SOPU RY, VIIKKOPOSTI VKO 45

27.11.2023

SISÄLTÖ / IN ENGLISH BELOW

TULEVAT TAPAHTUMAT:

1. Hyvinvointiviikko ja SOPUn päivystys ke 8.11. klo 11:30-13:30

2. SOPUn nenäpäivä 10.11.

3. Suuri SoteSeikkailu 16.11.

4. SOPU x SOS seminaari: ''Mitä mielessä?'' + jatkot 7.12.

MUUT ILMOITUSASIAT:

1. Palautepäivät – vastauksia kaivataan!

2. Kutsu NYT! -tutkimushankkeen loppuseminaariin

3. Nuoriso- ja sosiaalisen sirkuksen tapahtuma 22.11.

TULEVAT TAPAHTUMAT:

1. Hyvinvointiviikko ja SOPUn päivystys ke 8.11. klo 11:30-13:30

SOPU ry on jälleen mukana toteuttamassa tällä viikolla järjestettävää Tamkon ja TREYn Hyvinvointiviikkoa. SOPUn tapahtuma järjestetään keskiviikkona 8.11. klo 11:30-13:30 tilassa H0-25. Luvassa on normaalin päivystyskahvittelun lisäksi mahdollisuus rentoutua luentojen välissä, ostaa haalarimerkkejä ja kangaskassi sekä tavata Talentian työntekijöitä!

MITÄ? SOPU ry:n Hyvinvointiviikon ohjelma

MISSÄ? Tilassa H0-25

MILLOIN? Keskiviikkona 8.11. klo 11:30-13:30

Tule siis yksin tai kaverin kanssa nappaamaan kuppi kahvia tai teetä ja suuntaa rentoutumaan <3

2. SOPUn nenäpäivä 10.11.

Tampereen sosionomiopiskelijat SOPU ry osallistuu tänäkin vuonna tärkeään nenäpäiväkeräykseen ja rohkaisee nyt jäsenistöään lahjoittamaan hyvään tarkoitukseen. Meillä on oma nettilipas, mihin on tavoitteena kerätä 250€ Nenäpäivään (10.11.) mennessä.

Perjantaina 10.11. SOPUn hallitus kokoontuu edellisten vuosien tavoin suorittamaan erilaisia haasteita yhdessä. Nämä haasteet striimataan live-lähetyksen muodossa jäsenistön katsottavaksi myös Instagramin puolelle. Mitä lähemmäksi päästään tätä 250€ tavoitetta, sitä enemmän haasteita suoritetaan!

Haasteiden ehdottamisesta löytyy infoa enemmän SOPUn someista:

Instagram @sopury

Facebook @Tampereen sosionomiopiskelijat - SOPU ry.

(SOPUn nettilipas löytyy Nenäpäivän sivuilta "tule mukaan" --> "omat keräykset" ja hakuun "SOPU ry".

Tässä myös suora linkki lippaaseen:https://nenapaiva.fi/nettilipas/sopu-ry/ )

Tehdään tämä yhdessä, kiitos kun osallistut! ❤️

3. Suuri SoteSeikkailu 16.11.

Vuosittainen Suuri SoteSeikkailu on taas täällä ja tällä kertaa kohteena on Suomen kenties kaikkien aikojen mahtavin Opiskelijakaupunki, Tampere!

Suuressa SoteSeikkailussa kierretään appro-tyylisesti erilaisia ravitsemusliikkeitä, joista kerätään leimoja. Kun seikkailupassissa on 10 leimaa, olet suorittanut seikkailututkinnon ja saat appropassia maalissa näyttämällä tapahtuman merkin!

Appropassin täyteen keräämällä osallistut @kaalimato tuotteita sisältävän ämpärin arvontaan.

Approkierroksen maalina ja jatkopaikkana tänä vuonna toimii Viihdemaailma Ilona, Verkatehtaankatu 3, jonka ovet aukeavat approilijoille klo 21.30.

Jatkoille pääset appropassia vastaan.

Muistakaa myös varata sään mukaiset varusteet haalareiden lisäksi. Jatkoilla esiintyy myös artisti, joka julkistetaan myöhemmin! Arvaatko kuka?

Tapahtuma alkaa TAMKin taivaallisen rauhan aukion, eli Teiskontien, puoleisesta aulasta klo 15.30. Lähdöt ovat porrastettu suurimpien ruuhkien välttämiseksi, ja eri osallistuvien kaupunkien matka-ajat Tampereelle huomioiden. Viimeiset osallistuja lähtevät kiertämään approja klo 18.30. Klo 22.30 approilu päättyy ja kansa suuntaa jatkoille.

Liput tulevat myyntiin 19.10. Klo 13 oman alueesi Kide.appissa.

Ota Instagramissa seurantaan @suurisoteseikkailu niin et missaa tärkeitä infoja!

Mitä: Suuri SoteSeikkailu

Missä: Tampereella, eli suomen Manchesterissa

Milloin: 16.11. Lipunmyynti alkaa 19.10. Kide.appissa Klo 13

Paljonko: Järjestävän tahon ainejärjestön, tai Tehyn jäsenille 8€. Ei-jäsenille 14€ + Bussikuljetukset Tampereelle muualta tuleville. Jäsenyydet tarkistetaan.

Miksi: Pääsee tutustumaan muihin Sote-alan opiskelijoihin ja approilemaan!

4. SOPU x SOS seminaari: ''Mitä mielessä?'' + jatkot 7.12.

SOPU x SOS seminaari: "Mitä mielessä?" + jatkot 7.12.

Tervetuloa jälleen vuosittaiseen SOPU x SOS seminaariin! Tämän vuoden seminaarin aiheena on Päihdehuolto moniammatillisesta näkökulmasta. Seminaari järjestetään Messukylän työväentalolla torstaina 7.12. klo 16 alkaen, HUOM! Ovet aukeavat klo 15:30.

Päivän ohjelmassa on puheenvuoroja puhujilta sosiaali- ja terveysalalta. Puhujien jälkeen on kahvitauko, jonka jälkeen järjestetään paneelikeskustelu, jossa osallistujat saavat esittää kysymyksiä. Paneelikeskustelun jälkeen pidämme ruokatauon ja iltabileet, joihin olemme suunnitelleet pientä ohjelmaa! Iltabileiden jälkeen halukkaat pääsevät suuntaamaan jatkoilleHaalaribileisiin!Puethan siis haalarit jalkaan ja tule kavereiden kanssa verkostoitumaan ja kuulemaan mielenkiintoisia puhujia!

Tursaat! Tapahtuma on tursaspassi-tapahtuma joten otathan tursaspassisi mukaan.

Lipun hinta on SOPU ry:n ja SOS ry:n jäsenille 14€ sisältäen jatkolipun Haalaribileisiin. Lipun hinta ilman jatkoja on 10€. Lipunmyynti aukeaa KideAppissa keskiviikkona 8.11. klo 12 (linkki lisätään myöhemmin).

Tapahtuma on täysin häirintävapaa. Jos koet tai näet tapahtumassa häirintää tai muuta sopimatonta käyttäytymistä, voit tulla kertomaan tapahtumassa paikan päällä oleville häirintäyhdyshenkilöille Wilma Marttelin ja Mira Toppari, tai olla järjestäjiin myöhemmin yhteydessä.

MITÄ? SOPU x SOS seminaari: Mitä mielessä? + jatkot

MISSÄ? Messukylän työväentalo, Messukylänkatu 46, 33700 Tampere

MILLOIN? 7.12.2023 klo 16, HUOM! Ovet aukeaa klo 15:30

PALJONKO MAKSAA? 14€ sis. jatkot, 10€ ilman jatkoja

MUUT ILMOITUSASIAT:

1. Palautepäivät – vastauksia kaivataan!

Hei! Opiskelijoiden palautekyselyt ovat tänä syksynä avoinna 10.11. saakka. Opintojaksopalautteen lisäksi TAMK kerää tänä syksynä palautetta aloittaneilta opiskelijoilta, toisen ja kolmannen vuoden opiskelijoilta sekä viime keväänä aloittaneilta YAMK-opiskelijoilta.

Kyselylinkki on lähetetty sähköpostitse viime viikolla osoitteesta studentfeedback.tamk@tuni.fi Jos kyselyä ei löydyn kannattaa tarkistaa myös roskapostikansio. Lue lisää: https://intra.tuni.fi/content/news/52615

2. Kutsu NYT! -tutkimushankkeen loppuseminaariin

Hei opiskelijat! Tampereen yliopiston ja Tampereen ammattikorkeakoulun KEKE.500 Nuoret kestävän kehityksen toimijoina -kurssin opiskelijat ovat mukana koordinoimassa NYT! -tutkimushankkeen loppuseminaaria, joka järjestetään tiistaina 28.11.2023 klo 10–16 Tampereen yliopiston keskustakampuksella. Myös korkeakouluyhteisömme opiskelijat ovat lämpimästi tervetulleita osallistumaan tähän mielenkiintoiseen sekä ajankohtaiseen seminaariimme! Seminaarin iltapäiväosiossa on tarjolla kahvia sekä kahvilaherkkuja, Tervetuloa!

NYT! Vaaditaan ilmastotoimia – Nuoret ovat valmiita toimimaan, mutta ympäristötoimijuuden mahdollisuudet ovat häilyviä

Mikä on NYT! tutkimushanke?

NYT! -hankkeessa on tutkittu millaisia mahdollisuuksia ja esteitä alaikäisillä nuorilla on ympäristökansalaisuudessa ja -toimijuudessa. Samalla hanke pyrkii selvittämään seikkailukasvatuksellisin keinoin miten seikkailulliset luontokokemukset voivat innostaa toimimaan ympäristön puolesta.

Hanke koostui kolmesta osatutkimuksesta: toimintatutkimus 9.-luokkalaisille leirikoulujen muodossa Nuorisokeskuksessa, kyselytutkimuksista Tampereen kaupungin 9.-luokkalaisille ja etnografisesta tutkimuksesta kotieläintilalla. Hanke tuotti erilaisia tieteellisiä julkaisuja, populaareja kirjoituksia, valtakunnallisen leirikouluohjelman ja opintokurssin koko korkeakouluyhteisölle.

Hankkeen tutkimuksista selvisi, että nuoret ovat tietoisia nykyisistä puutteellisista toimista ympäristöongelmia vastaan ja olisivat itse valmiina kantamaan kortensa kekoon, mutta ovat epävarmoja keinoistaan vaikuttaa sekä tekojensa vaikuttavuudesta. Tästä huolimatta nuoret aktiivisesti pyrkivät vaikuttamaan ympäristöongelmien ratkaisemisessa toimimalla heille mahdollistetun ympäristötoimijuuden puitteissa.

Päätöstapahtumassa esitellään hankkeen tuloksia ja keskustellaan niistä nuorten ja heidän kanssaan toimivien aikuisten kanssa. Ääneen pääsevät ainakin nuoret, tutkijat, seikkailukasvattajat ja muut nuorten kanssa toimivat tahot.

Seminaarin ohjelma (päivittyy tarkemmaksi):

10:15 Avaus – Päivi Honkatukia, NYT! -hankkeen johtaja

10:30–11:15 NYT! -hankkeen ja tulosten esittely, Mitä opin? – NYT! -hankkeen tutkijat: Mari Pienimäki, Marjukka Colliander, Malin Fransberg ja Siina Leinikka

11:30–12:15 Keskustelupaneeli: Miten kehitämme ympäristötoimijuuttamme? Roskaamisesta kohti syvempää ympäristötoimijuutta – Päivi Honkatukia (NYT! Hankkeen johtaja), Mari Pienmäki (NYT! Hankkeen päätutkija), Heli Eischer (Suomen nuorisokeskukset, kehittämisjohtaja), Pia Korhonen (Tredu, lehtori, kestävän kehityksen koordinaattori), Roosa Ritola (Tampereen kaupunki, perusopetuksen projektipäällikko, ekososiaalinen sivistys) - Loput panelistit julkaistaan myöhemmin

12:15–13:00 Lounas

13:00–14:00 Seikkailullinen rastirata – mm. Marttisen valtakunnallinen nuorisokeskus, Tampereen Luontokoulu Korento

14:00–14:15 Kahvitauko

14:15–15:30 Nuorten paneeli – Panelistit julkaistaan myöhemmin

15:30 Loppusanat

Tervetuloa mukaan rakentamaan kestävämpää tulevaisuutta!

Ilmoittautumislinkki seminaarin yleisöksi löytyy täältä: https://projects.tuni.fi/nyt/tapahtumat/loppuseminaari/

Nyt! -tutkimushankkeeseen sekä loppuseminaariin pääset tutustumaan lisää hankkeen nettisivuilla https://projects.tuni.fi/nyt/

Sekä Instagramissa @nyt_tutkimus

Ja twitterissä @NytTutkimus

Ensilumisin terveisin 🙂

Maria Palmroos

Yhteiskuntatutkimus, Tampereen yliopisto

3. Nuoriso- ja sosiaalisen sirkuksen tapahtuma 22.11.

Nuoriso- ja sosiaalinen sirkus on käytäntö, joka hyödyntää sirkustaidetta, kuten jongleerausta, akrobatiaa ja tasapainoilua lasten ja nuorten parissa. Sosiaalinen sirkus on oppijalähtöinen ja positiiviseen pedagogiikkaan perustuva toimintatapa, jonka tavoitteena on tukea kaikkien lasten ja nuorten, mutta erityisesti riskinuorten henkilökohtaista kehitystä ja lisätä itsetuntoa sekä sosiaalisia taitoja sirkusopetuksen ja esiintymistilanteiden kautta. Tule tutustumaan menetelmään. Saat maksuttomat materiaalit ja pääset itsekin kokeilemaan sirkusmenetelmiä.

Tampereen yliopisto tarjoaa maksuttoman seminaarin keskiviikkona 22.11. klo 9.15-13.00. Tilaisuus on Kasvatustieteiden ja kulttuurin tiedekunnan rakennuksessa, Virrassa. Åkerlundinkatu 5. Tutustu tapahtumaan ja ilmoittaudu mukaan: https://www.tuni.fi/fi/ajankohtaista/circus-c-t-seminaari-eli-nuoriso-ja-sosiaalinen-sirkus-nuorisotyossa

Seminaariin mahtuu 20 ensimmäistä ilmoittautunutta. Jos et itse pääse mukaan, vinkkaa opiskelukaverillesi.

Tervetuloa!

terveisin

Tea Seppälä

Koulutuspäällikkö, FT

Tree – Jatkuvan oppimisen palvelut

Työelämäyhteydet ja jatkuva oppiminen

Tampereen yliopisto

+358 50 318 7700, tea.seppala@tuni.fi

www.tuni.fi/kehityosaajana

IN ENGLISH

UPCOMING EVENTS:

1. Well-being Week and SOPU's coffee hour 8.11. 11:30-13:30

2. Suuri SoteSeikkailu 16.11.

OTHER NOTIFICATIONS:

1. Feedback days – Answers needed!

UPCOMING EVENTS:

1. Well-being Week and SOPU's coffee hour 8.11. 11:30-13:30

SOPU ry is once again taking part in Tamko's and TREY's Well-being week that is being held this week. SOPU's event is on Wednesday 8.11. at 11:30-13:30 o'clock at the H0-25. Besides normal coffee hour you'll have the opportunity to relax between lectures, buy SOPU's merch, and meet Talentia's representatives!

WHAT? SOPU ry's Well-being week event

WHERE? At H0-25

WHEN? On Wednesday 8.11. at 11:30-13:0 o'clock

So come alone or crab a friend and come and enjoy a cup of coffee or tea and then relax <3

2. Suuri SoteSeikkailu 16.11.

The annual Suuri SoteSeikkailu is back! This time we are headed towards the greatest city for students, Tampere! So get your overalls and let's go!

SuuriSoteSeikkailu is an appro -type event in which we visit different restaurants and bars to collect stamps. When your pass has 10 stamps, you can turn it in at the finish line to get your diploma! A.K.A the overall badge!

By filling out the whole pass you also participate in a raffle to win a bucket full of @kaalimato prizes!

This year the finishline and afterparty venue is Viihdemaailma Ilona, Verkatehtaankatu 3. You can enter after 21.30 by showing your appro-pass.

Remember to yank some party-proof clothes and gear from home because the afterparty will be crazy! The artist will be announced later! Can you guess who?

The event starts from TAMK in the lobby on the side of Teiskontie at 15.30. The group start-offs have been set gradually in order to avoid overcrowding. The last group start-off is at 18.30. At 22.30 The appro event itself ends and the afterparty starts.

Tickets will be on sale on 19.10. at 13.00 in Kide.app.

Follow us on instagram at @suurisoteseikkailu so you'll stay on top of the game and see all the important updates!

What: Suuri SoteSeikkailu

Where: In Tampere

When: 16.11. Ticket sales begin on 19.10. at 13.00

How much: For a member of the organizing student organization or Tehy-member 8 € For other people 14 € Memberships will be checked.

Why: To get to know other social welfare and health care students and experience the appro vibe in Tampere!

OTHER NOTIFICATIONS:

1. Feedback days – Answers needed!

The feedback surveys will be open untill November 10. In addition to course feedback, TAMK collect the feedback every autumn from new students, second- and third-year students and masters' degree students who started their studies in spring 2023.

The survey has been sent by e-mail from studentfeedback.tamk@tuni.fi. If you can't find the mail, check your spam folder as well. Read more: https://intra.tuni.fi/en/content/news/52615