SOPU RY VIIKKOPOSTI, VKO 40

03.10.2022

SISÄLTÖ / IN ENGLISH BELOW

TULEVAT TAPAHTUMAT:

1. SuuriSoteSeikkailu Jyväskylässä 3.11.

2. Ruskaretki Ritajärvelle 7.10.

3. SOTE-alan opiskelijoiden mielenilmaus 5.10. klo 11

4. SOPU x SOS seminaari: "Mitä mielessä" + jatkot 27.10. klo 16

5. Hallitusinfo 4.10. klo 16.30

6. SOPU ry syyskokous 12.10. klo 17

MUUT ILMOITUSASIAT:

1. SoTen Valitut Palat -ehdokaslista ja edustajistovaalit

2. Päiväkotisijaisuuksia tarjolla

3. Välitä! 10v. juhlaseminaari ja Nuorten hankkeen loppuseminaari 26.10. klo 8.30-16

4. Osallistu Homeward-projektin työpajaan 21.10. klo 10-15

TULEVAT TAPAHTUMAT:

1. SuuriSoteSeikkailu Jyväskylässä 3.11.

Pue haalarit jalkaan ja suuntaa Jyväskylään 3.11.! Tätä Suurta SoteSeikkailua et halua missata, sillä sote-alan opiskelijoita osallistuu ympäri Suomen kymmenestä eri järjestöstä!Suuressa SoteSeikkailussa kierretään erilaisia ravitsemusliikkeitä, joista saadaan leimoja. Kun seikkailupassi on täynnä, olet suorittanut ensimmäisen soteseikkailututkinnon! Tutkintolahjaksi saat upean haalarimerkin. Suuressa SoteSeikkailussa ei tietenkään ole unohdettu hyviä jatkoja. Seikkailu huipentuu jatkoille yökerho Londoniin, jossa Etta räjäyttää katon ilmaan! Jos ajatus liveartistista ei innosta, niin ei hätää! Vaihtoehtoa janoaville krebaajille varjojatkot sijaitsevat Heidi's Bier Barissa. Molempiin jatkopaikkoihin on ilmainen sisäänpääsy rannekkeen kanssa. (Narikka maksetaan erikseen)Mitä: Suuri SoteSeikkailu
Missä: Suomen Ateenassa eli Jyväskylässä
Milloin: 3.11. Lipunmyynti ständimyyntinä ma 3.10 Tamkin lämpiön edessä 9-12 tai niin kauan, kun lippuja riittää
Mitä maksaa: Lipun hinta on jäseneltä 27 € ja ei jäseneltä 32 €. Lippuja ständiltä voi ostaa 2kpl/henkilö. Lippu sisältää tapahtuman sekä myös bussikyydityksen Jyväskylään ja takaisin.
Miksi: että pääsee tutustumaan muihin Sote-alan opiskelijoihin omilla approilla ja approilemaan!PIRATEn ja SOPUn yhteinen bussikuljetus kohti Suurta SoteSeikkailua lähtee torstaina 3.11. TAMKilta klo 13.45. Olethan paikalla 13.30, bussi ei odota myöhässä tulijoita! Jatkojen jälkeen paluukyyti Jyväskylästä lähtee perjantaina 4.11. klo 3 yöllä.

2. Ruskaretki Ritajärvelle 7.10.

Lähde mukaan hakemaan energiaa luonnosta🍁. SOPU ja PIRATE järjestävät Ruskaretken Ritajärvelle 7.10.2022!

Ritajärvellä kierrämme yhdessä reitin, mutta halutessasi voit mennä itsenäisesti pidemmän (8,8km) lenkin! Retkellä pysähdymme myös evästauolle paistamaan makkaraa😋

Tule mukaan nauttimaan kauniista syksystä upeissa maisemissa! Lähdemme matkaan bussilla klo 14.00 Kuntokadulta ja palaamme klo 19.00 mennessä 🥰

MITÄ? - SOPUn ja PIRATEn Ruskaretki

MISSÄ? - Ritajärvellä (bussikyydit Kuntokadulta)

MILLOIN ? - 7.10.2022!

MITEN ? - Osta lippusi Kide.app:ssa 3.10. klo 14.00! Lipun hinta 5€ jäsen, 7€ ei-jäsen

MIKSI ? - Koska ulkoilu ja ruska on kivaa 😍

3. SOTE-alan opiskelijoiden mielenilmaus 5.10. klo 11

Haluatko näyttää tukesi nykyisissä hoitoalan työtaistelutoimissa? Oletko miettinyt, miten meidän opiskelijoiden ääni pakkolaista ja heikoista työoloista saadaan kuuluviin? Jos vastasit edes yhteen kysymyksistä kyllä, liity mukaan SOTE-alan opiskelijoiden mielenilmaukseen!Laurean sosiaali- ja terveysalan opiskelijat L'Addikti ry:n aloitteesta SOPU ry ja PIRATE ry järjestävät mielenilmauksen Tampereen ammattikorkeakoululla 5.10. klo 11. Mielenilmaus kestää 15 minuuttia, jonka aikana keskeytetään SOTE-alan opetus kokonaan. Opiskelijat poistuvat luennoilta taivaallisen rauhan aukiolle (Teiskontie 33) ja etäluennot sammutetaan mielenilmaisun ajaksi. Myös harjoittelussa olevat opiskelijat voivat osallistua. Mielenilmaisussa on osallistujille tarjolla kahvia. Ainejärjestöt ja SOTE-alan opiskelijat ympäri Suomea osallistuvat mielenilmaisuun omilla kampuksillaan samaisena ajankohtana.Näytetään yhdessä, että terveys- ja sosiaaliala on korvaamaton, ja tuetaan toisiamme, meitä korvaamattomia ja rautaisia terveydenalan ammattilaisia taistelemalla meille kuuluvista oikeuksista. Ota siis opiskelijakaverisi mukaan ja tule näyttämään koko Suomelle, että myös meistä opiskelijoista lähtee tarvittaessa ääntä! ❤️Mielenilmaisu on avoin tapahtuma kaikille alasta riippumassa ja sinne toivotaankin osallistujia sankoin joukoin. Tehy ry sekä media ovat tietoisia mielenilmaisusta.

4. SOPU x SOS seminaari: "Mitä mielessä" + jatkot 27.10. klo 16

Tervetuloa vuosittaiseen SOPU x SOS seminaariin! Tänä vuonna seminaarin aiheena on rasismin vastaisuus. Seminaari järjestetään 27.10. klo 16 alkaen Juhlatila HHB:lla. Paikan päällä on kolme upeaa puhujaa. Puhujien välissä on kahvitauko ja lopuksi järjestetään paneelikeskustelu, jossa on aikaa opiskelijoiden kysymyksille. Tilaisuuden jälkeen pidämme tauon, jonka jälkeen alkaa iltabileet! Tarjolla on ruokaa sekä juotavaa janoisille. Iltabileiden jälkeen suuntaamme jatkoille, joista ilmoitetaan myöhemmin lisää. Pue siis haalarit jalkaasi ja tule oppimaan uutta sekä verkostoitumaan. Tursaat! Tapahtumasta saat leiman tursaspassiisi! 🦑

Lipun hinta on SOPU ry:n ja SOS ry:n jäsenille 10 € ja muille 14 €. Lipun hintaan kuuluu seminaari, kahvitukset, ruokatarjoilu, iltabileet, haalarimerkki sekä jatkot. Liput tulevat myyntiin Kide.appiin 10.10. klo 12.

MITÄ? SOPU x SOS seminaari: Mitä mielessä? + jatkot

MISSÄ? Juhlatila HHB Hatanpään valtatie 34, 33100 Tampere. Tila ei ole esteetön.

MILLOIN? 27.10.2022 klo 16

MITEN? Jäsen 10 € / Ei-jäsen 14 € Kide.app 10.10. klo 12

5. Hallitusinfo 4.10. klo 16.30

Tervetuloa SOPUn vuoden 2022 hallitusinfoon huomenna 4.10. klo 16.30, luokkaan H0-06❤️

Kiinnostaisiko hallitustoiminta? Oletko joskus miettinyt millaista olisi olla ainejärjestön hallituksessa? Jos vastasit kyllä, niin nyt on tilaisuus päästä rennolla meiningillä juttelemaan yhdessä SOPUn hallituksen jäsenten kanssa. Hallitusinfossa hallituksen nykyiset jäsenet kertovat vuodestaan ja pesteistään. Hallitusinfoon voi osallistua kuka tahansa SOPU ry:n jäsenistä, eikä se sido sinua mihinkään tulevaan, vaan tarkoituksena on antaa kiinnostuneille mahdollisuus ottaa selvää siitä, mitä hallitustoiminta pitää sisällään. Lisäksi tarjolla pientä syötävää, joten tule katsomaan meininkiä ja viettämään meidän kanssamme iltaa!

Uusi hallitus valitaan tulevassa syyskokouksessa, minkä takia nyt on vielä mahtava tilaisuus ottaa selvää siitä, mitä meidän toimintamme pitääkään sisällään!

6. SOPU ry syyskokous 12.10. klo 17

SOPU ry:n vuosittainen sääntömääräinen syyskokous tulee taas!

Kokous järjestetään keskiviikkona 12.10. klo 17 TAMKilla tilassa D1-02. Kokouksen esityslistan löydät erillisen kokouskutsun liitteistä, joka tulee kaikille myöhemmin sähköpostiin.

Kokouksessa käsitellään yhdistyksen sääntöjen mukaiset asiat ja valitaan muun muassa hallitustoimijat vuodelle 2023 - asetu siis itse ehdolle ja/tai tule äänestämään muita ehdokkaita! Kokouksessa ovat äänioikeutettuja kaikki yhdistyksen varsinaiset jäsenet.

Toivottavasti nähdään teidät kaikki siellä! ❤️

MUUT ILMOITUSASIAT:

1. SoTen Valitut Palat -ehdokaslista ja edustajistovaalit

Mikä ihmeen edustajisto?

Edustajistossa on 21 opiskelijaa käyttämässä opiskelijakunnan ylintä päätösvaltaa. Pääset siis yhdessä muiden opiskelijoiden kanssa vaikuttamaan Tamkon toimintaan ja ylläpitämään opiskelijoiden hyvinvointia.

Edustajiston myötä pääset ottamaan kaiken irti opiskeluajoista. Edustajistossa pääset tutustumaan uusiin ihmisiin, sekä harjoittelemaan kokoustamista ja asioista päättämistä. Kaikki päätökset tehdään yhdessä, yksin ei siis tarvitse toimia.

Edustajistovaalit

Tamkon jäsenet (opiskelijakunnan jäsenmaksun maksaneet ja läsnä oleviksi ilmoittautuneet opiskelijat) äänestävät syksyisin edustajistovaaleissa edustajistoon 21 jäsentä.

Edustajistovaalit toteutetaan listavaalina. Listavaali on suhteellinen vaalitapa, jossa esimerkiksi saman koulutuksen tai teeman omaavat ehdokkaat ovat samalla ehdokaslistalla. Äänestäjä äänestää siis ehdokkaan lisäksi myös tämän ehdokaslistaa. Valitun edustajiston kokoonpano/valtasuhteet määräytyvät listojen suosion mukaan. Samaa vaalitapaa käytetään mm. eduskuntavaaleissa.

Äänestäminen edustajistovaaleissa

Tamkon edustajistovaaleissa voit äänestää, jos olet läsnäoleva opiskelija TAMKissa, sekä Tamkon jäsen. Äänestää voit joko kätevästi tuni-sähköpostiin tulleella äänestyslinkillä tai perinteisesti uurnalla.

Uurnavaalien äänestyslipuke annetaan äänestäjälle uurnavaalipaikalla. Uurnavaalissa henkilöllisyyden todistamiseen kelpaa Tamkon opiskelijakortti tai virallinen henkilöllisyystodistus (henkilökortti tai passi).

Uurnaäänen voit käydä antamassa seuraavissa paikoissa:

  • Pääkampus (Kuntokatu 3, 33210 Tampere)
  • Mediapolis (Tohlopinranta 31, 33270 Tampere)
  • Proakatemia (Finlaysoninkuja 21 A, 33210 Tampere)

Ehdolle asettuminen vaaleissa

Jotta voit asettua ehdolle Tamkon edustajistovaaleissa, täytyy sinun olla läsnäoleva opiskelija TAMKissa sekä olla Tamkon jäsen. Ehdolle voit asettua 20.9.2022 klo: 9.00 - 11.10.2022 klo: 12.00 välisenä aikana. Jos kiinnostuit, täytä sähköinen ehdokasilmoitus, jonka löydät tästä. Tämän lisäksi, jos haluat lähteä edustamaan SOPUn ja PIRATEn yhteiselle ehdokaslistalle SoTen Valitut Palat, ilmoita itsesi ehdokaslistalle ottamalla yhteyttä listan yhteyshenkilöön SOPU ry:n koulutuspoliittiseen vastaavaan Miikka Kuuselaan (miikka.kuusela@tuni.fi).

2. Päiväkotisijaisuuksia tarjolla

Kurikankulman päiväkodissa Pirkkalassa on tarjolla erimittaisia sijaisuuksia. Päiväkodin lähelle pääsee busseilla 12 ja 8 n. 10-15 minuutin välein.

Ota yhteyttä:

Johanna Juurikorpi

päiväkodin johtaja

040 133 5793

johanna.juurikorpi@pirkkala.fi

3. Välitä! 10v. juhlaseminaari ja Nuorten hankkeen loppuseminaari 26.10. klo 8.30-16

Maksuton asiantuntijaseminaari seksuaalisen väkivallan teemoista sekä erityisesti nuorten tekijöiden kanssa työskentelystä. Seminaari on tarkoitettu eri alojen ammattilaisille, vapaaehtoistyöntekijöille ja opiskelijoille. Seminaarissa julkaistaan myös Välitä! Nuorten hankkeen opas ammattilaisille seksuaalirikosriskissä olevien nuorten kanssa työskentelystä. Katso seminaarin ohjelma.

Seminaari järjestetään TAMKin Juhlasalissa, osoitteessa Kuntokatu 3, Tampere. Osallistuminen on mahdollista vain paikan päällä, etäosallistuminen ei ole mahdollista. Puheenvuorot tallennetaan ja etukäteen ilmoittautuneet voivat katsoa jälkikäteen ne esitykset, joiden jakamiseen puhuja on antanut luvan. Seminaaritilaan mahtuu 600 osallistujaa ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Seminaari on maksuton. Seminaarin järjestää Setlementti Tampere ry:n Väkivalta- ja kriisityön yksikön Välitä!-seksuaaliväkivaltatyö ja Välitä!-Nuorten hanke (2020-2022)

Ilmoittaudu 17.10.2022 mennessä lomakkeella osoitteessa: www.seksuaalivakivalta.fi/koulutus

4. Osallistu Homeward-projektin työpajaan 21.10. klo 10-15

Koneen säätiön rahoittamassa Homeward-projektissa käsitellään kotoutumista erilaisten yhteisluovien työpajojen kautta. Homeward-projektissa kotoutuminen uuteen yhteiskuntaan nähdään laajempana prosessina kuin yhteiskunnallisten, usein kovin muodollisten ja byrokraattisen vaiheiden sarjana: Kotoutuminen on paitsi kielellistä ja kulttuurista oppimista, myös vahvasti eksistentiaalinen prosessi. Ensimmäisessä työpajassa keskustelemme terveyteen ja terveydenhuoltoon liittyvistä kysymyksistä, jotka koskettavat erityisesti maahanmuuttajia. Työpaja on osa tutkimusprosessia, joten huomiothan, että työpajan aikana kerätään materiaalia, jota analysoidaan tutkimuskäyttöön. Yksittäisiä henkilöitä ei voida tunnistaa tutkimusdatasta.

Homeward-projektin ensimmäinen työpaja, Puhutaan terveydestä!, järjestetään perjantaina 21.10. klo 10-15. Paikkana toimii Kototori, Lindforsinkatu 8, Tampere. Tilaisuus on monikielinen (suomi-englanti-arabia). Ilmoittaudu viimeistään 14.10. Ilmoittautua voi täältä.

Päivän kulku:

10.00 Tervetuloa! Avajaissanat työryhmältä

10.15 Työpaja, ensimmäinen osa / Työryhmä ohjeistaa pienryhmätyöskentelyyn, jonka aikana käsitellään ja keskustellaan kokemuksista terveyssektorilla kolmen erilaisen tarinan avulla.

12.00 Lounas

13.00 Työpaja, toinen osa / Keskustelua aamupäivän tarinoiden pohjalta, tarkoituksena oivaltaa, oppia ja laajentaa ymmärrystä terveyssektorin haasteista sekä mikro- että makrotasoilla.

14.30 Yhteiset loppusanat ja seuraavat askeleet

15.00 Tilaisuus päättyy

Haluatko kysyä jotain? Ota yhteyttä projektin tutkijoihin:

Bruno Lefort, Senior research fellow, Principal investigator (bruno.lefort@tuni.fi)

Ilaria Tucci, Postdoctoral researcher (ilaria.tucci@tuni.fi)

Meeri Tiensuu, Doctoral researcher (meeri.tiensuu@tuni.fi)

Housana Alfashtaki, Research associate (housana.alfashtaki@tuni.fi)

IN ENGLISH

UPCOMING EVENTS:

1. SuuriSoteSeikkailu at Jyväskylä 3.11.

2. Autumn trip to Ritajärvi 7.10.

3. Health care-field students protest 5.10. at 11am

4. SOPU x SOS seminar: "What's on your mind" 27.10. at 4pm

5. Board information assembly on Tuesday 4.10. at 16.30

6. SOPU ry's annual autumn meeting on Wednesday 12.10. at 5pm

OTHER NOTIFICATIONS:

1. Kick-off workshop of the Homeward project on Friday 21.10. at 10am-3pm

UPCOMING EVENTS:

1. SuuriSoteSeikkailu at Jyväskylä 3.11.

Put your overalls on and come with us to Jyväskylä on 3.11.! Suuri SoteSeikkailu Appro event gathers up social and healthcare students from around Finland. Of course SoteSeikkailu will also include a great afterparty. The adventure continues in the night club London, where a live artist will blow the roof up! Even if the thought of a live artist doesn't excite you, that's okay! For the party people who are thirsty for an alternative, there's also a party located at Heidi's Bier Bar. Both after party locations have free entry with a wristband. (Narikka is paid separately)

What? Suuri SoteSeikkailu
Where? At Jyväskylä
When? 3.11.2022 Ticket sales start as stand sales on Monday, 3.10. In front of the cafeteria 9-12 or as long as there are tickets.
What does it cost? The ticket price is 27 € for members and 32 € for non-members. The ticket includes the event and also a bus ride to Jyväskylä and back.
Why? That you can get to know other social and healthcare studens at Appro-event

The departure towards Suuri SoteSeikkilu leaves on Thursday 3.11. Thursday evening at 1:45 pm. Be there at 1.30pm, because the bus doesn't wait for latecomers! After the event, the return ride from Jyväskylä leaves on Friday 4.11. at 3am.

2. Autumn trip to Ritajärvi 7.10.

Come with us to have energy from the nature🍁. SOPU and PIRATE organizes an autumn trip to Ritajärvi at 7.10.2022!

At Ritajärvi we go together a route, but you can also go a longer route (8,8km) yourself! During the trip we have a snack time and we stop to grill some sausages 😋

Come with us to enjoy our beautiful fall landscapes! We leave by bus at 14.00 from Kuntokatu and arrive back until 19.00🥰

WHAT? - SOPUs and PIRATEs Autumn trip
WHERE? - in Ritajärvi (including bus from Kuntokatu)
WHEN? - 7.10.2022!
HOW? - Buy your ticket from Kide.app at 3.10. at 14.00! The price is 5€ member, 7€ non-member
WHY? - Because outdoors and fall colours are fun 😍

3. Health care-field students protest 5.10. at 11am

Do you want to show your support in ongoing healthcare job action? Have you been thinking how our students voice can be made heard concerning poor working conditions and new forced work law? If you answered yes in even one of these questions, join us in social and health care-field (SOTE) students demonstration!


At the initiative of L'Addikti ry of Laurea, SOPU ry and PIRATE ry arrange a protest in Tampere University of Applied Sciences in 5.10.2022 at 11 o'clock. The protest lasts for 15 minutes and during it all teaching of SOTE-field will be halted. Students exit from lectures into Taivaallisen rauhan aukio (Teiskontie 33) and all online lectures will also be shutdown for the duration. Students doing practical training may also participate and coffee is served to all joining the protest. Student associations and students of SOTE-field from all over the Finland participate in the protest at the same time in their own campuses.


Let's show together, that social and healthcare-field is irreplaceable and support each other, the hard-earned and irreplaceable professionals to fight about the rights that belong to us. So, take your student friends with you and come show to the whole of Finland, that we students can make ourselves heard if need arises! ❤️


The protest is open for all students regardless of the field and we hope for as many as possible to participate. Tehy ry and media are aware of our protest.

4. SOPU x SOS seminar: "What's on your mind" 27.10. at 4pm

Unfortunately this event is only in Finnish.

5. Board information assembly on Tuesday 4.10. at 16.30

Welcome to SOPU's 2022 board information assembly on Tuesday 4.10. at 16:30 in class H0-06❤️

Are you interested in the operations of the board? Have you ever wondered what it would be like to be on the board of a student association? If the answer is yes, now is a good opportunity to have a relaxed conversation with SOPU's board members. In the information assembly the current members of the board tell about their year and their tasks. Any of SOPU ry's members are welcome to participate in the information assembly, and it does not bind you to anything in the future. The purpose of the assembly is to give interested members the opportunity to find out what the board's activities entail. In addition, there are snacks and drinks, so come to enjoy the atmosphere and spend the evening with us!

The new board will be elected very soon at the upcoming Autumn meeting. Now is a great opportunity to find out what our activities entail and see if you would be interested in running for the board!

6. SOPU ry's annual autumn meeting on Wednesday 12.10. at 5pm

The statutory autumn meeting of SOPU ry is coming again!

Meeting will take place on Wednesday 12.10. at 5pm at TAMK in room D1-02. The agenda of the meeting, which can be found in the attachments of the separate meeting invitation, will be emailed to everyone later.

At the meeting we will converse on the matters according to the association and, among other things, elect the board members for 2023. All full members of the association are entitled to vote and run for the board at the meeting.

Hope to see you all there! ❤️

(Note that the meeting will be held in Finnish language only)

OTHER NOTIFICATIONS:

1. Kick-off workshop of the Homeward project on Friday 21.10. at 10am-3pm

Funded by the Kone Foundation, Homeward is a project that reframes how integration is understood and practiced through the use of co-creative practices. Homeward posits that integration to a new society is more than a succession of formal steps: It is building a new home not only linguistically and culturally but also existentially. In the kick-off workshop, we are discussing questions related to health and healthcare, especially concerning the immigrants in Finland. Please note that we will collect data from the workshop, and it will be analysed as part of the Homeward research project. The data will be anonymized in such a way that an individual person is not identifiable from the research.

Kick-off workshop of the Homeward project, Let's talk about health!, is organized on Friday 21.10. at 10am-3pm on Kototori, Lindforsinkatu 8, Tampere. The event is multilingual (Finnish-English-Arabic). Please register by 14.10. on here.

Programme of the day

10.00 Welcome! Opening words from the team

10.15 Workshop, first part / The team will lead us to small groups working where different stories from the healthcare sector are presented and discussed

12.00 Lunch

13.00 Workshop, second part / Discussion on the stories reflect the earlier session. The aim is to learn and deepen the understanding of the challenges in the health sector both on micro and macro levels.

14.30 Collective conclusions and next steps

15.00 End of the session

Do you want to hear more? Please contact the research group:

Ilaria Tucci, Postdoctoral researcher (ilaria.tucci@tuni.fi)

Meeri Tiensuu, Doctoral researcher (meeri.tiensuu@tuni.fi)

Housana Alfashtaki, Research associate (housana.alfashtaki@tuni.fi)