lastensuojelutyöstä on eduksi mutta tärkeintä on, että henkilö on oma-aloitteinen, aikaansaava ja omaa hyvät sosiaaliset taidot. Työn aloitus mahdollisimman pian ja kesto sopimuksen mukaan (esim. 3-4kk). Jatko mahdollinen. Työhön perehdytetään ja opastetaan. Työpaikan sijainti on Ylöjärven keskustassa, josta hyvät julkiset liikenneyhteydet Tampereelle. Yhteydenotot johtavaan sosiaalityöntekijään Tanja Tammiseen (tanja.tamminen@pirha.fi)

Ystävällisin terveisin,

Susanna Kärki

sosiaalityöntekijä

Ylöjärvi / Pirkanmaan hyvinvointialue

Lastensuojelu

Mikkolantie 10B, 33470 Ylöjärvi

puh. 044 431 4642

susanna.karki@pirha.fi

www.pirha.fi

IN ENGLISH

UPCOMING EVENTS:

1. SOPU ry continues to publish weekly newsletters in 2023

2. SOPU's coffeehour on Wednesday 18.1. at 12-13

OTHER NOTIFICATIONS:

1. Job advertisement

2. Job advertisement

3. Job advertisement

4. Job advertisement

UPCOMING EVENTS:

1. SOPU ry continues to publish weekly newsletters in 2023

Hey there!

The board of SOPU wishes you a happy new year! SOPU's new board has started its journey after New Years festivities, We will publish weekly newsletters every Monday as before. The new board members, their field and contacts are listed below. We can also be contacted through our board's email sopu@tamko.fi

SOPU ry's board 2023:

Aisha Prévost (aisha.prevost@tuni.fi) - Chairperson

Eli Törmä (eli.torma@tuni.fi) - Vice chairperson

Samuel Saarivirta (samuel.saarivirta@tuni.fi) - Secretary & international official, harassment contact

Lotta Kilpeläinen (lotta.kilpelainen@tuni.fi) - Fund manager

Wilma Marttelin (wilma.marttelin@tuni.fi) - Affairs official, harassment contact

Siiri Pönkkä (siiri.ponkka@tuni.fi)- Culture official

Helli Mäkeläinen (helli.makelainen@tuni.fi) - Event official

Pipsa Heikkinen (pipsa.heikkinen@tuni.fi) - Event official

Saara Hallapelto (saara.hallapelto@tuni.fi) - Communications official

Miikka Kuusela (miikka.kuusela@tuni.fi) - Tutoring official

2. SOPU's coffeehour on Wednesday 18.1. at 12-13

Welcome to the H0-hallway for SOPU´s coffee hour. You can expect coffee, tea, good company and a relaxed hangout. We will also sell overall badges and tote bags. So come to the couches in the H0-hallway on Wednesday 18.1. at 12.00-13.00, see you there!

OTHER NOTIFICATIONS:

1. Job advertisement

Unfortunately this is only in Finnish.

2. Job advertisement

Unfortunately this is only in Finnish.

3. Job advertisement

Unfortunately this is only in Finnish.

4. Job advertisement

Unfortunately this is only in Finnish.