SOPU RY VIIKKOPOSTI, VKO 44

31.10.2022

SISÄLTÖ / IN ENGLISH BELOW

TULEVAT TAPAHTUMAT:

1. Sopun Nenäpäivä 11.11.

2. Speed dating 10.11.

3. SuuriSoteSeikkailu Jyväskylässä 3.11.

4. Pi**ujouluralli 6.-7.11.

MUUT ILMOITUSASIAT:

1. Varhaiskasvatuksen ja iltapäiväkerhon sijaisuuksia tarjolla

2. Vapaaehtoistoimintaa Parasta Lapsille -järjestön lasten- ja perheiden leireillä

TULEVAT TAPAHTUMAT:

1. Sopun nenäpäivä 11.11.

Tampereen sosionomiopiskelijat SOPU ry osallistuu jälleen tärkeään nenäpäiväkeräykseen ja rohkaisee jäsenistöään lahjoittamaan hyvään. Meillä on oma nettilipas, mihin on tavoitteena kerätä 250 € Nenäpäivään (11.11.) mennessä.

Perjantaina 11.11. SOPUn hallituslaiset kokoontuvat edellisten vuosien tavoin suorittamaan erilaisia haasteita yhdessä. Nämä haasteet striimataan jäsenistön katsottavaksi myös Instagramin puolelle. Mitä lähemmäksi päästään tätä 250 € tavoitetta, sitä enemmän haasteita suoritetaan!

Haasteiden ehdottamisesta löytyy infoa enemmän SOPUn someista:

Instagram @sopury

Facebook @Tampereen sosionomiopiskelijat - SOPU ry.

SOPUn nettilipas löytyy Nenäpäivän sivuilta "tule mukaan" --> "omat keräykset" ja hakuun "sopu ry".

Tässä myös suora linkki lippaaseen: https://nenapaiva.fi/nettilipas/sopu-ryn-nenapaivakerays/

Tehdään tämä yhdessä, kiitos kun osallistut! ❤️

2. Speed dating 10.11.

Hei opiskelija!

Haluatko tutustua toisiin opiskelijoihin? Oletko tutustunut ainoastaan oman alan opiskelijoihin? Etkö baarissa oikein kuule, mitä toinen puhuu?

Vastasitko yhteenkään kysymykseen kyllä? No sitten tämä on täydellinen tapahtuma juuri sinulle, sillä SOPU ry järjestää speed datingin! Tapahtumassa pääsee keskustelemaan rennossa tunnelmassa vähän kaikkien kanssa, luomaan uusia tuttavuuksia, ystävyyksiä, mitä siellä nyt sitten syntyykään! Paikalle voi tulla yksin tai kavereiden kanssa. Tapahtuma on häirintävapaa, maksuton ja avoin kaikille opiskelijoille alasta riippumatta.

MITÄ: Speed dating

MISSÄ: Parvi-tila, eli B1-24 (hallintokäytävällä/palvelukadulla)

MILLOIN: Hyvinvointiviikolla to 10.11. alkaen klo 16:15

MIKSI: Jotta kukaan ei jäisi yksin ja saisimme uusia kavereita <3

3. SuuriSoteSeikkailu Jyväskylässä 3.11.

Pue haalarit jalkaan ja suuntaa Jyväskylään 3.11.! Tätä Suurta SoteSeikkailua et halua missata, sillä sote-alan opiskelijoita osallistuu ympäri Suomen kymmenestä eri järjestöstä!Suuressa SoteSeikkailussa kierretään erilaisia ravitsemusliikkeitä, joista saadaan leimoja. Kun seikkailupassi on täynnä, olet suorittanut ensimmäisen soteseikkailututkinnon! Tutkintolahjaksi saat upean haalarimerkin. Suuressa SoteSeikkailussa ei tietenkään ole unohdettu hyviä jatkoja. Seikkailu huipentuu jatkoille yökerho Londoniin, jossa Etta räjäyttää katon ilmaan! Jos ajatus liveartistista ei innosta, niin ei hätää! Vaihtoehtoa janoaville krebaajille varjojatkot sijaitsevat Heidi's Bier Barissa. Molempiin jatkopaikkoihin on ilmainen sisäänpääsy rannekkeen kanssa. (Narikka maksetaan erikseen)Mitä: Suuri SoteSeikkailu
Missä: Suomen Ateenassa eli Jyväskylässä
Milloin: 3.11.

Mitä maksaa: Lipun hinta on Tehyn jäseneltä 10 € ja ei jäseneltä 15 €. Lippu sisältää vain tapahtuman, ei siis bussikyyditystä Jyväskylään ja takaisin. Liput myynnissä Kide.appissa.
Miksi: että pääsee tutustumaan muihin Sote-alan opiskelijoihin omilla approilla ja approilemaan!PIRATEn ja SOPUn yhteinen bussikuljetus kohti Suurta SoteSeikkailua lähtee torstaina 3.11. TAMKilta klo 13.45. Olethan paikalla 13.30, bussi ei odota myöhässä tulijoita! Jatkojen jälkeen paluukyyti Jyväskylästä lähtee perjantaina 4.11. klo 3 yöllä. HUOM! Yhteiseen bussikyyditykseen ei myydä enää lippuja.

4. Pi**ujouluralli 6.-7.11.

Aallokko kutsuu! ⛴️

Pi**urallin jatko-osa Pi**ujouluralli tulee taas vuosimallia 2022! TARE ry, SOPU ry ja Konekerho ry vievät teidät 23h hupiristeilylle kohti Tukholmaa. Lähtö tapahtuu tutuilla sinisillä @heneoy busseilla TAMKilta Kuntokadun puolelta sunnuntaina 6.11.2022 klo 14 ja paluu samaan paikkaan tapahtuu maanantaina 7.11.2022 illalla. Olethan ajoissa lähtöpäivänä!

MIKÄ? Pi**ujouluralli -risteily Tukholmaan

MILLOIN? 6.-7.11.2022

MITÄ MAKSAA? 38€ jäsen, 41€ ei-jäsen

MISTÄ LIPUT? Lipunmyynti on päättynyt.

MUUT ILMOITUSASIAT:

1. Varhaiskasvatuksen ja iltapäiväkerhon sijaisuuksia tarjolla

Meillä Tampereen englantilaisen koulun ystävät ry:llä on käytössä sijaisrekisteri, josta sijaisia kutsutaan Pyynikintorilla sijaitsevan päiväkodin sekä Amurissa sijaitsevan koululaisten iltapäiväkerhon sijaisuuksiin. Varhaiskasvatuksen työkokemuksen lisäksi englannin kielitaitosi pääsee kehittymään mukavassa työympäristössämme :) Halukkaat voivat jättää yhteydenoton info@enkku.net . Tätä kautta voit tulla lisätyksi Whatsapp-ryhmään, jossa sijaistuskutsuja lähetetään.

2. Vapaaehtoistoimintaa Parasta Lapsille -järjestön lasten- ja perheiden leireillä

Parasta Lapsille -järjestö on voittoa tavoittelematon lastensuojelujärjestö, jonka kohderyhmänä ovat pienituloiset ja maahanmuuttajataustaiset perheet. Lasten oikeuksien sopimuksen mukaisesti haluamme tarjota tasavertaisia mahdollisuuksia lomaan, leikkiin, virkistykseen ja leiritoimintaan. Haluamme tuke perheiden arjessa jaksamista. Kansalaisjärjestönä leiritoimintamme kulmakivi ovat moninaiset vapaaehtoiset ohjaajamme, joista lähes puolet ovat opiskelijoita.

Aikaa ilolle lasten leiritoimintaa ja Aikaa yhdessä perheiden leiritoimintaa toteutamme vuosittain syksyisin ja keväisin kahdesta viiteen (2-5) viikonlopun kokonaisuuksissa, joissa on samat leiriläiset ja ohjaajat. Kesäloma-aikoina toteutamme viiden (5) vuorokauden kesäleirejä lapsille ja perheille kesäkuun alusta elokuun alkuun saakka (9). Toiminta on perinteistä leiritoimintaa, jossa lapsilla ja perheillä on mahdollisuus iloiseen, mukavaan yhdessä oloon, mielekkääseen yhteiseen tekemiseen ja yhteisöllisyyden kokemiseen. On mahdollisuus löytää uusia ystäviä, vertaistukea ja saada tasavertainen mahdollisuus lomaan, virkistykseen ja leiritoimintaan perheen taloudellisista resursseista riippumatta. Leirejä johtavat palkatut Leirivastaavat. Perheet hakevat hakemuslomakkeen kautta leiripaikkaa lapselle, tai koko perheelle.

Vapaaehtoiseksi tuleva, tai opiskelija voi siis osallistua ympärivuotisesti, omaan aikatauluunsa sopien joko syksyllä, keväällä tai kesällä. Aikaa ilolle viikonlopputoiminnassa harjoittelutunteja kertyy noin 40-45h / viikonloppu (+perehdytys ja suunnittelutunnit), mikäli leiribussimatka ja yöaika lasketaan tunteihin mukaan. Viiden vuorokauden kesäleirillä tunteja kertyy laskentatavasta riippuen noin 90-130h.

Näe Hyvä Mussa -toiminta on suunnattu ennalta ehkäisevää tukea tarvitsevien, kriisiytymisuhan alla olevien perheiden lapsille. Toiminnalle on oma menetelmäoppaansa ja pedagoginen pohja, joka perustuu hyvän huomaamiseen, positiiviseen pedagogiikkaan ja lapsihavainnointiin. Jokaiselle leiriläiselle rakennetaan oma suunnitelma siitä, mitä toiminnalla tavoitellaan (positiivisen minäkuvan ja itsetunnon vahvistamista, kaveritaitoja, ryhmässä toimimisen taitoja yms.) Tiiviillä yhteydellä lapsen perheeseen pyritään siirtämään syntyneitä hyviä toimintamalleja kotiarkeen. Toiminta toteutetaan viiden (5) viikonlopun kokonaisuuksina, joissa on samat lapset ja ohjaajat. Yksi kokonaisuus toteutetaan sekä syksyisin, että keväisin, ja jokaiselle viikonlopulle on oma teemansa, mitä käsitellään toiminnan kautta. Leirejä johtaa palkattu Leirijohtaja ja Leiripedagogi ja lapsia on mukana max 25. Leirille haetaan kolmannen osapuolen suosituksen kautta esim. opettaja, perhetyöntekijä, sosiaalityöntekijä, koulukuraattori tai jokin muu vastaava taho. Näe Hyvä Mussa -toiminnassa opiskelijalle kertyy noin 250-300 harjoittelutuntia laskentatavasta riippuen.

Näe Hyvä Meissä -toiminta on suunnattu tukea tarvitseville perheille vahvistamaan perheen sisäisiä voimavaroja ja vanhemmuutta. Toiminta toteutetaan kolmen tai neljän (3-4) viikonlopun mittaisina kokonaisuuksina. Jokaiselle viikonlopulle on suunniteltu oma teemansa, kuinka vanhemmuutta pohditaan, tutkaillaan ja pyritään vahvistamaan. Jokaisella leiriviikonlopulla on oma vanhempien ryhmä, jolloin lapset ovat omassa ohjatussa toiminnassaan. Perheet hakevat itse paikkaa toimintaan.

Leiriohjaajana opiskelijat suorittavat erilaisia soveltuvia opintokokonaisuuksia esimerkiksi lasten- ja ryhmän ohjaaminen, luonto- ja elämystoimintaan, vapaasti valittavat opinnot, projektiharjoittelu, vapaaehtois- ja järjestötoiminta, harjoittelu sosiaali- ja terveysalan muuttuvissa toimintaympäristöissä jne. Lisäksi toimintaa on hyödynnetty osana varhaiskasvatuksen, nuorisotyön, lastensuojelun ja monimuotoisuus -moduulien opintoja. Viime aikoina erityisesti vapaaehtoistoiminnan tuntien suorittaminen on ollut monen opiskelijan harjoittelun tavoite, mutta paljon on tehty hyvinkin monenlaisia opiskelijan oppimistavoitteisiin räätälöityjä harjoitteluita.

Osa opiskelijoista on tullut vapaaehtoisen roolissa nimenomaan vahvistamaan ja laajentamaan omia taitojaan toisen ihmisen kohtaamiseen liittyen. Toisen ihmisen kohtaamisen taidot ovat erityisen merkityksellisiä kasvatus-, sosiaali- ja terveysalan työssä, jossa kohdataan eri-ikäisiä, ja moninaisia ihmisiä. Leiritoiminnassa sosiaalisia- ja kohtaamisen taitoja pääsee vahvistamaan ja harjoittelemaan varsin monenlaisissa ja muuttuvissa tilanteissa.

Voit ilmaista kiinnostuksesi tällä lomakkeella: https://link.webropolsurveys.com/S/4679469F910ADC22

IN ENGLISH

UPCOMING EVENTS:

1. SOPU's Nose Day 11.11.

2. Speed dating 10.11.

3. SuuriSoteSeikkailu at Jyväskylä 3.11.

4. Pi**ujouluralli 6.-7.11.

OTHER NOTIFICATIONS:

1. Job advertisement

2. Volunteering

UPCOMING EVENTS:

1. SOPU's Nose Day 11.11.

SOPU ry participates again in an important charity fundraiser and encourages its members to donate to good causes. We have our own online donation box, for which purpose to collect 250€ by Nose Day (11.11.).

On Friday 11.11. SOPU's board members organize challenges together which are also streamed on Instagram for members to watch. The closer we get to this 250€ goal, the more challenges to complete!

More information about proposing challenges can be found on SOPU's social media:

Instagram @sopury

Facebook @Tampereen sosionomiopiskelijat - SOPU ry.

SOPU's donation box can be found on Nose Day's finnish website "tule mukaan" --> "omat keräykset" and search for "sopu ry".

Here is also a direct link to the donation box: https://nenapaiva.fi/nettilipas/sopu-ryn-nenapaivakerays/

Let's do this together, thanks for participating! ❤️

2. Speed dating 10.11.

Hi students!

Do you want to get to know other students? Have you only met people from your studies? Don't you quite hear what people say in the bar?

Did you answered yes to any of the questions? Well than this event is just for you, since SOPU ry is organizing speed dating! In this event you get to talk with all kinds of people without any pressure, make friendships or whatever this brings to you! You can come alone or with friends. The event is harassment free, free of charge and open for all students no matter what you study.

WHAT: Speed dating

WHERE: Parvi, B1-24 (service street)

WHEN: Thursday 10.11. from 16:15 during wellbeing week

WHY: So nobody stays alone and we get new friends <3

3. SuuriSoteSeikkailu at Jyväskylä 3.11.

Put your overalls on and come with us to Jyväskylä on 3.11.! Suuri SoteSeikkailu Appro event gathers up social and healthcare students from around Finland. Of course SoteSeikkailu will also include a great afterparty. The adventure continues in the night club London, where a live artist will blow the roof up! Even if the thought of a live artist doesn't excite you, that's okay! For the party people who are thirsty for an alternative, there's also a party located at Heidi's Bier Bar. Both after party locations have free entry with a wristband. (Narikka is paid separately)

What? Suuri SoteSeikkailu
Where? At Jyväskylä
When? 3.11.2022
What does it cost? The ticket price is 10€ for Tehy members and 15€ for non-members. The ticket only includes the event, so no bus ride to Jyväskylä and back. Tickets on sale at Kide.app.
Why? That you can get to know other social and healthcare studens at Appro-event

The departure towards Suuri SoteSeikkailu leaves on Thursday 3.11. Thursday evening at 1:45 pm. Be there at 1.30pm, because the bus doesn't wait for latecomers! After the event, the return ride from Jyväskylä leaves on Friday 4.11. at 3am. NOTE! Tickets for the bus ride are no longer sold.

4. Pi**ujouluralli 6.-7.11.

Tidal wave calls! ⛴️

Does your heart desire adventure? Are you thirsty for fun? No worries! Pi**ujouluralli ver. 2022 is here after a few year hiatus. TARE ry, SOPU ry and Konekerho ry will take you to the waves of the Baltic Sea for a 23h pleasure cruise towards Stockholm. We´ll travel to the harbor by the one and only @heneoy buses on Sunday 6.11.2022 from TAMK at 14:00 o'clock and come back on Sunday 7.11.2022 evening. We leave for the cruise from TAMK on the Kuntokatu side on Sunday 6.11.2022. at 14:00 o´clock, so be on time!

WHAT? Pi**ujouluralli -cruise to Stockholm.

WHEN? 6.-7.11.2022.

COST? 38€/member, 41€/non-member

WHERE TO GET TICKETS? Tickets sales has ended.

OTHER NOTIFICATIONS:

1. Job advertisement

Unfortunately this is only in Finnish.

2. Volunteering

Unfortunately this is only in Finnish.