SOPU RY VIIKKOPOSTI, VKO 47

21.11.2022

SISÄLTÖ / IN ENGLISH BELOW

TULEVAT TAPAHTUMAT:

1. Viiniä ja vininää!

2. SOPUn päivystys ke 23.11. klo 12-13

3. Pikkujoulusitsit 1.12.

4. Eläinsitsit 22.11.LOPPUUNMYYTY

MUUT ILMOITUSASIAT:

1. Pesä läsnäolon yhteisöllinen joulutapahtuma

2. Keräys Tarton Turvakodin lasten hyväksi

TULEVAT TAPAHTUMAT:

1. Viiniä ja vininää!

V*tuttaako? Tuu valittaa!

23.11. 12-16 on mahdollisuus tulla H0-käytävälle nautiskelemaan (alkoholitonta) viiniä ja valittamaan mikä kaikki on pielessä meidän opinnoissa! Klo 16 jälkeen valittelut siirtyy (alkoholillisen) viinin äärelle K-siipeen eli Kivenheittoon. Opintojen lisäksi saa valittaa mikä kaikki on pielessä yhteiskunnassa, elämässä ja itsessäsi.

Myöskään poissuljettuja aiheita eivät ole:

-ihmiset, jotka kaataa maidon ennen muroja

-tämä tapahtuma ja sen mainokset

-ihmiset, jotka eivät pidä samoista asioista kuin sinä

-ihmiset, jotka pitää samoista asioista kuin sinä

-ihmiset

Nämä (lähinnä opintoihin liittyvät) asiat kerätään ylös ja niistä tehdään Manifesto, mitä käsitellään opettajien kanssa koulutuksen kehittämiseksi! Tule siis ja käytä v*tutuksesi hyvään ❤️ Tapahtuman järjestää 3. vuoden sosionomiopiskelija Jukka Eräpuro ja SOPU ry.

2. SOPUn päivystys ke 23.11. klo 12-13

Tervetuloa H0-käytävälle SOPUn päivystykseen! Tarjolla kahvia, teetä, hyvää seuraa ja rentoa hengailua. Myynnissä myös haalarimerkkejä ja kangaskasseja. Eli tule keskiviikkona 23.11. klo 12-13 käymään H0-käytävän sohvilla, nähdään siellä!

3. Pikkujoulusitsit 1.12.

Sitsit on taas, sitsit on taas, kattila täynnä iloa!

Eli sehän olisi SOPUn ja Konekerhon pikkujoulusitsien aika. Sitsit järjestetään 1.12.2022 Hatanpään Soutupaviljongilla ja ne kustantavat jäsenille 20€. Liput ovat myynnissä Kide.appissa! Tapahtuma on tarkoitettu vain Sopun ja Konekerhon jäsenille!

Mitä se lippu sisältää? Lippu sisältää ruuan, 2 juomaa sekä alku- että jälkiherkut shottilaseissa! Huomioithan kuitenkin, ettei sitseillä tarjota koko masua täyttävää määrää, joten huolehdi ruokailuista ennen sitsejä.

Teemana sitseillä on luonnollisesti joulu, joten kaivahan tonttulakki esiin ja haalarit jalkaan!

Virallisia jatkoja tapahtumalla ei tällä kertaa ole.

Mitä? SOPU<3Konekerho pikkujoulusitsit

Milloin? 1.12. klo 18-22

Missä? Hatanpään Soutupaviljonki

4. Eläinsitsit 22.11. LOPPUUNMYYTY

Nyt on eläimellistä menoa! SOPU, SOURCE ja TaTeK ovat lyöneet viisaat päänsä yhteen ja tässä on lopputulos: sitsit kaikenkarvaisille otuksille! Vedä siis haalarit jalkaan, tai pukeudu vaikka toteemieläimeksesi ja saavu Tampereen pursiseuralle 22.11.

Sitseillä tarjoillaan ruokaa, mutta kaiken laulamisen ja hauskanpidon aikana ruoka saattaa keretä jäähtymään, joten suosittelemme syömään ennen sitseille saapumista ja jättämään ennakkojuomat vähemmälle. Sitseille saa ja on suositeltavaakin tuoda omia juomia, sitsilippuun sisältyy neljä alkoholiannosta. Alkoholittomia juomiakin on tarjolla halukkaille. Käytännön vihjeenä uusille sitsaajille suosittelemme pääasiassa keskittymään mietoihin juomiin.

Me emme suvaitse minkäänlaista häirintää tai syrjintää tapahtumissaan, sillä asiaton, syrjivä ja loukkaava puhe, käytös tai viestittely ei kuulu Tampereen korkeakoulu yhteisöihin eikä muuhunkaan opiskelijaelämään.

Jos koet, että olet nähnyt tai kokenut tapahtumassamme häirintää tai muuta sopimatonta käyttäytymistä, voit tulla kertomaan asiasta illan aikana tapahtumassa paikanpäällä oleviin häirintäyhdyshenkilöille, olla järjestäjiin myöhemmin yhteydessä, tai olla myös yhteydessä SOPUn tai Tamkon häirintäyhdyshenkilöihin sähköpostitse:

miikka.kuusela@tuni.fi

susan.lindqvist@tuni.fi

hairintayhdyshenkilot@tamko.fi

MITÄ? Eläinsitsit!

MISSÄ? Tampereen pursiseuralla. Tila ei ole esteetön.

MITEN LIPPUJA SAA? Tapahtuma on loppuunmyyty.

MILLOIN? 22.11.2022 ovet aukeaa 17.30 ja sitsit starttaa 18.00

MUUT ILMOITUSASIAT:

1. Pesä läsnäolon yhteisöllinen joulutapahtuma

Me olemme Pesä läsnäolon yhteisön porukka ja haluamme tänä vuonna järjestää yhteisöllisen joulutapahtuman 28-29.12. meidän tiloissa täällä Tampereen keskustassa.

Yhteisöllisen joulun tarkoitus on juurikin yhteistä, mukavaa, rentoa, helposti lähestyttävää tekemistä välipäiville. Toivomme tavoittavamme erityisesti henkilöitä, jotka viettävät joulun erinäisten syiden takia yksin, tai kaipaisivat hieman erilaista ohjelmaa joulun välipäiville.

Meidän tilat ovat molempina päivinä auki klo 12-20 välisenä aikana. Meille voi tulla huokaisemaan, nostamaan jalat ylös, tutustumaan uusiin ihmisiin, hörppäämään glögit/teet. Mukaan voi tuoda vaikka joulun ylijäämä-suklaat, tai muut herkut, jotka haluaa jakaa muiden kanssa. Vähennetään näin myös jouluista ruokahävikkiä.

Pesän porukasta paikalla on aula emäntä/isäntä, vastaanottamassa porukkaa ja keittelemässä lämmintä juotavaa. Tilamme ovat tunnelmallisen kotoisat, ja meidän tiloihin kuuluu myös ryhmätila, jossa voi halutessaan järjestää esim. extempore joogaa, tanssia, meditaatiota tai vain pötkötellä jumppamatolla "tähtitaivasta" katsellen, musiikkia kuunnellen, viltin alla lämpimässä.

2. Keräys Tarton Turvakodin lasten hyväksi

Mikä juttu?

Ryhmä sosionomiopiskelijoita on lähdössä Viron Tartoon järjestämään joulujuhlaa turvakodin lapsille. Tällä Tarton-reissulla on 30 vuotta pitkät perinteet sosionomikoulutuksen kanssa, jotka valitettavasti katkesivat väliaikaisesti korona-aikana. Nyt on tarkoitus lähteä herättämään perinnettä uudestaan ja tänä vuonna reissuun lähdetään omakustanteisesti, mutta jatkossa olisi tarkoitus taas yrittää saada se toimimaan yhteistyössä TAMK:n kanssa. Reissun tarkoituksena on tehdä yhteisöllinen joulujuhla turvakodin henkilökunnan kanssa lapsille, johon kuuluu sosionomien tekemä näytelmä, puuron keittoa ja leipomista, sekä lahjojen jakamista lapsille. Ryhmä reissuun on jo valittu, mutta jos sinua jäi kiinnostamaan, reissua lähdetään varmasti toteuttamaan ensi vuonnakin. Tänäkin vuonna on kuitenkin vielä mahdollisuus päästä tekemään hyvää, sillä olemme laittamassa Tartoon lähtijöiden kanssa lahjakeräyksen H0-käytävälle. Lahjat jaetaan Tartossa lapsille joululahjoina ja reissuryhmä hoitaa paketoinnin eli lahjoja ei tarvitse valmiiksi paketoida.

Lahjakeräys

Laitamme H0-käytävälle kasseja/laatikoita, joihin voi tuoda lahjoituksia. Turvakodilta toiveena lahjoiksi oli erilaiset lelut, mutta varsinkin pehmolelut ja stressiä lievittävät lelut. Tämän lisäksi toiveena oli käytännölliset lahjat, kuten opiskelutarvikkeet, viltit, hygieniatuotteet sekä värityskirjat. Lasten iät ovat väliltä 1-15 vuotta. Muunlaisetkin lahjat ovat tervetulleita ja kaikilla lahjoituksilla on iso merkitys. Keräykseen voi lahjoittaa 30.11. asti.

Jos keräyksestä on kysyttävää, voit laittaa sähköpostia osoitteeseen miikka.kuusela@tuni.fi

IN ENGLISH

UPCOMING EVENTS:

1. Wine and whining!

2. SOPU's coffeehour on Wednesday 23.11. at 12-13

3. Pikkujoulusitsit 1.12.

4. Eläinsitsit 22.11.SOLD OUT

OTHER NOTIFICATIONS:

1. Pesä läsnäolo's Christmas event

UPCOMING EVENTS:

1. Wine and whining!

Are you pissed? Go whine about it!

23.11. 12-16 you can come to H0-hallway and H0-27 to enjoy non-alcoholic wine and complain what's wrong with our studies and the exchange student system! After 16, the whining will move to enjoy alcoholic wine at Kivenheitto. You are also very welcome to complain about everything that is wrong with society, life, yourself.

Topics that are also not excluded are:

-this event and its ads

-people who pour milk before putting the cereals in

-people who don't like the same stuff as you do

-people who do like the same stuff as you do

-people

These (mainly the stuff regarding our studies and exchange stuff) will be written down and we will make a Manifesto, which will be used with the teachers to improve stuff! So come and use your negativity for good ❤️ The event is made by 3rd year student Jukka Eräpuro and SOPU ry.

2. SOPU's coffeehour on Wednesday 23.11. at 12-13

Welcome to the H0-hallway for SOPU´s coffee hour. You can expect coffee, tea, good company and a relaxed hangout. We will also sell overall badges and tote bags. So come to the couches in the H0-hallway on Wednesday 23.11. at 12.00-13.00, see you there!

3. Pikkujoulusitsit 1.12.

Unfortunately this event is only in Finnish.

4. Eläinsitsit 22.11. SOLD OUT

Unfortunately this event is only in Finnish.

OTHER NOTIFICATIONS:

1. Pesä läsnäolo's Christmas event

Unfortunately this event is only in Finnish.