SOPU RY VIIKKOPOSTI, VKO 45

07.11.2022

SISÄLTÖ / IN ENGLISH BELOW

TULEVAT TAPAHTUMAT:

1. Eläinsitsit 22.11.

2. Marraskuun lajikokeilu 16.11.

3. SOPUn päivystys ke 9.11. klo 12-13

4. SOPUn nenäpäivä 11.11.

5. Speed dating 10.11.

MUUT ILMOITUSASIAT:

1. Hae vertaistuutoriksi!

2. Äänestä Tamkon edustajistovaaleissa

3. Opiskelijoiden palauteviikot

4. Varhaiskasvatuksen ja iltapäiväkerhon sijaisuuksia tarjolla

TULEVAT TAPAHTUMAT:

1. Eläinsitsit 22.11.

Nyt on eläimellistä menoa! SOPU, SOURCE ja TaTeK ovat lyöneet viisaat päänsä yhteen ja tässä on lopputulos: sitsit kaikenkarvaisille otuksille! Vedä siis haalarit jalkaan, tai pukeudu vaikka toteemieläimeksesi ja saavu Tampereen pursiseuralle 22.11.

Sitseillä tarjoillaan ruokaa, mutta kaiken laulamisen ja hauskanpidon aikana ruoka saattaa keretä jäähtymään, joten suosittelemme syömään ennen sitseille saapumista ja jättämään ennakkojuomat vähemmälle. Sitseille saa ja on suositeltavaakin tuoda omia juomia, sitsilippuun sisältyy neljä alkoholiannosta. Alkoholittomia juomiakin on tarjolla halukkaille. Käytännön vihjeenä uusille sitsaajille suosittelemme pääasiassa keskittymään mietoihin juomiin.

Me emme suvaitse minkäänlaista häirintää tai syrjintää tapahtumissaan, sillä asiaton, syrjivä ja loukkaava puhe, käytös tai viestittely ei kuulu Tampereen korkeakoulu yhteisöihin eikä muuhunkaan opiskelijaelämään.

Jos koet, että olet nähnyt tai kokenut tapahtumassamme häirintää tai muuta sopimatonta käyttäytymistä, voit tulla kertomaan asiasta illan aikana tapahtumassa paikanpäällä oleviin häirintäyhdyshenkilöille, olla järjestäjiin myöhemmin yhteydessä, tai olla myös yhteydessä SOPUn tai Tamkon häirintäyhdyshenkilöihin sähköpostitse:

miikka.kuusela@tuni.fi

susan.lindqvist@tuni.fi

hairintayhdyshenkilot@tamko.fi

MITÄ? Eläinsitsit!

MISSÄ? Tampereen pursiseuralla. Tila ei ole esteetön.

MITEN LIPPUJA SAA? Kidestä 8.11. klo 14 -->

MILLOIN? 22.11.2022 ovet aukeaa 17.30 ja sitsit starttaa 18.00

2. Marraskuun lajikokeilu 16.11.

Marraskuun lajikokeilu tulee olemaan täynnä kilpailuhenkeä, mutta ennen kaikkea hauskanpitoa, sillä lajina on minigolf! Suuntaamme kohti Viihdekeskus Crazyä ja pelaamme siellä 16-väyläisen crazy golfin. Kokoonnumme Viihdekeskukseen 16.11. klo 17, jokainen maksaa oman maksunsa, jonka jälkeen aloitamme kierroksen yhdessä. Ennakkoilmoittautumista ei ole. Tule siis yksin tai kavereiden kanssa, hauskanpito on taattua!

MITÄ: Minigolf

MILLOIN: Keskiviikko 16.11. klo 17:00

MISSÄ: Viihdekeskus Crazy, Puutarhakatu 21

PALJONKO MAKSAA: 7€ opiskelijalle, joten ottakaahan opiskelijakortti mukaan, muuten 10€

3. SOPUn päivystys ke 9.11. klo 12-13

Tervetuloa H0-käytävälle SOPUn päivystykseen ke 9.11. klo 12-13! Perjantaina 11.11. vietettävän nenäpäivän kunniaksi virittäydymme nenäpäivätunnelmaan jo keskiviikon päivystyksessä. Tarjolla on kahvia, teetä ja pientä purtavaa. Myynnissä myös haalarimerkkejä ja kangaskasseja. Tule mukaan hengailemaan hyvässä seurassa!❤️

4. SOPUn nenäpäivä 11.11.

Tampereen sosionomiopiskelijat SOPU ry osallistuu jälleen tärkeään nenäpäiväkeräykseen ja rohkaisee jäsenistöään lahjoittamaan hyvään. Meillä on oma nettilipas, mihin on tavoitteena kerätä 250 € Nenäpäivään (11.11.) mennessä.

Perjantaina 11.11. SOPUn hallituslaiset kokoontuvat edellisten vuosien tavoin suorittamaan erilaisia haasteita yhdessä. Nämä haasteet striimataan jäsenistön katsottavaksi myös Instagramin puolelle. Mitä lähemmäksi päästään tätä 250 € tavoitetta, sitä enemmän haasteita suoritetaan!

Haasteiden ehdottamisesta löytyy infoa enemmän SOPUn someista:

Instagram @sopury

Facebook @Tampereen sosionomiopiskelijat - SOPU ry.

SOPUn nettilipas löytyy Nenäpäivän sivuilta "tule mukaan" --> "omat keräykset" ja hakuun "sopu ry".

Tässä myös suora linkki lippaaseen: https://nenapaiva.fi/nettilipas/sopu-ryn-nenapaivakerays/

Tehdään tämä yhdessä, kiitos kun osallistut! ❤️

5. Speed dating 10.11.

Hei opiskelija!

Haluatko tutustua toisiin opiskelijoihin? Oletko tutustunut ainoastaan oman alan opiskelijoihin? Etkö baarissa oikein kuule, mitä toinen puhuu?

Vastasitko yhteenkään kysymykseen kyllä? No sitten tämä on täydellinen tapahtuma juuri sinulle, sillä SOPU ry järjestää speed datingin! Tapahtumassa pääsee keskustelemaan rennossa tunnelmassa vähän kaikkien kanssa, luomaan uusia tuttavuuksia, ystävyyksiä, mitä siellä nyt sitten syntyykään! Paikalle voi tulla yksin tai kavereiden kanssa. Tapahtuma on häirintävapaa, maksuton ja avoin kaikille opiskelijoille alasta riippumatta.

MITÄ: Speed dating

MISSÄ: Parvi-tila, eli B1-24 (hallintokäytävällä/palvelukadulla)

MILLOIN: Hyvinvointiviikolla to 10.11. alkaen klo 16:15

MIKSI: Jotta kukaan ei jäisi yksin ja saisimme uusia kavereita <3

MUUT ILMOITUSASIAT:

1. Hae vertaistuutoriksi!

Oletko pohtinut vertaistuutoriksi hakemista? Mikäli sanoit kyllä, niin meillä on sinulle iloisia uutisia: hakuaika on alkanut. Vertaistuutorit perehdyttävät opiskelijoita TAMKin toimipaikkojen käytäntöihin ja koulutusalan opintoihin sekä uuteen paikkakuntaan ja paikalliseen opiskelijaelämään. Vertaistuutorit ovat uusien opiskelijoiden tukena koko ensimmäisen lukuvuoden 2023-2024. Kaikki hakijat haastatellaan syksyn aikana ja koulutukset toteutetaan keväällä 2023. Tuutoroinnista voi saada 4 opintopistettä ja lisäksi uusia kavereita ja mahtavia kokemuksia, ei hullumpi diili!
Hae mukaan tästä!

Haku on käynnissä 24.10.-13.11

2. Äänestä Tamkon edustajistovaaleissa

Tamkon edustajistovaalien sähköinen äänestys on käynnissä vielä keskiviikkoon asti! Käytä ääntäsi ja vaikuta kaikkien opiskelijoiden asioihin!

MITEN VOIT ÄÄNESTÄÄ?

Voit äänestää 9.11. klo 15 saakka

Sähköinen äänestys on käynnissä ja voit äänestää helposti vaikka heti sähköisen äänestyslinkin kautta! Linkki on lähetetty kaikille äänioikeutetuille sähköpostitse ja se on henkilökohtainen. Tarkista roskapostisi kaiken varalta!

Voit äänestää myös perinteisesti kynällä ja paperilla uurnavaalipäivänä keskiviikkona 9.11. 9-15. Uurnavaali järjestetään kaikilla kolmella TAMKin kampuksella. Muista ottaa henkilöllisyystodistus mukaasi!

KETÄ ÄÄNESTÄÄ?

Edustajistovaalit toteutetaan listavaalina, eli äänestät ehdokkaan lisäksi myös tämän ehdokaslistaa.

Ehdolla on 48 ehdokasta 5 eri listalta. Voit käydä tutustumassa ehdokkaisiin tarkemmin Tamkon nettisivuilla ja etsiä itsellesi sopivan ehdokkaan:

https://tamko.fi/opiskelijakunta/edustajisto/edustajistovaaliehdokkaat-2023/

3. Opiskelijoiden palauteviikot

Opiskelijoiden palauteviikkoja vietetään tänä syksynä 25.10.-11.11. Opintojaksopalautteen lisäksi TAMK kerää tänä syksynä palautetta aloittaneilta opiskelijoilta, toisen ja kolmannen vuoden opiskelijoilta sekä viime keväänä aloittaneilta YAMK-opiskelijoilta. Olet saanut sähköpostiisi kyselylinkin edellisellä viikolla osoitteesta studentfeedback.tamk@tuni.fi. Jos kyselyä ei löydy, niin tarkista myös roskapostikansiosi.

Palautteesi on tärkeä! Muistathan siis vastata kyselyyn ja osallistua keväällä tutkinto-ohjelmasi palautetilaisuuteen.
Lue lisää intrasta: https://intra.tuni.fi/content/news/42905

4. Varhaiskasvatuksen ja iltapäiväkerhon sijaisuuksia tarjolla

Meillä Tampereen englantilaisen koulun ystävät ry:llä on käytössä sijaisrekisteri, josta sijaisia kutsutaan Pyynikintorilla sijaitsevan päiväkodin sekä Amurissa sijaitsevan koululaisten iltapäiväkerhon sijaisuuksiin. Varhaiskasvatuksen työkokemuksen lisäksi englannin kielitaitosi pääsee kehittymään mukavassa työympäristössämme :) Halukkaat voivat jättää yhteydenoton info@enkku.net . Tätä kautta voit tulla lisätyksi Whatsapp-ryhmään, jossa sijaistuskutsuja lähetetään.

IN ENGLISH

UPCOMING EVENTS:

1. Eläinsitsit 22.11.

2. November's sport trial 16.11.

3. SOPU's coffeehour on Wednesday 9.11. at 12-13

4. SOPU's Nose Day 11.11.

5. Speed dating 10.11.

OTHER NOTIFICATIONS:

1. Apply to be a Degree tutor!

2. Vote in Tamko's Council elections!

3. The feedback surveys

4. Job advertisement

UPCOMING EVENTS:

1. Eläinsitsit 22.11.

Unfortunately this event is only in Finnish.

2. November's sport trial 16.11.

November's sport trial will be competitive but first of all full of fun, since our sport is minigolf! We are headed to Viihdekeskus Crazy and play it's 16 courses crazy golf. We will gather in the viihdekeskus on the 16th of November at 5PM, everybody pays their own payment, after which we will start the round together. There is no preregistration. Come alone or with friends, having fun is guaranteed!

WHAT: Minigolf

WHEN: Wednesday 16.11. at 5PM

WHERE: Viihdekeskus Crazy, Puutarhakatu 21

HOW MUCH DOES IT COST: 7€ for students, so bring your student card with you, otherwise it's 10€

3. SOPU's coffeehour on Wednesday 9.11. at 12-13

Welcome to the H0-hallway for SOPU´s coffee hour. Friday 11.11. is official Nose Day, but we will celebrate nose day already on Wednesday 9.11. Coffee, tea and snacks are available. Overall badges and tote bags are also on sale. So come to the couches in the H0-hallway and hangout in good company!❤️

4. SOPU's Nose Day 11.11.

SOPU ry participates again in an important charity fundraiser and encourages its members to donate to good causes. We have our own online donation box, for which purpose to collect 250€ by Nose Day (11.11.).

On Friday 11.11. SOPU's board members organize challenges together which are also streamed on Instagram for members to watch. The closer we get to this 250€ goal, the more challenges to complete!

More information about proposing challenges can be found on SOPU's social media:

Instagram @sopury

Facebook @Tampereen sosionomiopiskelijat - SOPU ry.

SOPU's donation box can be found on Nose Day's finnish website "tule mukaan" --> "omat keräykset" and search for "sopu ry".

Here is also a direct link to the donation box: https://nenapaiva.fi/nettilipas/sopu-ryn-nenapaivakerays/

Let's do this together, thanks for participating! ❤️

5. Speed dating 10.11.

Hi students!

Do you want to get to know other students? Have you only met people from your studies? Don't you quite hear what people say in the bar?

Did you answered yes to any of the questions? Well than this event is just for you, since SOPU ry is organizing speed dating! In this event you get to talk with all kinds of people without any pressure, make friendships or whatever this brings to you! You can come alone or with friends. The event is harassment free, free of charge and open for all students no matter what you study.

WHAT: Speed dating

WHERE: Parvi, B1-24 (service street)

WHEN: Thursday 10.11. from 16:15 during wellbeing week

WHY: So nobody stays alone and we get new friends <3

OTHER NOTIFICATIONS:

1. Apply to be a Degree tutor!

Have you thought about becoming a tutor? If you answered yes, we have good news for you: enrolment for degree tutoring is now on! Degree tutors are helping out new degree students of TAMK. They are playing an important part in integrating new students to Tampere and Finland. The training aims to train foreign students to work as degree tutors with their Finnish peer tutor colleagues. Degree tutors will meet the group once a month during the academic year 2023-2024. All the applicants will be interviewed during the autumn and the trainings will take place on the spring semester 2023. Tutors will gain new friendships and study credits: sounds like a great deal, huh?

Enroll here.

Note that if you are Finnish student studying in English degree programme, we wish you to fill in the Vertaistuutori application. Application period 24.10.-13.11.

2. Vote in Tamko's Council elections!

The electronic voting for Tamko's Council elections is on! Use your voice to influence the issues of all students!

HOW TO VOTE?

You can vote until 9.11. 3pm.

The electronic voting takes place via email link. The link will be sent to TUNI email for all Tamko members who are eligible to vote in the Council elections. Make sure you check your junk mail.

Also you can vote traditional way with pen and paper in ballot box voting On Wednesday 9.11. at 9am to 3pm. You can vote in all three TAMK's campuses. Bring your ID with you.

WHO TO VOTE?

Council elections are held as list election so the voter does not only vote for person but also for a list.

There are 48 candidates from 5 different candidate lists. You can check out more information about the candidates from Tamko's website and find the most suitable candidate for you: https://tamko.fi/students-union/council/council-election-candidates-2023/

3. The feedback surveys

The feedback surveys will be open from October 25 to November 11. In addition to course feedback, TAMK collect the feedback every autumn from new students, second- and third-year students and masters' degree students who started their studies in spring 2022. You will receive a survey by e-mail last week from studentfeedback.tamk@tuni.fi. If you can't find the mail, check your spam folder as well.Your feedback is important! Please answer the survey and participate in the feedback session for your degree program next spring.
Intra news:https://intra.tuni.fi/en/content/news/42905

4. Job advertisement

Unfortunately this is only in Finnish.