SOPU RY VIIKKOPOSTI, VKO 49

05.12.2022

SISÄLTÖ / IN ENGLISH BELOW

TULEVAT TAPAHTUMAT:

1. SOPUn vuoden viimeinen päivystys ke 7.12. klo 11-13

2. SOPUn ja TIROn lajikokeilu: Kyykkä

3. Akateemisen kyykän MM-kilpailut

MUUT ILMOITUSASIAT:

1. SOPUn palautekysely

2. Kelan YTHS-maksun voi maksaa jo nyt

3. Töitä tarjolla varhaiskasvatuksessa

TULEVAT TAPAHTUMAT:

1. SOPUn vuoden viimeinen päivystys ke 7.12. klo 11-13

Tervetuloa H0-käytävälle SOPUn vuoden viimeiseen päivystykseen! Päivystyksessä on ständeilemässä myös Talentia, Pirkanmaan Talentia sekä Sosiaalipedagogit Talentia ry!

Tarjolla kahvia, teetä, glögiä, hyvää seuraa ja rentoa hengailua. Myynnissä myös haalarimerkkejä ja kangaskasseja.

Tule siis keskiviikkona 7.12. klo 11-13 käymään H0-käytävän sohvilla, nähdään siellä!

2. SOPUn ja TIROn lajikokeilu: Kyykkä

Hellurei!

Talvi on tulossa ja sitä myötä kyykkäkansa kaivaa karttunsa koloistaan. SOPU ja TIRO järjestävät yhdessä kyykkää lajikokeiluna Hakametsän jäähallilla maanantaina 5.12. Nyt olisi aloittelijalle oiva mahdollisuus opetella tämän perinteisen lajin salat, tai jos aikaisempaa kokemusta löytyy, niin on kertaaminen myös erittäin suvaittavaa.

Paikanpäällä on väkeä opastamassa lajin säännöistä ja pelivermeetkin löytyy järjestäjän puolesta. Osallistua voit yksin tai vaikka kavereiden kanssa.

Näillä sanoilla varaa itsellesi Kide.app ilmaislippu ja suuntaa kohti Hakametsän jäähallin kenttää 5.12. klo 16. Mukaan tarvitset vain lämmintä vaatetta ja hyvän mielen.

Varaathan ilmaislipun kidestä! Lippuja vain rajoitettu määrä! https://kide.app/events/66707cd1-1d07-4c3c-a4c8-a4fe02c6166f

3. Akateemisen kyykän MM-kilpailut

Akateemisen kyykän MM-kilpailujen lipunmyynti lähestyy! Tässä alla kootusti muutamia tärkeitä asioita, jotka olisi hyvä tietää koskien helmikuun 11. päivänä järjestettävää koko vuoden polttavinta talvitapahtumaa! Tapahtumapaikkana on tuttuun tapaan Hervannan kampus.

Ensinnäkin, liput pamahtavat myyntiin maanantaina 12.12. kello 10 ja lipunmyynti tapahtuu pelkästään Kide.app-palvelun kautta. Yleisen sarjan

768 joukkuetta varmistavat, että helmikuun toisena viikonloppuna Hervannassa nähdään vuoden parhaat kyykkämittelöt! Joukkuelipun hinta on 65€ ja vain yhden täytyy ostaa tämä joukkuelippu Kide.appista. Yhdessä joukkueessa saa pelata 4 henkilöä ja se sisältää turnauspaikan lisäksi 4 haalarimerkkiä ja 4 ruokalippua.

Lippua ostaessa tulee myös valita, onko aamuvirkku ja aloittaa pelinsä jo kello 9 vai hieman myöhemmin kello 12. Huomioithan myös, että Kide.app vaatii kirjautumista ennen lippujen ostamista. Muista siis rekisteröityä ja/tai kirjautua sisään hyvissä ajoin ennen lipunmyynnin alkua!

Toiseksi, koska Akateemisen kyykän MM-kilpailut 2023 eivät olisi mitään ilman kunnon jatkopaikkoja - päästään tanssijalkaa testaamaan jopa kolmessa eri jatkopaikassa. Jatkopaikat ja artistit näille jatkoille julkistetaan aivan pian, kannattaa siis laittaa meidän tiedotuskanavat seurataan!

Myös nämä jatkoliput tulevat myyntiin maanantaina 12.12. kello 10.

Jatkoliput eivät kuulu joukkuepaikkaan, vaan tulee ostaa erikseen.

Jatkolippujen hinta on 10€/kpl.

Lisätietoa tapahtumasta:

kyykka.fi

Ja tuoreimmat kyykkäuutiset:

Facebookissa: https://fb.me/e/2kYROSEqg

Instagramissa: @kyykkakettu

Mahdollisissa kysymyksissä otathan yhteyttä sähköpostitse:

info@kyykka.fi

MUUT ILMOITUSASIAT:

1. SOPUn palautekysely

Palaute on tärkeässä roolissa SOPUn kehittämisessä ja nyt sitä pääse antamaan. Mikä on toiminut ja mitä pitäisi kehittää? Vastaa alla olevaan kyselyyn ja tule mukaan kehittämään SOPUn toimintaa.

https://forms.gle/2bWqPXFSFEnnjhjE7

Kiitos palautteestasi!

2. Kelan YTHS-maksun voi maksaa jo nyt

Läsnä olevaksi ilmoittautuneet ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijat maksavat lukukausittain terveydenhoitomaksun Kelalle. Vuonna 2023 maksu on 36,80 euroa lukukaudessa. Maksun voi maksaa jo nyt. Koko kalenterivuoden eli kevät- ja syyslukukauden 2023 maksun voi maksaa kerralla. Opiskelijalle ei lähetetä laskua, vaan maksu täytyy maksaa oma-aloitteisesti.

Maksun eräpäivä määräytyy sen mukaan, milloin opiskelija on ilmoittautunut läsnä olevaksi. Kevätlukukauden terveydenhoitomaksu pitää maksaa viimeistään 31.1., jos opiskelija on siihen mennessä ilmoittautunut läsnä olevaksi.

Terveydenhoitomaksun voi maksaa OmaKelassa. Jos se ei ole mahdollista esimerkiksi siksi, että opiskelijalla ei ole suomalaisen pankin verkkopankkitunnuksia, maksun voi maksaa tilisiirtona. Kelan verkkosivuilla on ohjeet, miten terveydenhoitomaksu maksetaan.

Opiskelijan ei kuitenkaan tarvitse maksaa terveydenhoitomaksua, jos hänen sosiaaliturvastaan vastaa toinen EU- tai Eta-maa, Sveitsi tai Iso-Britannia ja Pohjois-Irlanti. Opiskelija voi silti käyttää YTHS:n palveluita. Kun opiskelija asioi YTHS:ssä, hänen täytyy varautua esittämään voimassa oleva eurooppalainen sairaanhoitokortti (EHIC-kortti) 1.1.2023 alkaen. Ison-Britannian ja Pohjois-Irlannin sosiaaliturvaan kuuluva opiskelija voi esittää myös Global Health Insurance -kortin (GHIC-kortti).

Jos opiskelija ei maksa terveydenhoitomaksua eräpäivään mennessä, Kela lähettää muistutuksen. Jos opiskelija maksaa terveydenhoitomaksun eräpäivän jälkeen, hänen täytyy maksaa myös 5 euron viivästymismaksu.

3. Varhaiskasvatuksen töitä tarjolla

Tervetuloa töihin Tampereen varhaiskasvatukseen ja esiopetukseen!

Tarjoamme eri pituisia sijaisuuksia Tampereen kaupungin päiväkodeissa. Meillä on 78 kunnallista päiväkotia eri puolilla kaupunkia. Haemme sijaisia varhaiskasvatuksen lastenhoitajien, opettajien, erityisopettajien, sosionomien sekä ryhmäavustajien tehtäviin.

Kelpoisuus tehtäviin määräytyy varhaiskasvatuslain 540/2018 6 luvun mukaan, MUTTA sijaisuuksiin otamme mielellämme myös alan opiskelijoita, alan opiskelijaksi hakevia, välivuotta viettäviä, ammatin vaihtoa harkitsevia, lasten ja nuorten harrastustoiminnassa tai hoitoalalla toimineita tai vaikka meiltä jo eläköityneitä työntekijöitä.

Jos sinulla on kiinnostusta lapsilähtöiseen työhön, rohkeutta hypätä uusiin tehtäviin ja halukkuutta kehittää omaa osaamistasi tervetuloa meille!

Tarjoamme sinulle Tampereen kaupungilla vakaan työpaikan vastuullisessa ympäristössä sekä monipuoliset työsuhde-edut. Tule osaksi monialaista osaajajoukkoamme tekemään yhteiskunnallisesti merkittävää työtä kaupunkilaisten hyväksi. Tule Tampereen tekijäksi!

Sijaisuuksia löytyy kaikista päiväkodeistamme. Löydät päiväkodit ja yhteystiedot verkkosivuiltamme: https://www.tampere.fi/varhaiskasvatus-ja-esiopetus/varhaiskasvatus/paivakodit Soita tai laita itsestäsi tietoa sähköpostilla päiväkodin johtajalle.

IN ENGLISH

UPCOMING EVENTS:

1. SOPU's last coffeehour of the year on Wednesday 7.12. at 11-13

2. SOPU's and TIRO's trial: Kyykkä

3. World Championships of Academic kyykkä

OTHER NOTIFICATIONS:

1. SOPU's feedback survey

2. Kela's healthcare fee can be paid now

3. Job advertisement

UPCOMING EVENTS:

1. SOPU's last coffeehour of the year on Wednesday 7.12. at 11-13

Welcome to the H0-hallway for SOPU´s last coffee hour of the year. There are also Talentia, Pirkanmaa Talentia and Sosiaalipedagogit Talentia ry with us.

You can expect coffee, tea, mulled wine, good company and a relaxed hangout. We will also sell overall badges and tote bags.

So come to the couches in the H0-hallway on Wednesday 7.12. at 11.00-13.00, see you there!

2. SOPU's and TIRO' trial: Kyykkä

Hey there!

The winter is coming fast and with it comes all the classic winter sports. One of these is Kyykkä, which has it's massive championships played in Hervanta on February.

Now is your chance to learn how to play Kyykkä as SOPU and TIRO have a practice day for newbies on 5th of December at 4 p.m. The games are played at Hakametsän Jäähalli yard.

So grab some warm clothing and join us for practice. We have all the equipment needed and our Kyykkä experts can teach you the rules.

Reserve a free ticket from Kide.app! There is only a limited amount of them! https://kide.app/events/66707cd1-1d07-4c3c-a4c8-a4fe02c6166f

3. World Championships of Academic kyykkä

Greetings the people of Kyykkä!

Are you aware that the tickets for the World Championships of Academic kyykkä (11.2.2023) are sold soon, on December 12th at 10 o'clock? Here are some things to keep in mind regarding the hottest winter spectacle of the year. The event will be on Hervanta campus as usual.

Firstly, the tickets for the teams will be sold solely on Kide.app. The price for the ticket is 65€ and a team consists of 4 players. The team ticket also includes 4 patches for the overalls and 4 meal vouchers.

When buying the ticket, you also get to decide whether to start your games already at 9 o'clock or a little later at 12 o'clock. Also, keep in mind that Kide.app requires logging in before getting to buy the tickets so make sure to log in or register before the clock strikes 10.

Secondly, what would the World Championships of Academic kyykkä 2023 be without a top tier after party? This year you get to put your dance moves to the ultimate test at three different locations. The locations and artists will be published soon!

The tickets for the afterparty will be sold on 12.12. at 10 o'clock as well. Remember that the tickets for the afterparty will be sold separately from the general series ticket. The price is 10€ per ticket.

More information about the event:

kyykka.fi

The latest information:

Facebook: https://fb.me/e/2kYROSEqg

Instagram: @kyykkakettu

With any questions, please contact us by email: info@kyykka.fi

OTHER NOTIFICATIONS:

1. SOPU's feedback survey

Unfortunately this is only in Finnish.

2. Kela's healthcare fee can be paid now

Students who have registered as attending a traditional university or a university of applied sciences must pay a healthcare fee to Kela each term. The 2023 rate of the student healthcare fee is EUR 36.80 per term. Students can pay the fee starting now. The fee for the whole calendar year, i.e. the spring and autumn term 2023, can be paid at the same time. Students are not billed for the fee but are expected to pay it on their own initiative.

The due date of payment is determined based on the date on which the student has registered as attending. For the spring term, the healthcare fee must be paid by 31 January at the latest, provided the student has registered as attending by then.

The healthcare fee can be paid via Kela's e-service OmaKela. Students who cannot pay the fee via the e-service for instance because they do not have Finnish banking credentials, can pay the fee as a bank transfer. Instructions for payment of the healthcare fee are available on Kela's website.

Students do not have to pay the healthcare fee if they have social security coverage from another EU/EEA country, from Switzerland or from Great Britain and Northern Ireland. Despite not paying the fee, they may use the services of the Finnish Student Health Service (FSHS). Students who wish to use the services of the FSHS must be prepared to show a valid European Health Insurance Card (EHIC) as of 1 January 2023. Students covered by social security in Great Britain and Northern Ireland can show a Global Health Insurance (GHIC) card.

If the student does not pay the healthcare fee by the due date, Kela will send the student a reminder. If the healthcare fee is paid after the due date, the student also has to pay a late-payment charge of EUR 5.

3. Job advertisement

Unfortunately this is only in Finnish.