SOPU RY, VIIKKOPOSTI VKO 46

27.11.2023

SISÄLTÖ / IN ENGLISH BELOW

TULEVAT TAPAHTUMAT:

1. Suuri SoteSeikkailu 16.11.

2. Marraskuun lajikokeilu: SOPUn ja PIRATEn yhteinen biljardi 20.11.

3. PI**ujouluralli 22.11. LOPPUUNMYYTY!

4. SOPU x SOS seminaari: ''Mitä mielessä?'' + jatkot 7.12.

MUUT ILMOITUSASIAT:

1. Haetaan päihdekasvatuksen kouluttajia!

2. Lahjakeräys Tarton turvakotiin

TULEVAT TAPAHTUMAT:

1. Suuri SoteSeikkailu 16.11.

Vuosittainen Suuri SoteSeikkailu on taas täällä ja tällä kertaa kohteena on Suomen kenties kaikkien aikojen mahtavin Opiskelijakaupunki, Tampere!

Suuressa SoteSeikkailussa kierretään appro-tyylisesti erilaisia ravitsemusliikkeitä, joista kerätään leimoja. Kun seikkailupassissa on 10 leimaa, olet suorittanut seikkailututkinnon ja saat appropassia maalissa näyttämällä tapahtuman merkin!

Appropassin täyteen keräämällä osallistut @kaalimato tuotteita sisältävän ämpärin arvontaan.

Approkierroksen maalina ja jatkopaikkana tänä vuonna toimii Viihdemaailma Ilona, Verkatehtaankatu 3, jonka ovet aukeavat approilijoille klo 21.30.

Jatkoille pääset appropassia vastaan.

Muistakaa myös varata sään mukaiset varusteet haalareiden lisäksi. Jatkoilla esiintyy myös artisti, joka julkistetaan myöhemmin! Arvaatko kuka?

Tapahtuma alkaa TAMKin taivaallisen rauhan aukion, eli Teiskontien, puoleisesta aulasta klo 15.30. Lähdöt ovat porrastettu suurimpien ruuhkien välttämiseksi, ja eri osallistuvien kaupunkien matka-ajat Tampereelle huomioiden. Viimeiset osallistuja lähtevät kiertämään approja klo 18.30. Klo 22.30 approilu päättyy ja kansa suuntaa jatkoille.

Liput tulevat myyntiin 19.10. Klo 13 oman alueesi Kide.appissa.

Ota Instagramissa seurantaan @suurisoteseikkailu niin et missaa tärkeitä infoja!

Mitä: Suuri SoteSeikkailu

Missä: Tampereella, eli suomen Manchesterissa

Milloin: 16.11. Lipunmyynti alkaa 19.10. Kide.appissa Klo 13

Paljonko: Järjestävän tahon ainejärjestön, tai Tehyn jäsenille 8€. Ei-jäsenille 14€ + Bussikuljetukset Tampereelle muualta tuleville. Jäsenyydet tarkistetaan.

Miksi: Pääsee tutustumaan muihin Sote-alan opiskelijoihin ja approilemaan!

2. Marraskuun lajikokeilu: SOPUn ja PIRATEn yhteinen biljardi 20.11.

Yllättikö marraskuun pimeys tänäkin vuonna? Tarvitsetko (teko)syyn nousta vilttien alta ja lähteä tapaamaan opiskelijakavereita?

Ei hätää, sillä SOPU ja PIRATE ovat varanneet yhdessä biljardipöytiä Galaxie Center Tampereelta! Pelamaan päästään 20.11. klo 17–20. Mukaan voit ilmoittautua kide.appissa 13.11. alkaen. Aiempaa biljardikokemusta ei tarvita, rento pelifiilis riittää!

Osallistuminen maksetaan pöydittäin paikan päällä. Yhden pöydän tuntihinta on 10,40 €.

MITÄ? SOPUn ja PIRATEn yhteinen biljardi

MISSÄ? Galaxie Center Tampereella

MILLOIN? Maanantaina 20.11. klo 17–20

3. PI**ujouluralli 22.11. LOPPUUNMYYTY!

Nyt se on täällä! Ai mikä? No TARE ry:n, Konekerho ry:n sekä SOPU ry:n Pi**ujouluralli! Tänä vuonna uudessa loistossaan uudelleen brändättynä Bussirissenä!

No mikä ihmeen Bussirisse?

Bussirissellä kierretään Pirkanmaan aluetta busseilla. Pysähdellään paikallisissa baareissa matkan aikana, mutta pelkkää kaljankittaamista ei tämä reissu (välttämättä) ole! Mukaan on kehitetty nimittäin erilaisia aktiviteetteja, mm. kaljamölkkyä, pallopelejä sekä bussibingo! Tapahtumaan voi osallistua myös alkoholittomasti! :)

(omat juomat kaljamölkkyyn)

Kerää porukkasi, osta lippu ja lähde mukaan tälle ainutlaatuiselle, sekä aivan uudelleen luotuun tapahtumaan! Matkan kuljettajana toimii opiskelijoille jo entuudestaan tuttu Hene Oy. 🚌

Tapahtuma järjestetään 22.11. ja lähtö tien päälle tapahtuu klo. 15:00. Lähtö tapahtuu TAMKin pääkampukselta.

Huom! Aikaisempaan Pi**uralli-tapahtumaan osallistuneilla ryhmillä on Pi**ujoulurallin lippuihin etuosto-oikeus. Pi**uralliin osallistuneiden ryhmien kapteeneille lähetetään 6.11. lipunmyyntilinkki, jonka kautta pääsette halutessanne ostamaan liput ennakkoon myös tähän tapahtumaan! 🎅🏼

❗️Kaikille avoin lipunmyynti alkaa 8.11. klo 13:00, mikäli lippuja on vielä jäljellä❗️

Tapahtuma kustantaa jäseniltä (12 €) ja ei-jäseniltä (14 €). Lipun hintaan sisältyy jatko-osa semi hienolle haalarimerkille, sekä jatkot kaikkien tuntemassa Kaijakassa noin klo. 22–23 alkaen! 🤩

4. SOPU x SOS seminaari: ''Mitä mielessä?'' + jatkot 7.12.

SOPU x SOS seminaari: "Mitä mielessä?" + jatkot 7.12.

Tervetuloa jälleen vuosittaiseen SOPU x SOS seminaariin! Tämän vuoden seminaarin aiheena on Päihdehuolto moniammatillisesta näkökulmasta. Seminaari järjestetään Messukylän työväentalolla torstaina 7.12. klo 16 alkaen, HUOM! Ovet aukeavat klo 15:30.

Päivän ohjelmassa on puheenvuoroja puhujilta sosiaali- ja terveysalalta. Puhujien jälkeen on kahvitauko, jonka jälkeen järjestetään paneelikeskustelu, jossa osallistujat saavat esittää kysymyksiä. Paneelikeskustelun jälkeen pidämme ruokatauon ja iltabileet, joihin olemme suunnitelleet pientä ohjelmaa! Iltabileiden jälkeen halukkaat pääsevät suuntaamaan jatkoilleHaalaribileisiin!Puethan siis haalarit jalkaan ja tule kavereiden kanssa verkostoitumaan ja kuulemaan mielenkiintoisia puhujia!

Tursaat! Tapahtuma on tursaspassi-tapahtuma joten otathan tursaspassisi mukaan.

Lipun hinta on SOPU ry:n ja SOS ry:n jäsenille 14€ sisältäen jatkolipun Haalaribileisiin. Lipun hinta ilman jatkoja on 10€. Lipunmyynti aukeaa KideAppissa keskiviikkona 8.11. klo 12

LIPUNMYYNTI: SOPU x SOS seminaari: "Mitä mielessä?" + jatkot (kide.app)

Tapahtuma on täysin häirintävapaa. Jos koet tai näet tapahtumassa häirintää tai muuta sopimatonta käyttäytymistä, voit tulla kertomaan tapahtumassa paikan päällä oleville häirintäyhdyshenkilöille Wilma Marttelin ja Mira Toppari, tai olla järjestäjiin myöhemmin yhteydessä.

MITÄ? SOPU x SOS seminaari: Mitä mielessä? + jatkot

MISSÄ? Messukylän työväentalo, Messukylänkatu 46, 33700 Tampere

MILLOIN? 7.12.2023 klo 16, HUOM! Ovet aukeaa klo 15:30

PALJONKO MAKSAA? 14€ sis. jatkot, 10€ ilman jatkoja

MUUT ILMOITUSASIAT:

1. Haetaan päihdekasvatuksen kouluttajia!

EHYT ry on valtakunnallinen asiantuntija- ja kansalaisjärjestö, joka ehkäisee toiminnallaan alkoholista, tupakasta, huumausaineista ja pelaamisesta aiheutuvia haittoja.

Haetaan päihdekasvatuksen kouluttajia!

Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry etsii kouluttajia pitämään vuorovaikutteisia päihdekasvatustunteja peruskouluun ja toiselle asteelle.

Etsimme

1. Suomenkielisiä kouluttajia seuraaville alueille: Kokkola, Kuopio, Tampere ja Pääkaupunkiseutu.

2. Ruotsinkielisiä kouluttajia seuraaville alueille: Pääkaupunkiseutu ja Itä-Uusimaa

Hubu -oppitunneilla nuoret vastaavat tunnilla päihdeteemaisiin monivalintakysymyksiin anonyymisti. Näin saadaan tietoa ryhmästä yhteisten keskustelujen ja pohdintojen tueksi. Näitä tuloksia käytetään keskustelun tukena myös henkilöstötilaisuuksissa ja vanhempainilloissa. Lisätietoa.

Päihdeilmiö-oppitunnilla tarkastellaan suomalaista päihteiden käyttöä sosiaalisesta ja kulttuurisesta näkökulmasta ja keskustellaan näistä aiheista ryhmänä. Lisätietoa

Kouluttajalta edellytämme:

  • mahdollisuutta osallistua kouluttajakoulutukseen 10.-11.1.2024
  • kokemusta nuorten ryhmien kanssa työskentelystä
  • kokemusta kouluttamisesta, opettamisesta ja/tai ohjaamisesta
  • hyviä vuorovaikutustaitoja ja valmiutta toimia haastavissakin ryhmätilanteissa
  • kiinnostusta keskustella nuorten kanssa päihteistä ja niihin liittyvistä ilmiöistä
  • mahdollisuutta tehdä keikkoja arkisin klo 8-16 välillä, joskus myös arki-iltoina (huoltajien illat)
  • valmiutta matkustamiseen oman asuinkunnan lähialueella
  • oman auton käyttömahdollisuus katsotaan eduksi

Työ soveltuu parhaiten opiskelijoille ja henkilöille, joilla on mahdollisuus kouluttaa esimerkiksi päivätyönsä ohella. Kouluttajan tulee olla valmis matkustamaan kouluihin ja varautua siihen, että työpäivistä saattaa tulla ajoittain pitkiä. Matka- ja mahdolliset yöpymiskustannukset korvataan kouluttajalle ja hän on oikeutettu valtion matkustussäännön mukaiseen päivärahaan.

Työn tarjottu määrä vaihtelee lukuvuoden aikana. Oppitunneista maksetaan tuntikorvauksina palkkio 31€/h. Oppitunnit ovat 75 min tai 90 min. Työ alkaa tammikuussa 2024.

Kouluttajana toimiminen edellyttää osallistumista kaksipäiväiseen kouluttajakoulutukseen 10.-11.1.2024 Helsingissä ja koulutuswebinaariin illalla 18.1.2024 (2h). Koulutukseen sisältyy myös perehdytyspäivä oppilaitoksessa.

Korvaamme matkakulut koulutuspaikalle. Järjestämme myös majoituksen tarpeen mukaan. Kouluttajakoulutuksen jälkeen järjestetään lisäkoulutusta vuosittain. Tuemme kouluttajan työtä ja tarjoamme soveltuvia työkaluja kouluttajien tarpeiden mukaan.

Lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämistä koskevan lain mukaisesti kouluttajaksi valitun henkilön on ennen työsuhteen solmimista esitettävä nähtäväksi rikosrekisterilain (505/2002) 6 §:n 2 momentissa tarkoitettu hyväksyttävä rikosrekisteriote.

Kiinnostuitko?

Täytä hakemus ja liitä CV

Hakuaika 8.-29.11.2023

Lisätiedot ja tiedustelut

Suomeksi: Koulutussuunnittelija Anu Rautama, anu.rautama(a)ehyt.fi, 050 325 9273

Ruotsiksi: Koulutussuunnittelija Katarina Silvennoinen, katarina.silvennoinen(a)ehyt.fi, 0447915828

EHYT ry on savuton työpaikka.

Ystävällisin terveisin,

Sara Saarinen

koulutussuunnittelija

EHYT ry

Elimäenkatu 17-19, 00510 Helsinki

p. 044 796 7897

www.ehyt.fi

2. Lahjakeräys Tarton turvakotiin

Hei kaikki sosionomiopiskelijat!

Nenäpäivän hengessä SOPU ry tukee sosionomiopiskelijoiden ja TAMKin alumnien Tarton lasten turvakodin pikkujoulujuhlaa. Tätä varten järjestämme lahjakeräyksen H0-käytävällä. Voit tuoda sohvien läheisyydessä olevaan joulupukin konttiin tuomisia milloin vain keräysaikana. Lahjakeräys aloitetaan tiistaina 14.11.

Tuo joulupukin konttiin uudenveroisia pehmoleluja, kyniä, vihkoja ym. koulutarvikkeita, tarra - tai tatuointiarkkeja (erityisesti yksisarviset ovat kovassa huudossa), hiusharjoja, -pantoja, -koristeita sekä avaamattomia shampoita, pesuaineita, deodorantteja, hammasharjoja ja -tahnoja, käsivoiteita ym. hygieniatuotteita äideille. Lisäksi herkut kuten karkit tai pienet terveelliset snacksit ovat kovasti toivottuja.

Joulupukki lähtee matkaan Viroon marraskuun lopussa, joten keräys päättyy perjantaina 24.11.

Kiitos, kun olet mukana tukemassa matkaamme ja tuottamassa iloa turvakodin lapsille! <3

IN ENGLISH

UPCOMING EVENTS:

1. Suuri SoteSeikkailu 16.11.

2. November's sports trial: SOPU's and PIRATE's billiards 20.11.

OTHER NOTIFICATIONS:

UPCOMING EVENTS:

1. Suuri SoteSeikkailu 16.11.

The annual Suuri SoteSeikkailu is back! This time we are headed towards the greatest city for students, Tampere! So get your overalls and let's go!

SuuriSoteSeikkailu is an appro -type event in which we visit different restaurants and bars to collect stamps. When your pass has 10 stamps, you can turn it in at the finish line to get your diploma! A.K.A the overall badge!

By filling out the whole pass you also participate in a raffle to win a bucket full of @kaalimato prizes!

This year the finishline and afterparty venue is Viihdemaailma Ilona, Verkatehtaankatu 3. You can enter after 21.30 by showing your appro-pass.

Remember to yank some party-proof clothes and gear from home because the afterparty will be crazy! The artist will be announced later! Can you guess who?

The event starts from TAMK in the lobby on the side of Teiskontie at 15.30. The group start-offs have been set gradually in order to avoid overcrowding. The last group start-off is at 18.30. At 22.30 The appro event itself ends and the afterparty starts.

Tickets will be on sale on 19.10. at 13.00 in Kide.app.

Follow us on instagram at @suurisoteseikkailu so you'll stay on top of the game and see all the important updates!

What: Suuri SoteSeikkailu

Where: In Tampere

When: 16.11. Ticket sales begin on 19.10. at 13.00

How much: For a member of the organizing student organization or Tehy-member 8 € For other people 14 € Memberships will be checked.

Why: To get to know other social welfare and health care students and experience the appro vibe in Tampere!

2. November's sports trial: SOPU's and PIRATE's billiards 20.11.

Did the darkness of November surprise you once again? Do you need an excuse to get out from under the blankets and meet your fellow students?

No worries, because SOPU and PIRATE have reserved a bunch of billiard tables together from Galaxie Center Tampere! The event will take place on 20.11. at 5–8 p.m. You can sign up on kide.app. starting 13.11. No previous experience is needed!

Participation is paid per table before playing. The hourly price 10,40 € per table.

WHAT? SOPU's and PIRATE's billiards

WHERE? Galaxie Center Tampere

WHEN? Mon 20.11. at 5–8 p.m.

OTHER NOTIFICATIONS: