SOPU RY VIIKKOPOSTI, VKO 34

22.08.2022

SISÄLTÖ / IN ENGLISH BELOW

TULEVAT TAPAHTUMAT:

1. Alkusauna 24.8. klo 17

2. Haalarien tilaus 11.8.-31.8.

MUUT ILMOITUSASIAT:

1. Töitä tarjolla lastensuojelussa

2. Henkilökohtaisen avustajan töitä tarjolla

3. Vapaaehtoistyötä Kohtaamispaikka Mukanassa

4. Tampereen Ylioppilasteatteri hakee uusia jäseniä

TULEVAT TAPAHTUMAT:

1. Alkusauna 24.8. klo 17

Hei tänä vuonna aloittaneet sosionomiopiskelijat (22SO & 22ASO)!

Järjestämme perinteisen alkusaunan 24.8. klo 17 alkaen Solulla ja sen edustalla. Ensin on luvassa pieni rastikierros, johon sinun ei tarvitse saada omaa ryhmää kasaan, sillä muodostamme niitä paikan päällä. Rastikierroksen jälkeen on vielä paljon kivaa ohjelmaa, jonka parissa pääsee tutustumaan toisiin ja pitämään hauskaa yhdessä. Ohjelmassa on mm. beerbongia, visailua ja tietenkin sossukaste. Kuten tapahtuman nimestä voi jo päätellä, sauna on lämmin, joten voit ottaa halutessasi myös saunatarvikkeet mukaan!

Tulethan ajoissa paikalle, jos haluat kiertää rasteja, mutta muuten voit tulla vapaasti omalla aikataululla Solulle. Nähdään siellä!

HUOM! Jos haluat pelata kaljamölkkyä, otathan mukaan 33cl tölkkejä MITÄ VAAN JUOTAVAA!

2. Haalarien tilaus 11.8.-31.8.

On tullut aika tehdä haalaritilaus! Voit ostaa omat haalarisi kide.appista tästä linkistä https://kide.app/products/dd391ca0-d414-4055-99b6-c77e8b3f62b1

Haalareiden hinta on jäsenille 30€ ja ei-jäsenille 45€. Jos haluat ostaa jäsenhintaiset haalarit, sinun täytyy ensin ostaa jäsenyys, ja sen jälkeen vasta haalarit. Jäsenyyden ja haalareiden ollessa samanaikaisesti ostoskorissa haalarien jäsenhinta ei aktivoidu. Huomaathan, että SOPU ry:n kannatusjäsenyys ei oikeuta jäsenhintaisiin haalareihin.

Ostathan haalarisi viimeistään 31.8. mennessä, sillä seuraavan kerran ostolinkki aukeaa elokuussa 2023. Varmistathan tilatessasi, että olet valinnut oikean kokoiset ja hintaiset haalarit, sillä haalareillasi ei ole vaihto- eikä palautusoikeutta. Oston jälkeen haalareiden saapumisessa saattaa mennä hyvinkin 2kk, joten odotathan maltillisesti haalareiden saapumista! Haalareiden saapumisesta ilmoitetaan erikseen SOPU ry:n tiedotuskanavissa.

MUUT ILMOITUSASIAT:

1. Töitä tarjolla lastensuojelussa

Orivedellä on noin lokakuun puoliväliin asti osa-aika työn, mahdollisesti jopa kokoaikatyön, mahdollisuus lastensuojelun tehostetussa perhetyössä valmistuvalle/pidempään opiskelleelle opiskelijalle.

Tiedustelut sähköpostitse tai puhelimitse:

perhetyönohjaaja Kaisa Filén

kaisa.filen@tampere.fi

puh. 050 596 7536

2. Henkilökohtaisen avustajan töitä tarjolla

Etsitään henkilökohtaista avustajaa 18-vuotiaalle kehitysvammaiselle naiselle vapaa-ajan harrastus- ja muuhun toimintaan.

Työn luonteen ja harrastusten vuoksi avustajan on välttämätöntä olla virallisesti samaa sukupuolta (esim. pukuhuoneissa avustaminen), täysi-ikäinen ja suomen kielen taito tulee olla erinomainen. Viikkotuntimäärä 1-3 kertaa viikossa 2-4 h kerrallaan pääsääntöisesti arki-iltaisin ja viikonloppuisin, maksimissaan 30 h/kk. Työ sopii hyvin esim. opiskelijalle opintojen ohella.

Työn tekopaikka vaihtelee tehtävien sisältäessä mm. avustamista uimahalleissa, elokuvissa, keikoilla, tapahtumissa, ulkoillessa jne. tavanomaisessa aktiivisessa elämässä.

Siirtymät Tampereen alueella hoituvat joko paikallisliikenteellä tai taksilla. Työ voi myös sisältää matkustamista, mutta matkustusvalmius ei ole vaatimus työn saamiselle. Avustajalta ei edellytetä oman auton käyttöä eikä ajokorttia.

Työnantaja on omatoiminen eikä käytä liikkumisen apuvälineitä, kommunikoi puheella (osaa vain suomea). Hän on kiinnostunut paitsi leikkimisestä ja askartelusta, myös ikätasoisistaan asioista kuten musiikki, tubettajat, muoti jne. Hän tarvitsee tukea lähinnä toiminnanohjaukseen ja rahankäytön ohjeistukseen. Arjessa on myös haastavaa käytöstä jonka vuoksi avustajalla tulisi olla kokemusta haastavasti käyttäytyvistä henkilöistä. Plussaa on kyky itsenäiseen, johdonmukaiseen toimintaan. Arvostan rehellisyyttä ja joustavuutta ja työnantajan edunvalvojana tarjoan sitä myös.

Palkan maksaa tuntilistan mukaisesti Tampereen kaupunki henkilökohtaisen avustajan palkkauksen mukaan. Työ alkaa heti sopivan henkilön löydyttyä.

Hakemukset sähköpostitse avustajaa@gmail.com, mukaan voit laittaa mahdollisen cv:n ja suositukset.

Ilmoitus Työmarkkinatorilla: https://tyomarkkinatori.fi/henkiloasiakkaat/avoimet-tyopaikat/20c37f42-7c47-4543-a26d-3bab21be4d5b/fi

3. Vapaaehtoistyötä Kohtaamispaikka Mukanassa

Oletko kiinnostunut vapaaehtoistyöstä monikulttuurisessa ympäristössä Tampereen keskustassa Rautatienkadulla? Kulttuurienvälinen Kohtaamispaikka Mukana on kaikille avoin matalan kynnyksen kohtaamispaikka, joka aloitti toimintansa toukokuussa 2017.

Mukanassa kaikenikäiset ja eri kulttuureista olevat ihmiset kohtaavat, oppivat suomea, voivat esimerkiksi tehdä käsitöitä ja askarrella sekä osallistua retkille ja työpajoihin. Mukanan toimintaa ideoidaan yhdessä kävijöiden ja vapaaehtoisten kanssa.

Kohtaamispaikka Mukanan tavoitteina on yksinäisyyden vähentäminen, syrjäytymisen ehkäisy sekä suomalaiseen yhteiskuntaan integroitumisen edistäminen. Kohtaamispaikka Mukanan toiminta on neutraalia, uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumatonta. Mukana on osa Nauha ry:n toimintaa.

Olemme kävijöille avoinna maanantaista torstaihin klo 12-19 sekä perjantaisin 12-17. Keskusteluryhmät kokoontuvat joka päivä klo 15-16 ja lisäksi tiistaisin myös klo 17-18. Mukanassa toimii myös jooga- sekä liikuntaryhmät.

Toimintamme tärkeänä osana ovat vapaaehtoiset, jotka mm. jutustelevat suomeksi kävijöiden kanssa sekä toimivat suomen kielen keskusteluryhmien vetäjinä tai retkiavustajina. Vapaaehtoiset ovat myös järjestäneet oman osaamisensa ja kiinnostuksensa mukaan työpajoja kävijöille. Voit tulla ideoimaan, miten sinä haluaisit toimia vapaaehtoisena Kohtaamispaikka Mukanassa. Tällä hetkellä suurin tarve on jutusteluavusta arkisissa asioissa sekä keskusteluryhmien vetäjistä.

Vapaaehtoistoiminta antaa tärkeää työkokemusta ja kartuttaa osaamista monikulttuurisessa ympäristössä toimimisesta. Järjestämme uusille vapaaehtoisille perehdytyksen. Saat vapaaehtoistyöstäsi todistuksen ja voit saada hyväksiluettua sen myös osaksi opintojasi.

Jos kiinnostuit vapaaehtoistyöstä Kohtaamispaikka Mukanassa, ota rohkeasti yhteyttä niin sovitaan aika tutustumiselle.

Olli Heikkilä

050 3134 122

olli.heikkila@nauha.fi

4. Tampereen Ylioppilasteatteri hakee uusia jäseniä

Kuuletko teatterin kutsun? Kaipaatko yhteisöä ja mahdollisuutta toteuttaa taiteellisia haaveitasi?

Tampereen Ylioppilasteatteri hakee taas uusia jäseniä 10.-11.9.2022. Meille ovat tervetulleita hakemaan kaikenikäiset 18 vuotta täyttäneet elämäntilanteeseen katsomatta. Ilmoittautuminen pääsykokeisiin on auki 31.8. asti.

Etsimme yhteisöömme niin näyttelemisestä, lavastamisesta, puvustamisesta, tuottamisesta, ohjaamisesta, käsikirjoittamisesta, dramaturgiasta, koreografiasta, tanssimisesta, maskeerauksesta, säveltämisestä, graafisesta suunnittelusta, valokuvaamisesta kuin valo-, ääni- ja videosuunnittelusta kiinnostuneita tekijöitä.

Mikäli mikään edellä mainituista taiteen muodoista kiinnostaa sinua, älä epäröi hakea!

Ilmoittaudu mukaan 31.8. klo 23.59 mennessä täyttämällä Google Forms -lomake osoitteessa:

https://forms.gle/KWchAwnPZcqXvmVTA

Ohjeet ilmoittautumiseen ja linkin Formsiin löydät myös Tampereen ylioppilasteatterin nettisivuilta: https://www.tayt.fi/tampereen-ylioppilasteatterin-paasykokeet/

IN ENGLISH

UPCOMING EVENTS:

1. Beginning sauna 24.8. from 5pm

OTHER NOTIFICATIONS:

1. Job advertisement

2. Job advertisement

3. Volunteering

UPCOMING EVENTS:

1. Beginning sauna 24.8. from 5pm

This event is for social work students that have started this year, and you are more than welcome!

We will be organizing our yearly beginning sauna on the 24th of August starting from 5pm at TAMK, Solu. First there will a possibility to participate in a small round of fun tasks where you will get to know people. You don't need a group for this, we will be making groups at the event itself. After that there will be lots of other fun activities like beer bong, a quiz and of course our social work oath. And like you can see from the event's name, the sauna will be warm, so take your sauna equipment with you if you want to go to the sauna.

Please do come in time, if you want to join the round of tasks, but otherwise you are welcome to join us at any time that fits you. See you there!

ATTENTION! If you want to play beermölkky, please bring 33cl cans of ANY DRINK!

OTHER NOTIFICATIONS:

1. Job advertisement

2. Job advertisement

3. Volunteering

Unfortunately these are only in Finnish.