SOPU RY VIIKKOPOSTI, VKO 39

26.09.2022

SISÄLTÖ / IN ENGLISH BELOW

TULEVAT TAPAHTUMAT:

1. SOPU x SOS seminaari: "Mitä mielessä" + jatkot 27.10. klo 16

2. SOPUn päivystys ke 28.9. klo 12-13

3. Hallitusinfo 4.10. klo 16.30

4. SOPU ry syyskokous 12.10. klo 17

5. SOPU ry:n 18v. synttärit 1.10.

6. Pi**uralli 29.9. klo 17 LOPPUUNMYYTY

MUUT ILMOITUSASIAT:

1. SoTen Valitut Palat -ehdokaslista ja edustajistovaalit

2. Vastaa ja vaikuta Sosionomipäivän sisältöön

3. Muista maksaa YTHS-maksu 30.9. mennessä!

4. Harjoittelu työsuhteessa

5. Tarjolla haastattelutyötä

TULEVAT TAPAHTUMAT:

1. SOPU x SOS seminaari: "Mitä mielessä" + jatkot 27.10. klo 16

Tervetuloa vuosittaiseen SOPU x SOS seminaariin! Tänä vuonna seminaarin aiheena on rasismin vastaisuus. Seminaari järjestetään 27.10. klo 16 alkaen Juhlatila HHB:lla. Paikan päällä on kolme upeaa puhujaa. Puhujien välissä on kahvitauko ja lopuksi järjestetään paneelikeskustelu, jossa on aikaa opiskelijoiden kysymyksille. Tilaisuuden jälkeen pidämme tauon, jonka jälkeen alkaa iltabileet! Tarjolla on ruokaa sekä juotavaa janoisille. Iltabileiden jälkeen suuntaamme jatkoille, joista ilmoitetaan myöhemmin lisää. Pue siis haalarit jalkaasi ja tule oppimaan uutta sekä verkostoitumaan. Tursaat! Tapahtumasta saat leiman tursaspassiisi! 🦑

Lipun hinta on SOPU ry:n ja SOS ry:n jäsenille 10 € ja muille 14 €. Lipun hintaan kuuluu seminaari, kahvitukset, ruokatarjoilu, iltabileet, haalarimerkki sekä jatkot. Liput tulevat myyntiin Kide.appiin 10.10. klo 12.

MITÄ? SOPU x SOS seminaari: Mitä mielessä? + jatkot

MISSÄ? Juhlatila HHB Hatanpään valtatie 34, 33100 Tampere. Tila ei ole esteetön.

MILLOIN? 27.10.2022 klo 16

MITEN? Jäsen 10 € / Ei-jäsen 14 € Kide.app 10.10. klo 12

2. SOPUn päivystys ke 28.9. klo 12-13

Tervetuloa H0-käytävälle SOPUn päivystykseen! Tarjolla kahvia, teetä, hyvää seuraa ja rentoa hengailua. Myynnissä myös haalarimerkkejä ja kangaskasseja. Eli tule keskiviikkona 28.9. klo 12-13 käymään H0-käytävän sohvilla, nähdään siellä!

3. Hallitusinfo 4.10. klo 16.30

Tervetuloa SOPUn vuoden 2022 hallitusinfoon 4.10. klo 16.30, luokkaan H0-06❤️

Kiinnostaisiko hallitustoiminta? Oletko joskus miettinyt millaista olisi olla ainejärjestön hallituksessa? Jos vastasit kyllä, niin nyt on tilaisuus päästä rennolla meiningillä juttelemaan yhdessä SOPUn hallituksen jäsenten kanssa. Hallitusinfossa hallituksen nykyiset jäsenet kertovat vuodestaan ja pesteistään. Hallitusinfoon voi osallistua kuka tahansa SOPU ry:n jäsenistä, eikä se sido sinua mihinkään tulevaan, vaan tarkoituksena on antaa kiinnostuneille mahdollisuus ottaa selvää siitä, mitä hallitustoiminta pitää sisällään. Lisäksi tarjolla pientä syötävää, joten tule katsomaan meininkiä ja viettämään meidän kanssamme iltaa!

Uusi hallitus valitaan aivan pian tulevassa Syyskokouksessa, minkä takia nyt on vielä mahtava tilaisuus ottaa selvää siitä, mitä meidän toimintamme pitääkään sisällään!

4. SOPU ry syyskokous 12.10. klo 17

SOPU ry:n vuosittainen sääntömääräinen syyskokous tulee taas!

Kokous järjestetään keskiviikkona 12.10. klo 17 TAMKilla tilassa D1-02. Kokouksen esityslistan löydät erillisen kokouskutsun liitteistä, joka tulee kaikille myöhemmin sähköpostiin.

Kokouksessa käsitellään yhdistyksen sääntöjen mukaiset asiat ja valitaan muun muassa hallitustoimijat vuodelle 2023 - asetu siis itse ehdolle ja/tai tule äänestämään muita ehdokkaita! Kokouksessa ovat äänioikeutettuja kaikki yhdistyksen varsinaiset jäsenet.

Toivottavasti nähdään teidät kaikki siellä! ❤️

5. SOPU ry:n 18v. synttärit 1.10.

SOPU ry saavuttaa täysi-ikäisyyden 1.10. ja sitä on syytä juhlia! Synttäreitä juhlitaan lauantaina 1.10. aarrejahdin tapaan. Tule etsimään SOPUn hallitus Instagramiin (@sopury) ilmestyvien vihjeiden perusteella Tampereen keskustan alueelta. Kohteisiin ensimmäisenä löytäneille on luvassa palkintoja!

Mitä? SOPU ry:n 18v. synttärit

Missä? Tampereen keskustan alueella

Milloin? La 1.10. Ensimmäinen vihje julkaistaan noin klo 17

HOX!!! Kyseessä on lauantai, joten baariin ei pääse haalarit jalassa. Jätäthän siis haalarit tällä kertaa kotiin.

6. Pi**uralli 29.9. klo 17 LOPPUUNMYYTY

Ai mikä? No legendaarinen Pi**uralli vuosimallia 2022! Tampereen kolme hauskinta yhdistystä TARE ry, Konekerho ry ja SOPU ry yhdistävät taasen voimansa monen vuoden tauon jälkee. Kerää neljän (4) hengen tiimisi kasaan ja lähde suorittamaan syksyn kuuminta baarikierrosta!Pi**urallilla kierretään Tampereen keskustan alueella sijaitsevia baareja suorittaen hauskoja rastitehtäviä ja tietenkin janoa sammuttaen! Joukkuepaikka kustantaa 16€ mikäli vähintään kolme ovat järjestävien tahojen jäseniä ja 20€ mikäli enemmistö ei ole jäseniä. Lippu sisältää itse kierroksen, päheän haalarimerkin ja jatkot Kaijakassa (ei sis. narikkaa).Huom! Rasteilla ei voida antaa lisäpisteitä juomisesta, vaikka rastit baarissa ovatkin. Lahjontaa ei voida hyväksyä myöskään alkoholilla!Parhaiten rastikierrokselta suoriutuneelle joukkueelle on luvassa mahtava palkinto, nimittäin hytti Pi**uralliristeilylle (sis. neljän hengen hytin ja bussikuljetukset).Ensimmäinen lähtö starttaa torstaina 29.9.2022 klo 17 ja siitä seuraavat 17:30 ja 18:00 Laikunlavalta. Liput vaihdetaan rastipasseihin lähdön yhteydessä ja passiin on määritelty joukkueesi aloitusbaari. Passien palautus viimeistään klo 21:30 Kaijakkaan.MITÄ: Pi**uralli 2022
MISSÄ: Tampereen keskusta (lähdöt Laikunlavalta)
MILLOIN: Startti 29.9.2022 klo 17 alkaen
MITEN: Joukkueliput jäsen 16€/ ei-jäsen 20€ kide.app. HUOM! Tapahtuma on loppuunmyyty.

MUUT ILMOITUSASIAT:

1. SoTen Valitut Palat -ehdokaslista ja edustajistovaalit

Mikä ihmeen edustajisto?

Edustajistossa on 21 opiskelijaa käyttämässä opiskelijakunnan ylintä päätösvaltaa. Pääset siis yhdessä muiden opiskelijoiden kanssa vaikuttamaan Tamkon toimintaan ja ylläpitämään opiskelijoiden hyvinvointia.

Edustajiston myötä pääset ottamaan kaiken irti opiskeluajoista. Edustajistossa pääset tutustumaan uusiin ihmisiin, sekä harjoittelemaan kokoustamista ja asioista päättämistä. Kaikki päätökset tehdään yhdessä, yksin ei siis tarvitse toimia.

Edustajistovaalit

Tamkon jäsenet (opiskelijakunnan jäsenmaksun maksaneet ja läsnä oleviksi ilmoittautuneet opiskelijat) äänestävät syksyisin edustajistovaaleissa edustajistoon 21 jäsentä.

Edustajistovaalit toteutetaan listavaalina. Listavaali on suhteellinen vaalitapa, jossa esimerkiksi saman koulutuksen tai teeman omaavat ehdokkaat ovat samalla ehdokaslistalla. Äänestäjä äänestää siis ehdokkaan lisäksi myös tämän ehdokaslistaa. Valitun edustajiston kokoonpano/valtasuhteet määräytyvät listojen suosion mukaan. Samaa vaalitapaa käytetään mm. eduskuntavaaleissa.

Äänestäminen edustajistovaaleissa

Tamkon edustajistovaaleissa voit äänestää, jos olet läsnäoleva opiskelija TAMKissa, sekä Tamkon jäsen. Äänestää voit joko kätevästi tuni-sähköpostiin tulleella äänestyslinkillä tai perinteisesti uurnalla.

Uurnavaalien äänestyslipuke annetaan äänestäjälle uurnavaalipaikalla. Uurnavaalissa henkilöllisyyden todistamiseen kelpaa Tamkon opiskelijakortti tai virallinen henkilöllisyystodistus (henkilökortti tai passi).

Uurnaäänen voit käydä antamassa seuraavissa paikoissa:

  • Pääkampus (Kuntokatu 3, 33210 Tampere)
  • Mediapolis (Tohlopinranta 31, 33270 Tampere)
  • Proakatemia (Finlaysoninkuja 21 A, 33210 Tampere)

Ehdolle asettuminen vaaleissa

Jotta voit asettua ehdolle Tamkon edustajistovaaleissa, täytyy sinun olla läsnäoleva opiskelija TAMKissa sekä olla Tamkon jäsen. Ehdolle voit asettua 20.9.2022 klo: 9.00 - 11.10.2022 klo: 12.00 välisenä aikana. Jos kiinnostuit, täytä sähköinen ehdokasilmoitus, jonka löydät tästä. Tämän lisäksi, jos haluat lähteä edustamaan SOPUn ja PIRATEn yhteiselle ehdokaslistalle SoTen Valitut Palat, ilmoita itsesi ehdokaslistalle ottamalla yhteyttä listan yhteyshenkilöön SOPU ry:n koulutuspoliittiseen vastaavaan Miikka Kuuselaan (miikka.kuusela@tuni.fi).

2. Vastaa ja vaikuta Sosionomipäivän sisältöön

Sosionomipäivä tulee taas! Tammikuussa pääsette taas osallistumaan koko päivän toimintaan ja kuulemaan paljon uutta. Käykää täyttämässä kysely, niin saadaan sosionomipäivästä kiinnostava. H0-käytävällä on myös kysymysboxi, johon voitte laittaa omia ideoita! Illasta jatkot? Tuukko hakee? En... TUUN!

Tässä linkki: forms.gle/KyQ2FEjWQuVu74aq8

Sama linkki löytyy myös meidän @sosionomipäivä2023 Instagramista! Käykää seuraa!

3. Muista maksaa YTHS-maksu 30.9. mennessä!

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) palveluihin oikeutetut ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijat maksavat terveydenhoitomaksun Kelalle. Kaikkien läsnäolevaksi ilmoittautuneiden tutkinto-opiskelijoiden on maksettava YTHS-maksu Kelalle tämän viikon perjantaihin 30.9. mennessä. Terveydenhoitomaksu maksetaan oma-aloitteisesti Kelalle, eikä siitä lähetetä laskua. Maksu maksetaan Kelalle lukukausittain (2 kertaa vuodessa, syksyisin ja keväisin) ja sen suuruus vuonna 2022 on 35,80 euroa lukukaudessa. Maksun voi maksaa OmaKelassa. Kevään maksun voi maksaa 30.11. alkaen.

Lue lisää kela.fi

4. Harjoittelu työsuhteessa

Näsinkulman Klubitalolla avautui huippumahdollisuus tarjota 3 kk sijaisuutta loppuvuodeksi yhdelle henkilölle. Työ alkaisi mahdollisimman pian ja mieluiten välittömästi. Työn määräaikaisuus liittyy rahoitukseen, jonka osalta ensi vuosi on edelleen hiukan arvoitus hyvinvointialueelle siirtymisen sekä STEAn muuttuvan tilanteen vuoksi. Viikkotyöaika on 38,15h ja työaika pääsääntöisesti 8-16. Palkkaus on terveyspalvelualan työehtosopimuksen mukainen VR3-VR4 (100% työajalla vähintään 2177,41/kk).

Pienen etulyöntimahdollisuuden luulen olevan entuudestaan työkokemusta psykososiaalisen tuen paikoista omaavilla tai kuntouttavaan työotteeseen tottuneemmilla henkilöillä, mutta jos opinnot on jo loppusuoralla tai liki ohi, niin valmiuksia riittänee varmasti senkin myötä.

Klubitalomme sydän on ateria- ja tapahtumayksikkö Kultajyvä ja ohjaajaa/työvalmentajaa haetaan juuri kyseiseen tiimiin. Keittiöyksikössä valmistetaan yhdessä tiimiin kuuluvien jäsenten kanssa päivittäin lounas jäsenyhteisölle -> mutta HUOM! -> aiempaa kokemusta keittiötöistä tai edes ruuanlaitosta ei silti suinkaan tarvitse olla!! Kultajyvässä työskentelee myös toinen työvalmentaja eli henkilökuntajäsen ja koko Näsinkulman Klubitalon työryhmään kuuluu yhteensä yhdeksän sosiaalialan ammattilaista. Näsinkulman tiimeistä/yksiköistä ja toiminnasta ylipäänsä voi lukea lisää nettisivuiltamme ja some-kanavista. Somesta kurkkaamalla pääsee ehkä parhaiten jyvälle ylipäänsä siitä, mitä kaikkea tämä Klubitalotoiminta oikein pitääkään sisällään!

Toivomme ja odotamme Näsinkulmassa kiinnostuneilta rohkeita yhteydenottoja, mielellään pikimmiten ja ajatuksena on sitä mukaan sopia pari haastattelua, että saadaan kysyntä ja tarjonta kohtaamaan mahdollisimman sulavasti! Avoimen työhakemuksen voi lähettää sähköpostiini: anne.tuomanen@sopimusvuori.fi ja kysymysten osalta laittaa rohkeasti viestiä tai soittaa numerooni: 044 4554 814. Niin ja tutustumaan Klubitalomme toimintaan voi tulla koska vaan, toki mieluiten sille viikko-ohjelmassa varatussa aikaikkunassa keskiviikkoisin 11-12 😊

5. Tarjolla haastattelutyötä

Tarjolla olisi päiväksi haastattelutyötä yhdelle henkilölle. Tehtävänäsi on tehdä uraseurantaa puhelimitse 2017 valmistuneille sosionomeille. Puhelut tutkinto-ohjelmista on tarkoitus toteuttaa aikavälillä 24.10-8.11.2022. Työstä on tarjolla 100€ palkkio.

Jos kiinnostuit, niin ota yhteyttä Vesa Joutseneen.

vesa.joutsen@tuni.fi

IN ENGLISH

UPCOMING EVENTS:

1. SOPU's coffeehour on Wednesday 28.9. at 12-1

2. Board information assembly on Tuesday 4.10. at 16.30

3. SOPU ry's annual autumn meeting on Wednesday 12.10. at 5pm

4. SOPU ry's 18th birthday 1.10.

OTHER NOTIFICATIONS:

1. Remember to pay student healthcare fee by the 30th of September!

UPCOMING EVENTS:

1. SOPU's coffeehour on Wednesday 28.9. at 12-13

Welcome to the H0-hallway for SOPU´s coffee hour. You can expect coffee, tea, good company and a relaxed hangout. We will also sell overall badges and tote bags. So come to the couches in the H0-hallway on Wednesday 28.9. at 12.00-13.00, see you there!

2. Board information assembly on Tuesday 4.10. at 16.30

Welcome to SOPU's 2022 board information assembly on Tuesday 4.10. at 16:30 in class H0-06❤️

Are you interested in the operations of the board? Have you ever wondered what it would be like to be on the board of a student association? If the answer is yes, now is a good opportunity to have a relaxed conversation with SOPU's board members. In the information assembly the current members of the board tell about their year and their tasks. Any of SOPU ry's members are welcome to participate in the information assembly, and it does not bind you to anything in the future. The purpose of the assembly is to give interested members the opportunity to find out what the board's activities entail. In addition, there are snacks and drinks, so come to enjoy the atmosphere and spend the evening with us!

The new board will be elected very soon at the upcoming Autumn meeting. Now is a great opportunity to find out what our activities entail and see if you would be interested in running for the board!

3. SOPU ry's annual autumn meeting on Wednesday 12.10. at 5pm

The statutory autumn meeting of SOPU ry is coming again!

Meeting will take place on Wednesday 12.10. at 5pm at TAMK in room D1-02. The agenda of the meeting, which can be found in the attachments of the separate meeting invitation, will be emailed to everyone later.

At the meeting we will converse on the matters according to the association and, among other things, elect the board members for 2023. All full members of the association are entitled to vote and run for the board at the meeting.

Hope to see you all there! ❤️

(Note that the meeting will be held in Finnish language only)

4. SOPU ry's 18th birthday 1.10.

SOPU ry reaches the age of majority on 1st of October. These birthdays will be celebrated on Saturday 1st of October as a treasure hunt. Join in and find the board of SOPU based on the clues that appear on our Instagram stories (@sopury) in the city centre of Tampere. There will be prizes for those who find the destinations first!

What? SOPU's 18th Birthday

Where? City Centre of Tampere

When? Sat 1st of October. The first hint will be announced around 5pm.

HOOK!!! 1st of October is a Saturday, so you won't be able to go to any bars wearing overalls. Please leave the overalls at home this time.

OTHER NOTIFICATIONS:

1. Remember to pay student healthcare fee by the 30th of September!

If you are an exchange student who came to Finland from abroad and do not complete a degree at a Finnish university, you do not have to pay student healtcare fee.

Students in universities and universities of applied sciences who are entitled to use the services of the Finnish Student Health Service (FSHS, Finnish abbreviation YTHS) must pay a healthcare fee to Kela. In 2022, the student healthcare fee in higher education is EUR 35.80 per term. The fee may be paid to Kela for both the spring and the autumn term.
You arenotbilled for thefee, butareexpected to pay it unprompted.

The due dates are determined based on the date on which you have registered as attending. There are four possible due dates in each calendar year. For the spring term, the due date is 30 September provided that you have registered as attending by then.

More information at: https://www.kela.fi/web/en/healthcare-fee-for-students-in-higher-education