SOPU RY, VIIKKOPOSTI VKO 40

27.11.2023

SISÄLTÖ / IN ENGLISH BELOW

TULEVAT TAPAHTUMAT:

1. Hallituksen somepäivät jatkuvat!

2. SOPU goes Hämeenkadun Appro! LOPPUUNMYYTY!

3. Pi**uralli 4.10. LOPPUUNMYYTY!

4. SOPU x Pirate Paint and wine-ilta LOPPUUNMYYTY!

5. SOPUn hallitusinfo 3.10.

6. Suuri SoteSeikkailu 16.11.

MUUT ILMOITUSASIAT:

1. SOPUn omat collegepaidat tulevat myyntiin!

2. Tamkon edustajistovaalit kaudelle 2024 ovat alkamassa!

3. YTHS-maksu 2.10.

4. Kutsu lähtemään ikimuistoiselle reissulle Viroon!

5. Lastenhoitaja, osa-aikainen

TULEVAT TAPAHTUMAT:

1. Hallituksen somepäivät jatkuvat!

SOPU ry:n perinteeksi muodostuneet somepäivät saavat huipennuksensa tällä viikolla! Somepäivien aikana pääset tutustumaan paremmin hallituksen jäseniin ja heidän pesteihinsä sekä halutessasi lähettämään kysymyksiä. Somepäivät alkavat tiistaina 3.10. ja niiden aikana jokainen hallituksen jäsen päivittää SOPU ry:n Instagram-tiliä päivän ajan. Nyt kannattaa siis viimeistään ottaa Instagram-tilimme seurantaan!

Tällä viikolla Instagramin (@sopury) ottaa haltuun:

3.10. Rahastonhoitaja ja sihteeri Lotta

4.10. Kulttuurivastaava Rosanna

2. SOPU goes Hämeenkadun Appro! LOPPUUNMYYTY!

Legendaarinen Hämeenkadun Appro tulee jälleen 12.10.2023!

Nyt Sopu ry:n jäsenillä on mahdollisuus ostaa lippu itselleen Hämeenkadun Approille sekä jatkoille Tavara-asemalle, jossa juhlijoita viihdyttää Anssi Kela.

Sopu ry:n kiintiön liput tulevat myyntiin Kide.appiin keskiviikkona 13.9.2023 klo 14. Lipun hinta on 26€ + 0,50€ Kide.appin palvelumaksu. Liput on tarkoitettu ainoastaan Sopu ry:n jäsenille. Ostorajoitus on 1 lippu/hlö. Jatkopaikkana toimii Tavara-asema.

Tiedotamme kartan ja rannekkeen noutamisesta lähempänä tapahtumaa.

Lisätietoa tapahtumasta löydät Hämeenkadun Approjen nettisivuilta

3. Pi**uralli 4.10. LOPPUUNMYYTY!

Pistä lippiksesi amiskulmaan ja kiillota bensalenkkarisi, sillä kohta mennään! 🏁

Vuoden vauhdikkain tapahtuma Pi**uralli nimittäin tulee taas! Tämä jo perinteeksi muodostunut tapahtuma sapuu jälleen kun Konekerho, TARE ja SOPU yhdistävät voimansa rallin merkeissä 4.10.

Eli mikä homma? Kerää läjään neljän (4) henkilön joukkueet ja lähde suorittamaan syksyn vauhdikkainta rastikierrosta! Rastien suorittaminen tapahtuu ympäri Mansen keskustaa erilaisissa baareissa samalla janoa sammuttaen. 😎

Suorittamisesta jaetaan pisteitä, mitä voi tietenkin yrittää myös korottaa. Pidetään pisteitä korottaessa kuitenkin korkit kiinni ja vaatteet päällä. Parhaiten suoriutuneelle joukkueelle on luvassa huikea palkinto! 🏆

Lähtöajat tapahtumapäivänä ovat seuraavat: 16:00, 16:30, 17:00, 17:30 ja 18:00. Lähtöpaikasta tiedoitetaan myöhemmin.

Myymme lippuja tapahtumaan Kide.appissa tiistaina 12.9. klo 10 alkaen! Joukkuelippu kustantaa 16€ (4€/hlö) järjestäjätahojen jäsenille ja 20€ (5€/hlö) ei jäsenille. Lippu sisältää itse kierroksen, semi hienon haalarimerkin ja jatkot Kaijakassa.

MITÄ? Pi**uralli 2023

MISSÄ? Ympäri Tampereen keskustaa

MILLOIN? 4.10. klo 16:00 alkaen

MITÄ MAKSAA? 16€ jäseniltä, 20€ ei jäseniltä

Tapahtuma on täysin häirintävapaa. Jos koet että olet nähnyt tai kokenut tapahtumassa häirintää tai muuta sopimatonta käyttäytymistä, voit tulla kertomaan tapahtumassa paikan päällä oleville häirintäyhdyshenkilöille Antti Ylitalo ja Saara Itäaho, tai olla järjestäjiin myöhemmin yhteydessä.

4. SOPU x Pirate Paint and wine-ilta LOPPUUNMYYTY!

Syksy saapunut ja kaamosmasennus alkanut? Tule maalaamaan mieltäsi värikkäämmäksi ja rentoutumaan mukavalla porukalla!

PIRATE ja SOPU järjestävät jäsenilleen 10.10. Paint & Wine- tapahtuman, jonka ideana on viettää iltaa maalaillen ja nauttien samalla mieleistäsi juomaa.

Tapahtumassa pääset koristelemaan itsellesi muovisen viinilasin haalareiden somistukseksi ja maalailemaan perinteisemmin paperille. Taideteoksiesi lisäksi saat tapahtumasta mukaan upean haalarimerkin! Kaikki tämä vain 8€ per naama.

Nappaa siis pullo mieleistäsi juomaa mukaan ja tule viettämään iltaa maalauksen parissa!

Tapahtuma järjestetään kahdessa osassa, joten ilmoittaudu itsellesi sopivampaan. Ensimmäiset maalarit pääsevät vauhtiin 16.45-18.45, jonka jälkeen seuraava ryhmä päästetään taiteilemaan klo 19.15-21.15.

Tapahtuma on vain PIRATEn ja SOPUn jäsenille. Ilmoittautuminen aukeaa Kide.Appissa torstaina 28.9. klo 11.

MITÄ: PIRATEn ja SOPUn maalausilta!

MISSÄ: Tehyn koulutustilat, Itsenäisyydenkatu 17 A 12 (4. krs.)

MILLOIN: 10.10 klo 16.45-18.45 & 19.15-21.15

MITÄ MAKSAA: 8€ PIRATEn ja SOPUn jäsenet

5. SOPUn hallitusinfo 3.10.

Oletko kiinnostunut hallitustoiminnasta? No nyt tilaisuutesi on tullut! Nimittäin hallitusinfo tulee taas.

Hallitusinfossa pääsee tutustumaan paremmin hallituksessa toimimiseen ja siihen mitä eri pestit sisältävät. Nappaa siis itsesi ja kaverisi ja tule paikalle tiistaina 3.10. klo 16:30 eteenpäin!

Hallitusinfoon ovat tervetulleita kaikki, olitpa sitten varma SOPUn hallitukseen hakemisesta tai vain kiinnostunut toiminnasta. Tarjolla on myös pientä purtavaa, joten tätä et halua missata!

MITÄ? Hallitusinfo

MISSÄ? H0-27

MILLOIN? Ti 3.10. klo 16:30->

MIKSI? Jotta pääset tutustumaan hallitustoimintaan ja pesteihin paremmin!

6. Suuri SoteSeikkailu 16.11.

Vuosittainen Suuri SoteSeikkailu on taas täällä ja tällä kertaa kohteena on Suomen kenties kaikkien aikojen mahtavin Opiskelijakaupunki, Tampere!

Suuressa SoteSeikkailussa kierretään appro-tyylisesti erilaisia ravitsemusliikkeitä, joista kerätään leimoja. Kun seikkailupassissa on 10 leimaa, olet suorittanut seikkailututkinnon ja saat appropassia maalissa näyttämällä tapahtuman merkin!

Appropassin täyteen keräämällä osallistut @kaalimato tuotteita sisältävän ämpärin arvontaan.

Approkierroksen maalina ja jatkopaikkana tänä vuonna toimii Viihdemaailma Ilona, Verkatehtaankatu 3, jonka ovet aukeavat approilijoille klo 21.30.

Jatkoille pääset appropassia vastaan.

Muistakaa myös varata sään mukaiset varusteet haalareiden lisäksi. Jatkoilla esiintyy myös artisti, joka julkistetaan myöhemmin! Arvaatko kuka?

Tapahtuma alkaa TAMKin taivaallisen rauhan aukion, eli Teiskontien, puoleisesta aulasta klo 15.30. Lähdöt ovat porrastettu suurimpien ruuhkien välttämiseksi, ja eri osallistuvien kaupunkien matka-ajat Tampereelle huomioiden. Viimeiset osallistuja lähtevät kiertämään approja klo 18.30. Klo 22.30 approilu päättyy ja kansa suuntaa jatkoille.

Liput tulevat myyntiin 19.10. Klo 13 oman alueesi Kide.appissa.

Ota Instagramissa seurantaan @suurisoteseikkailu niin et missaa tärkeitä infoja!

Mitä: Suuri SoteSeikkailu

Missä: Tampereella, eli suomen Manchesterissa

Milloin: 16.11. Lipunmyynti alkaa 19.10. Kide.appissa Klo 13

Paljonko: Järjestävän tahon ainejärjestön, tai Tehyn jäsenille 8€. Ei-jäsenille 14€ + Bussikuljetukset Tampereelle muualta tuleville. Jäsenyydet tarkistetaan.

Miksi: Pääsee tutustumaan muihin Sote-alan opiskelijoihin ja approilemaan!

MUUT ILMOITUSASIAT:

1. SOPUn omat collegepaidat tulevat myyntiin!

Paljon toivotut ja kauan odotetut SOPUn ikiomat merch-colleget jäsenistön keväällä äänestämällä printillä ovat viimein täällä!

Collegeiden osto tapahtuu ennakkomyyntinä, joka alkaa Kide.appissä keskiviikkona 20.9. klo 12 ja sulkeutuu sunnuntaina 8.10. Tämän jälkeen colleget lähtevät tuotantoon, eikä niitä enää sen jälkeen saa, joten Kide auki ja ostohousut jalkaan niin et jää ilman! Paitojen noudosta ilmoitetaan erikseen, kun ne saapuvat.

Collegea saa vain mustana ja koissa XS-5XL (sovituscollegeja koissa XS-2XL)

Printti on kuvan mukaisesti brodeerattuna collegen rintapuolelle.

Collegen malli on unisex ja valmistajan kysytyimpiä malleja.

College on 85% puuvillaa, 15% kierrätettyä polyesteriä

Sovituksia on seuraavasti:

20.9. klo 12-13 päivystyksen yhteydessä H0-käytävän sohvilla

27.9. klo 12-13 H0-käytävän sohvilla

3.10. klo 16-16.30 ennen hallitusinfoa, jonka paikasta tiedotetaan myöhemmin

4.10. klo 12-13 päivystyksen yhteydessä H0-käytävän sohvilla

Pääset collegemyynnin Kide.app –sivulle tästä linkistä:

https://kide.app/products/54273407-2f0d-4e97-ba0d-4360594a3f1d

2. Tamkon edustajistovaalit kaudelle 2024 ovat alkamassa!

Opiskelijakunta Tamkon edustajistovaalit kaudelle 2024 ovat alkamassa! Jos sinua kiinnostaisi asettua ehdolle edustajistoon prosessi etenee pähkinänkuoressa seuraavasti: ehdolle voi asettua ensi tiistaista 5.9 alkaen, tiistaihin 3.10 klo 12 asti. Äänestysaika on 18.10-8.11 ja 8.11 äänestystulokset julkistetaan. Koska jokaisen ehdokkaan tulee kuulua johonkin ehdokaslistaan, tänäkin vuonna Sopu ry:llä ja Pirate ry:llä on yhteinen ehdokaslista "Soten valitut palat". Vastaukset kysymyksiin kuten "Mikä on edustajisto ja mihin siellä voi vaikuttaa?" ja "Kuka voi asettua ehdolle ja äänestää?", sekä tarkemmat ohjeet ehdokkaaksi ilmoittautumiseen ilmestyvät Sopu ry:n ja Tamkon instagram-tileille toivottavasti jo ensi viikon aikana. Tässä myös linkki Tamkon nettisivulle, jossa perustietoa edustajistovaaleihin liittyen: https://tamko.fi/opiskelijakunta/edustajisto/edustajistovaalit/

3. YTHS-maksu 2.10.

Hei korkeakouluopiskelija!

Muistathan maksaa YTHS:n eli Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön syyslukukauden terveydenhoitomaksun viimeistään 2.10.2023 OmaKelan nettisivuilla.

YTHS edistää, tukee ja seuraa korkeakouluopiskelijoiden terveyttä, sekä hyvinvointia. Maksu on sinulle opiskelijana välttämätön, mutta tarjoaa sinulle kaikki YTHS:n palvelut käyttöösi.

Lisätietoa saat osoitteesta https://www.kela.fi/nain-maksat-korkeakouluopiskelijan-terveydenhoitomaksun

4. Kutsu lähtemään ikimuistoiselle reissulle Viroon!

Mikä homma?

TAMKin entinen sosionomiopettaja Tapio Salomäki kutsuu jälleen opiskelijoita mukaan järjestämään pikkujoulujuhlaa Tarton lasten turvakotiin la 2.12.2023. Tämä perinne on hänen johdolla jatkunut jo 30 vuotta. Mukaan voi lähteä 5-10 hengen porukka, joiden tehtävänä on rakentaa juhlaan vapaamuotoinen näytelmä teemasta "Heureka". Tarkoituksena on myös auttaa turvakodin väkeä tapahtuman järjestelyissä sekä mahdollisesti lahjojen hankkimisessa lapsille. Teidän tukenanne olisi reissussa useita kertoja olleita alumneja / vanhoja sosionomiopiskelijoita.

Reissu on pääasiassa omakustanteinen mutta siihen pyritään saamaan tukiavustusta

Osana reissua on myös paljon vapaa-aikaa kiertää Tarton kaupunkia sekä sisältää vierailut Maarjamaa Hariduskollegiumin erityiskouluun ja Tarton vankilaan.

Mitä reissusta saa irti?

Mahdollisuuden omanlaatuiseen reissuun, jota et tule unohtamaan. Kansainvälistä yhteistyötä, jossa näet, miten sosiaaliala toimii toisessa maassa. Kokemusta tapahtumanjärjestämisestä ja retkien suunnittelusta. Itsensä haastamista erityisellä tavalla.

Mahdollisuus on myös saada reissusta opintopisteitä vapaavalintaisiin (sekä viime vuoden porukka sai sillä hyväksiluettua Osallisuuden projektiopinnot joten sitä kannattaa kysyä)

Keneen ottaa yhteyttä?

Jos kiinnostuit, alla on Tapio Salomäen yhteystiedot

040 5859011 ta.salomaki@gmail.com

Jos haluat kysyä jotain reissusta viime vuoden porukalta, SOPU ry:n hallituksesta löytyy kaksi heistä

Helli Mäkeläinen helli.makelainen@tuni.fi

Lotta Kilpeläinen lotta.kilpelainen@tuni.fi

5. Lastenhoitaja, osa-aikainen

Etsitään lastenhoitajaa 6-vuotiaalle tytölle noin 1-4 kertaa kuukaudessa (työtunnit ~4-24h/kk) Tampereen keskustassa. Voit satunnaisesti hoitaa myös yön yli (esimerkiksi klo 18-09). Työajasta voidaan sopia joustavasti sopivan hoitajan kanssa molempien toiveet ja tarpeet huomioiden. Toiveena on henkilö, joka pystyy sitoutua työhön vähintään 6kk ajalle, sillä lapsen kannalta sama tuttu hoitaja on parempi vaihtoehto, kuin vaihtuva hoitaja parin kuukauden välein. Palkka on 10-14 euroa/h kokemuksen ja sopimuksen mukaan.

Itsekin opiskelijana ymmärrän esimerkiksi opiskelijamenojen (ja bileiden) tärkeyden, joten työaikojen ja päivien joustavuuden puolesta tämä on täydellinen tapa ansaita lisätienestiä opiskelujen ohessa. Tarve hoidolle olisi noin 1-2 perjantai/lauantai-iltana kuukaudessa ja satunnaisesti/sovitusti muina iltapäivinä/iltoina.

Tietoa meistä:

Olemme yhden vanhemman ja yhden lapsen perhe, ja asumme kaksiossa Tampereen keskustassa. Olen 29-vuotias loppuvaiheen kauppatieteiden opiskelija ja tyttäreni totaaliyksinhuoltaja. Tyttäreni on eskari-ikäinen, aktiivinen, sosiaalinen, reipas ja iloinen lapsi, joka harrastaa taitoluistelua ja muskaria. Tyttärelläni ei ole mitään erityisen tuen tarpeita, ja hän osaa itse hoitaa jo esimerkiksi vessassa käynnit, pukemiset, syömiset yms. Etsin tyttärelleni hoitajaa sillä ajatuksella, että saisin itselleni välillä omaa aikaa ja lepoa.

Odotukset

Persoonana toivoisin, että olet:

  • Ulospäinsuuntautunut
  • Aktiviinen
  • Idearikas/leikkisä
  • Empaattinen
  • Turvallinen, johdonmukainen ja tarvittaessa jämäkkä aikuinen lapselle

Toiveena on, että hoitohetki olisi hoitajan ja lapsen välinen mieluisa hetki. En siis etsi henkilöä, joka on paikalla ainoastaan vahtimassa. Ideaalitilanteessa lapseni odottaa iltaa mukavan hoitajan kanssa, jolloin tilanne on ns. win-win niin lapselle, äidille kuin hoitajallekin.

Toivon, että osaat suunnitella hoitohetkiin lapsen kanssa kivaa yhteistä tekemistä. Se voi olla jotain tavallista, kuten esimerkiksi kotona askartelua, piirtämistä, maalaamista, yhdessä leipomista tai välillä jotain spesiaalimpaa, kuten esimerkiksi retki metsään/puistoon/museoon/teatteriin/kirjastoon/elokuviin/uimaan/leffailta tms! Aktiviteettejä varten tarvittavat kulut kustannetaan.

Edellytykset:

  • Yli 18-vuoden ikä
  • Rikostaustaote lasten kanssa toimimiseen
  • Aiempi kokemus lasten kanssa katsotaan eduksi, mutta ei ole pakollista.

Hae työtä lähettämällä vapaamuotoinen hakemuskirje, jossa kerrot itsestäsi, kokemuksestasi ja osaamisestasi osoitteeseen anna.ryhanen@tuni.fi aiheella "Lastenhoitaja". Mikäli haluat kuulla lisää tai sinulla on jotain kysyttävää tehtävästä, voit olla yhteyksissä soittamalla tai Whatsapin kautta numerosta 0405270003.

Ystävällisesti,

Anna Ryhänen

IN ENGLISH

UPCOMING EVENTS:

1. The board of SOPU continues social media days!

2. SOPU goes Hämeenkadun Appro! SOLD OUT!

3. Pi**uralli 4.10. SOLD OUT!

4. SOPU x Pirate Paint and wine-evening SOLD OUT!

5. Suuri SoteSeikkailu 16.11.

OTHER NOTIFICATIONS:

1. SOPU's own college shirts are soon here!

2. Healthcare fee 2.10.

UPCOMING EVENTS:

1. The board of SOPU continues social media days!

The last week of Sopu's traditional social media days are here! During social media days you will get to know the members of the board better and send questions to us. Social media days start on Tuesday 3.10. and each member use to Sopu's Instagram account for one day. So you should follow our Instagram account now at the latest!

This week on Instagram @sopury:

3.10. Fund manager and secretary Lotta

4.10. Culture official Rosanna

2. SOPU goes Hämeenkadun Appro! SOLD OUT!

The legendary Hämeenkadun Appro will come again on October 12, 2023!

Now the members of SOPU ry have the opportunity to buy tickets for themselves to Hämeenkadun Appro and to afterparty at Tavara-asema, where Anssi Kela will perform.

Sopu ry's tickets will go on sale on Kide.app on Wednesday, September 13, 2023 at 2 p.m. The ticket price is €26 + €0.50 Kide.app service fee. Tickets are intended only for members of SOPU ry. Purchase limit is 1 ticket/person. The afterparty is at Tavara-Asema.

We will inform you about picking up the appro-map and wristband closer to the event.

You can find more information about the event on Hämeenkadun Appro's website.

3. Pi**uralli 4.10. SOLD OUT!

The fastest event of the year called Pi**uralli is back! This fast-paced event is organized by Konekerho, TARE and SOPU. 🏁

Gather teams of four (4) people and start completing different tasks all around the central Tampere. 😎 Completing tasks will take place in different bars, so you sould not worry about getting too thirsty during the round.

Points will be awarded for completing these different checkpoints. The best-performing team will receive an incredible prize!

The departure times on the event day are following: 16:00, 16:30, 17:00, 17:30, and 18:00. The starting location will be announced later.

Tickets for the event will be sold in Kide.app on Tuesday 12.9. at 10am! A team ticket costs 16€ (4€/person) for members of the organizing parties and 20€ (5€/person) for non-members. The ticket includes the round itself, a semi-cool overall patch, and afterparty at Kaijakka.

The event is completely harassment-free. If you witness or experience any form of harassment, please contact the event's harassment contact persons on-site, Antti Ylitalo or Saara Itäaho.

4. SOPU x Pirate Paint and wine-evening SOLD OUT!

The fall is here, are you already feeling more tired of the darkness? Come to paint your mind brighter and chill out with nice people!

PIRATE and SOPU organizes a Paint & Wine- event for their members at 10.10. The idea is to enjoy the night by painting and drinking a drink of your own choice. At the event you can paint by yourself to a plastic wine glass or to paper. From the event you get for yourself the art you have painted as well as an overall patch! All this for only 8€.

So take your own bottle with you and join to spend a wonderfull evening of painting! The event is held on two parts so sign in for one that suits you better. The first round is from 16.45pm to 18.45 pm and the second round from 19.15 pm to 21.15 pm.

The event is only for PIRATE's and SOPU's members. The ticket sales will start on 28.9. at 11 on Kide.App

WHAT: PIRATE's and SOPU's Paint & Wine- night!

WHERE: At Itsenäisyydenkatu 17 A 12 (4th floor)

WHEN: 10.10. At 16.45-18.45 & 19.15-21.15

WHAT COSTS: PIRATE's and SOPU's members 8€

5. Suuri SoteSeikkailu 16.11.

The annual Suuri SoteSeikkailu is back! This time we are headed towards the greatest city for students, Tampere! So get your overalls and let's go!

SuuriSoteSeikkailu is an appro -type event in which we visit different restaurants and bars to collect stamps. When your pass has 10 stamps, you can turn it in at the finish line to get your diploma! A.K.A the overall badge!

By filling out the whole pass you also participate in a raffle to win a bucket full of @kaalimato prizes!

This year the finishline and afterparty venue is Viihdemaailma Ilona, Verkatehtaankatu 3. You can enter after 21.30 by showing your appro-pass.

Remember to yank some party-proof clothes and gear from home because the afterparty will be crazy! The artist will be announced later! Can you guess who?

The event starts from TAMK in the lobby on the side of Teiskontie at 15.30. The group start-offs have been set gradually in order to avoid overcrowding. The last group start-off is at 18.30. At 22.30 The appro event itself ends and the afterparty starts.

Tickets will be on sale on 19.10. at 13.00 in Kide.app.

Follow us on instagram at @suurisoteseikkailu so you'll stay on top of the game and see all the important updates!

What: Suuri SoteSeikkailu

Where: In Tampere

When: 16.11. Ticket sales begin on 19.10. at 13.00

How much: For a member of the organizing student organization or Tehy-member 8 € For other people 14 € Memberships will be checked.

Why: To get to know other social welfare and health care students and experience the appro vibe in Tampere!

OTHER NOTIFICATIONS:

1. SOPU's own college shirts are soon here!

Much hoped and long awaited SOPU's very own college shirts are finally here, with a print voted for the win by social services students!

Our college shirt can be bought only by pre-sale at Kide.app. The pre-sale starts on Wednesday 20.9 12 o'clock and closes on Sunday 8.10. After that the orders are sent to production and can't be no longer ordered. So open your kide.app and place an order in time and you won't be left without one! We will notify later, when the college shirts have been delivered.

Shirt is only available in black and the sizes reach from XS-5XL (fit samples in sizes XS-2XL)

The print is embroidered to the front of the shirt as shown in the picture

The model of the shirt is unisex and one of the manifacturers most popular models

The shirt is 85% cotton and 15% recycled polyester

Fittings are arranged:

20.9. 12-13 o'clock during SOPU's coffee hour at H0-hallway's sofas

27.9. 12-13 o'clock at H0-hallway's sofas

3.10 16-16.30 o'clock before the board information assembly (the place will be notified later)

4.10. 12-13 o'clock during SOPU's coffee hour at H0-hallway's sofas

You can open the college pre-sale Kide.app-page through this link: https://kide.app/products/54273407-2f0d-4e97-ba0d-4360594a3f1d

2. Healthcare fee 2.10.

Higher education student!

Remember to pay the healthcare fee to Kela by 2.10. You can pay the fee via Kela's e-service OmaKela.

FSHS Finnish Student Health Service, also known as YTHS, provides and promotes students' health in higher education. Once you pay the healthcare fee you'll be entitled to use the services of YTHS.

Notice that it's mandatory to pay the fee unless you're an exchange student or study at an open university of applied sciences.

Read more infromation from https://www.kela.fi/web/en/healthcare-fee-for-students-in-higher-education