SOPU RY VIIKKOPOSTI, VKO 35

29.08.2022

SISÄLTÖ / IN ENGLISH BELOW

TULEVAT TAPAHTUMAT:

1. Kaljamölkkyturnaus 20.9. klo 16

2. Hallituksen somepäivät alkavat

3. Haalarien tilaus 11.8.-31.8.

MUUT ILMOITUSASIAT:

1. Muista maksaa YTHS-maksu 30.9. mennessä!

2. Haetaan ohjaajia kouluvierailuihin

3. Tule mukaan tukihenkilötoimintaan

TULEVAT TAPAHTUMAT:

1. Kaljamölkkyturnaus 20.9. klo 16

Hölkynmölkyn! Meillä on ilo ilmoittaa, että SOPU ry järjestää kaljamölkky-turnauksen yhdessä Konekerhon kanssa 20.9. klo 16 alkaen Hakametsän hiekkakentällä! Tursaat! Tapahtumasta saat leiman tursaspassiisi! Kerää siis viiden hengen joukkue ja tule kilpailemaan yhdessä muiden janoisten sankareiden kanssa!

Joukkueiden ilmoittautuminen ja lipunmyynti alkaa tiistaina 6.9. kello 12:00 Kide.appissa.

ELI

MITÄ: Kaljamölkkyturnaus

MISSÄ: Hakametsän hiekkakenttä

MILLOIN: Ti 20.9. Kentällä joukkueiden ilmottautuminen alkaa klo 16!

Lisää infoa löydät Facebookista tapahtuman sivuilta sekä kide.appista!

2. Hallituksen somepäivät alkavat

SOPU ry:n perinteiset somepäivät tulevat taas! Somepäivien aikana pääset tutustumaan paremmin meihin hallituksen jäseniin ja halutessasi lähettämään meille kysymyksiä. Somepäivät alkavat tiistaina 30.8. ja niiden aikana jokainen hallituksen jäsen päivittää SOPU ry:n Instagram-tiliä yhden päivän ajan. Kannattaa siis viimeistään nyt ottaa meidän Instagram-tili seurantaan!

Tällä viikolla Instagramin (@sopury) ottaa haltuun:

30.8. Puheenjohtaja Henna

31.8. Varapuheenjohtaja Armi-Tuulia aka AT

1.9. Rahastonhoitaja Laura

2.9. Viihdevastaava Eli

3. Haalarien tilaus 11.8.-31.8.

Nyt sinulla on viimeiset mahdollisuudet tilata halutut sosionomien opiskelijahaalarit! Tilaa omat haalarisi kide.appista tästä linkistä https://kide.app/products/dd391ca0-d414-4055-99b6-c77e8b3f62b1 keskiviikkoon 31.8. mennessä. Seuraavan kerran ostolinkki aukeaa elokuussa 2023.

Haalareiden hinta on jäsenille 30€ ja ei-jäsenille 45€. Jos haluat ostaa jäsenhintaiset haalarit, sinun täytyy ensin ostaa jäsenyys, ja sen jälkeen vasta haalarit. Jäsenyyden ja haalareiden ollessa samanaikaisesti ostoskorissa haalarien jäsenhinta ei aktivoidu. Huomaathan, että SOPU ry:n kannatusjäsenyys ei oikeuta jäsenhintaisiin haalareihin.

Varmistathan tilatessasi, että olet valinnut oikean kokoiset ja hintaiset haalarit, sillä haalareillasi ei ole vaihto- eikä palautusoikeutta. Oston jälkeen haalareiden saapumisessa saattaa mennä hyvinkin 2kk, joten odotathan maltillisesti haalareiden saapumista! Haalareiden saapumisesta ilmoitetaan erikseen SOPU ry:n tiedotuskanavissa.

MUUT ILMOITUSASIAT:

1. Muista maksaa YTHS-maksu 30.9. mennessä!

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) palveluihin oikeutetut ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijat maksavat terveydenhoitomaksun Kelalle. Kaikkien läsnäolevaksi ilmoittautuneiden tutkinto-opiskelijoiden on maksettava YTHS-maksu Kelalle perjantaihin 30.9. mennessä. Terveydenhoitomaksu maksetaan oma-aloitteisesti Kelalle, eikä siitä lähetetä laskua. Maksu maksetaan Kelalle lukukausittain (2 kertaa vuodessa, syksyisin ja keväisin) ja sen suuruus vuonna 2022 on 35,80 euroa lukukaudessa. Maksun voi maksaa OmaKelassa. Kevään maksun voi maksaa 30.11. alkaen.

Lue lisää kela.fi

2. Haetaan ohjaajia kouluvierailuihin

Rauhankoulu hakee ohjaajia kouluvierailuihin.

Rauhankoulu hakee ohjaajia Turkuun, Tampereelle ja pääkaupunkiseudulle. Rauhankoulun ohjaajat vierailevat kouluissa pitämässä globaalikasvatuksen työpajoja peruskoulun 4.-9. luokkalaisille ja toisen asteen opiskelijoille kestävän kehityksen ja rauhan teemoista. Rauhankoulun ohjaukset pidetään pääsääntöisesti suomen kielellä, mutta myös ruotsinkielisille työpajoille on kysyntää. Ohjaukset tehdään yhdessä ohjaajaparin kanssa ja ohjaamisesta maksetaan palkkio.

Odotamme sinulta:

• innostusta toimia rauhan ja kestävän kehityksen toteutumiseksi

• kokemusta lasten ja nuorten kanssa toimimisesta sekä ryhmien ohjaamisesta

• sitoutumista tehtävään vähintään syyslukukaudeksi 2022.

Arvostamme:

• globaalikasvatuksen teemojen tuntemusta

• kokemusta draaman työtavoista ja toiminnallisista menetelmistä

Tarjoamme sinulle:

• koulutuksen tehtävään ja laadukkaita opetusmateriaaleja

• kokemusta globaalikasvatuksesta, järjestötyöstä sekä draamapajojen ohjaamisesta

• mahdollisuuden toimia kestävän kehityksen sekä osallisuutta, yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa korostavan yhteiskunnan hyväksi

• Rauhankoulun ohjaajayhteisön, jossa saa tukea, voi jakaa kokemuksia ja oppia muilta.

Työ on luonteeltaan keikkatyötä, jota tehdään arkisin päiväsaikaan. Palkka yhden työpajan ohjauksesta on 66 euroa ja työpajan pituus on 2-3 oppituntia. Rauhankoulun ohjaajat pystyvät itse vaikuttamaan työn aikatauluihin ja työ sopiikin esimerkiksi opiskelijalle. Ohjaustyötä tulee ohjaajaa kohden n. 6-30 tuntia lukukaudessa ohjaajan aikatauluista riippuen.

Valittujen ohjaajien edellytetään osallistuvan koulutukseen, joka pidetään Helsingissä 24.-25.9.2022 klo 11-17. Koulutuksessa syvennytään Rauhankoulun sisältöihin ja työpajoissa käytettäviin menetelmiin. Koulutuksesta ei makseta työkorvausta, mutta matkat korvataan.

Kouluvierailut toteutetaan voimassa olevien koronavirustilanteen ohjeistusten mukaisesti, syyskaudella 2022 pääsääntöisesti lähiopetuksena.

Lisätietoja voi kysyä puhelimitse Annukka Toivoselta (050 597 9629) tai sähköpostitse osoitteesta rauhankoulu@rauhanliitto.fi.

Hakijoita pyydämme jättämään vapaamuotoisen motivaatiokirjeen (max 1 sivu) sekä CV:n sähköpostitse rauhankoulu@rauhanliitto.fi Valinnat tehdään hakemusten perusteella.

Haku päättyy 13.09.2022 klo 17.

3. Tule mukaan tukihenkilötoimintaan

HALUATKO ARJEN SANKARIKSI? TULE MUKAAN TUKIHENKILÖTOIMINTAAN!

Haemme uusia vapaaehtoisia tukihenkilöitä 7-17 vuotiaille lapsille ja nuorille. Tukihenkilötoiminta on yksi lapsiperheiden sosiaalityön tukimuodoista, jossa lapsi saa oman tukiaikuisen, joka antaa hänelle aikaa ja välittävää läsnäoloa. Tukihenkilö on aikuinen ystävä, jolle voi kertoa asioitaan, jonka kanssa voi vaikkapa tutustua uusiin harrastuksiin, ja jonka kanssa voi viettää vapaa-aikaa tehden yhdessä tuiki tavallisia asioita. Erityisesti miehiä kaivataan mukaan toimintaan, sillä 2/3 tuettavista on poikia, kun taas vain 1/3 tukihenkilöistä on miehiä. Tukihenkilösuhteen tavoitteet ovat yleensä yksinkertaisia kuten esim. ujon lapsen rohkaiseminen kodin ulkopuolelle tai mielekkään harrastuksen löytäminen.

Tukihenkilöiksi haetaan aivan tavallisia aikuisia ihmisiä, joiden oma elämä on tasapainossa. Sosiaali- tai terveysalan tuntemusta, tai kokemusta lapsista ja nuorista ei tarvitse olla entuudestaan.

MITÄ SE SINULTA VAATII?

• Aikaa: Jotta suhteesta muodostuu merkityksellinen niin lapselle kuin tukihenkilöllekin, toivotaan, että varsinkin alussa tukihenkilö tapaisi tuettavaa n. 2 kertaa kuukaudessa, 1-2h kerrallaan

• Läsnäoloa: Usein riittää, että olet se turvallinen aikuinen lapsen elämässä, mitään ihmeellisiä taitoja tai sirkustemppuja ei tarvita

• Sitoutumista: Lapsi tarvitsee tiedon, että tukihenkilö on pysyvä osa hänen elämäänsä, eikä katoa minnekään, joten siksi toivomme tukihenkilön sitoutuvan toimintaan vuodeksi kerrallaan

• Koulutukseen osallistumisen: Kaikki tukihenkilöt käyvät läpi koulutuksen sekä henkilökohtaisen haastattelun. Myös kaikkien tukihenkilöiden rikosrekisteriote tarkastetaan.

MITÄ TUKIHENKILÖNÄ TOIMIMINEN SINULLE ANTAA?

• Merkityksellisen ihmissuhteen, ehkä loppuelämäksesi

• Tunteen siitä, että voit olla avuksi

• Palkkion: Tukihenkilöille maksetaan kuukausittainen palkkio, jonka tarkoituksena on korvata tukihenkilön omia tukisuhteesta aiheutuvia kuluja

• Kulukorvauksen: Kulukorvauksen tarkoituksena on kattaa tukihenkilön kulkemisesta koituvia kuluja

• Halutessasi todistuksen osallistumisesta koulutukseen ja toimintaan

• Upean kokemuksen olla yhtenä osana lapsen tai nuoren kasvun tukemisessa

• Vertaistukea ja yhteisiä virkistyshetkiä toisten tukihenkilöiden kanssa

Jos kiinnostuit, koulutamme uusia vapaaehtoisia syyskuussa. Kaksi iltaa kestävä tukihenkilökoulutus järjestetään Perheiden talolla (itsenäisyydenkatu 21b) kahtena peräkkäisenä torstai-iltana 15.9 ja 22.9. klo 16.30-20.00. Lisäksi kaikki tukihenkilöt haastatellaan henkilökohtaisesti myöhemmin sovittuna ajankohtana. Koulutus ei vielä sido sinua mihinkään, joten voit tulla vain kuuntelemaan ja miettimään onko tämä sinun juttusi.

Koulutukseen voit ilmoittautua laittamalla viestiä osoitteeseen tukihenkilo@tampere.fi (huom. o-kirjain lopussa) Laita viestiin nimesi, osoitteesi ja puhelinnumerosi, sekä mahdolliset ruoka-aine allergiat kahvitusta varten.

Lisätietoja toiminnasta ja koulutuksesta nettisivuiltamme www.tampere.fi/tukihenkilo tai numerosta 040-806 2181/ Anna-Mari Junes

Tukihenkilökoulutuksia järjestetään säännöllisesti kolme kertaa vuodessa. Mikäli et pääse juuri tähän koulutukseen, seuraile nettisivujamme, jossa ilmoittelemme seuraavista koulutuksista.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

IN ENGLISH

UPCOMING EVENTS:

1. The board of SOPU starts social media days

OTHER NOTIFICATIONS:

1. Remember to pay student healthcare fee by the 30th of September!

2. Job advertisement

3. Volunteering

UPCOMING EVENTS:

1. The board of SOPU starts social media days

Sopu's traditional social media days are coming again! During social media days you will get to know the members of the board better and send questions to us. Social media days start on Tuesday 30.8. and each member use to Sopu's Instagram account for one day. So you should follow our Instagram account now at the latest!

This week on Instagram @sopury:

30.8. Chairperson Henna

31.8. Vice chairperson Armi-Tuulia aka AT

1.9. Fund manager Laura

2.9. Event Official Eli

OTHER NOTIFICATIONS:

1. Remember to pay student healthcare fee by the 30th of September!

If you are an exchange student who came to Finland from abroad and do not complete a degree at a Finnish university, you do not have to pay student healtcare fee.

Students in universities and universities of applied sciences who are entitled to use the services of the Finnish Student Health Service (FSHS, Finnish abbreviation YTHS) must pay a healthcare fee to Kela. In 2022, the student healthcare fee in higher education is EUR 35.80 per term. The fee may be paid to Kela for both the spring and the autumn term.
You arenotbilled for thefee, butareexpected to pay it unprompted.

The due dates are determined based on the date on which you have registered as attending. There are four possible due dates in each calendar year. For the spring term, the due date is 30 September provided that you have registered as attending by then.

More information at: https://www.kela.fi/web/en/healthcare-fee-for-students-in-higher-education

2. Job advertisement

3. Volunteering

Unfortunately these are only in Finnish.