SOPU RY VIIKKOPOSTI, VKO 5

31.01.2022


SISÄLTÖ / IN ENGLISH BELOW

TULEVAT TAPAHTUMAT:

1. Helmikuun lajikokeilu

2. Hallituksen somepäivät jatkuvat

3. Akateemisen luovuttamisen MM-kilpailut 2022

4. Portti Työelämään on vuonna 2022 DigiPortti

MUUT ILMOITUSASIAT:

1. Tänään on viimeinen päivä maksaa YTHS-maksu!

2. Töihin pelastusarmeijan lasten lomakotiin? Haku loppuu tänään!

3. Ensi syksynä vapaaehtoistyöhön ulkomaille - Hae ICYE-ohjelmaan viimeistään tänään 31.1.

TULEVAT TAPAHTUMAT:

1. Helmikuun lajikokeilu

Erityisesti etäopiskelun aikana on tärkeä muistaa käydä ulkona. Nyt mennään porukalla ulos, tarkalleen ottaen Sorsapuistoon, ja otetaan pulkat mukaan! Ei hätää vaikkei sinulla olisi oma pulkkaa, sillä me otamme muutamia ylimääräisiä mukaan. Lasketaan mäkeä, pidetään hauskaa ja nautitaan raittiista ilmasta. Tämä on myös hyvä mahdollisuus ulkoiluttaa niitä haalareita, jotka ovat keränneet pölyä kotona.

MITÄ: Pulkkamäkeen!

MILLOIN: torstaina 10.2. kello 17.00 alkaen

MISSÄ: Sorsapuisto

2. Hallituksen somepäivät jatkuvat

Sopun perinteiset somepäivät jatkuvat tälläkin viikolla! Somepäivien aikana pääset tutustumaan paremmin uuden hallituksen jäseniin ja halutessasi lähettämään heille kysymyksiä. Somepäivien aikana jokainen hallituksen jäsen päivittää Sopun Instagram-tiliä yhden päivän ajan.

Tällä viikolla Instagramin (@sopury) ottaa haltuun:

1.2. Tiedotusvastaava Jemina

2.2. Sihteeri ja kansainvälisyysvastaava Roosa

3.2. Rahastonhoitaja Laura

4.2. Koulutuspoliittinen vastaava Miikka

3. Akateemisen luovuttamisen MM-kilpailut 2022

Tampereen Rakentajakilta ry järjestää yhteistyössä Veripalvelun kanssa Akateemisen luovuttamisen MM-kilpailut 2022. Kyseessä on leikkimielinen kilpailumuotoinen tempaus, jossa tavoitteena on luovuttaa mahdollisimman paljon verta (terveysalan ammattilaisten määrittämissä rajoissa) ainejärjestönä. Kilpailussa ainejärjestöt jaetaan kolmeen sarjaan jäsenmäärän perusteella: höyhen (0-250), keskiraskas (250-500) ja raskas (>500). Kilpailuaika on 24.1.2022-29.4.2022.

OSALLISTUMISOHJEET:

1. Varaa aika Veripalvelun toimistolle tai verenluovutustilaisuuteen osoitteesta https://www.veripalvelu.fi/. Voit tulla yksin tai pienessä ryhmässä. Ryhmäajan varaaminen tapahtuu lähettämällä sähköpostia osoitteeseen tampere.verenluovutus@veripalvelu.fi. Jokaisella luovuttajalla täytyy olla aika varattuna.
2. Täytä sähköinen terveyskysely Veripalvelun nettisivuilta luovutuspäivänä tai päivää ennen.
3. Selvitä ainejärjestösi VeriRyhmän nimi etukäteen. SOPU ry:n veriryhmä on SOPU ry. Mainitse ryhmän nimi hoitajalle terveydentilahaastatteluun mennessäsi.
4. Syö ja juo luovutuspäivänä tavallisesti, mutta vältä raskaita aterioita juuri ennen luovutusta.
5. Ota mukaasi virallinen henkilöllisyystodistus. Myös ajokortti käy!
6. Verenluovutuksen jälkeen nauti Veripalvelun tarjoamasta välipalasta ja auttamisen tuottamasta hyvästä fiiliksestä
7. Vietä rauhallinen loppupäivä. Älä urheile, sauno, rasita kättäsi tai seiso pitkään paikallasi luovutuksen jälkeen. Muista juoda runsaammin nestettä.

Muista mainita haastattelun yhteydessä oman ainejärjestösi VeriRyhmän nimi, jotta käynti voidaan kohdistaa oikealle ainejärjestölle. Säilytä myös luovutuksesta saamasi kortti haalarimerkkiä ja/tai ainejärjestöpassin leimaa varten!

PALKINNOT:

Osallistujille
• Tapahtuman haalarimerkki (500 ensimmäiselle luovuttajalle, noudettavissa maalis-huhtikuussa näyttämällä luovutuksesta saatavaa korttia)
• Veripalvelun haalarimerkit (Pisara 2022, luovuttajatyyppi, biopankki)
• Mahdollisia pisteitä fuksi-, teekkari- ja ainejärjestöpasseihin (Veripalvelun leima tai näyttämällä luovutuksesta saatavaa korttia)
• Luovutuksen jälkeen Veripalvelun tarjoamaa välipalaa ja hyvä mieli auttamisesta

Ainejärjestöille
• Jokaisen sarjan voittaneelle ainejärjestölle mestaruustitteli ja kunniakirja
• Veripalvelun vuosikunniakirjat VeriRyhmille

Verenluovutusta järjestetään kampuksilla seuraavina ajankohtina:

Hervannan kampus:

  • Torstaina 7.4.2022 (Alustava aika, joka saattaa peruuntua COVID-19 vuoksi)

Keskustan kampus:

  • Ei erillistä tilaisuutta (Veripalvelun toimipiste sijaitsee keskustassa lähettyvillä)

TAMKin kampus:

  • Keskiviikkona 20.4.2022 (Alustava aika, joka saattaa peruuntua COVID-19 vuoksi)

4. Portti Työelämään on vuonna 2022 DigiPortti

Vallitsevan koronatilanteen takia TAMKin pääkampuksella vuosittain järjestettävä Portti Työelämään -messutapahtuma on vuodelta 2022 peruttu. Sen sijaan järjestetään DigiPortti. DigiPortin tarkoituksena on fyysisen Portti Työelämään tapahtuman tavoin yhdistää yrityksien tarjoamat työpaikat ja harjoittelumahdollisuudet ja eri alojen opiskelijat! Nyt opiskelijat voivat löytää siis työn omalta kotisohvaltaan käsin! Tapahtuman järjestäjänä toimii Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Tamko yhteistyössä TAMKin työelämäpalveluiden, ainejärjestöjen ja kerhojen kanssa.

DigiPortti järjestetään 31.1.- 4.2.2022 useilla media-alustoilla kuten Tamkon nettisivuilla, Instagramissa sekä Facebook-sivuilla. Tapahtuma tulee näkymään myös Tamkon jäsenkirjeessä sekä TAMKin intrassa. Mukana DigiPorttia järjestämässä on myös Tamkon ainejärjestöjä sekä kerhoja.

MUUT ILMOITUSASIAT:

1. Tänään on viimeinen päivä maksaa YTHS-maksu!

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) palveluihin oikeutetut ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijat maksavat terveydenhoitomaksun Kelalle. Kaikkien läsnäolevaksi ilmoittautuneiden tutkinto-opiskelijoiden on maksettava YTHS-maksu Kelalle maanantaihin 31.1. mennessä. Terveydenhoitomaksu maksetaan oma-aloitteisesti Kelalle, eikä siitä lähetetä laskua. Maksu maksetaan Kelalle lukukausittain (2 kertaa vuodessa, syksyisin ja keväisin) ja sen suuruus vuonna 2022 on 35,80 euroa lukukaudessa. Maksun voi maksaa OmaKelassa.

Lue lisää kela.fi

2. Töihin pelastusarmeijan lasten lomakotiin? Haku loppuu tänään!

Pelastusarmeija hakee leiriohjaajia toteuttamaan kesäleirejä noin 300 lapselle kesällä 2022. Ohjaajana pääset mukaan luomaan lapsille unohtumattomia leirikokemuksia. Työ on monipuolista ja palkitsevaa. Työtehtäviin kuuluu lasten (4-11v.) hyvinvoinnista huolehtiminen, mielekkään leiriohjelman toteuttaminen sekä lasten sosiaalisten suhteiden tukeminen. Toivomme, että tuot oman erityisosaamisesi leireille lasten iloksi. Kokemus erityislapsista katsotaan eduksi työnhaussa.

KESÄ KAUNIISSA YMPÄRISTÖSSÄ

Lomakoti sijaitsee Vihdin Nummelassa muutaman kilometrin päässä keskustasta hyvien kulkuyhteyksien päässä. Tunnelmaa Lomakodilla luovat kodinomaiset rakennukset, laajat piha-alueet sekä kesäisin myös lampaat, kanat ja kesäleirien iloinen meno. Työtä tehdään vuorotyönä. Työvuoron päätteeksi on mahdollista nauttia työyhteisön seurasta tai vaikka lähteä rentoutumaan lähialueiden luontokohteisiin. Työyhteisöön kuuluu usean eri alan osaajia ja toivotamme tervetulleeksi jokaisen työntekijän sellaisena kuin hän on. Haluamme olla rakentamassa avointa työilmapiiriä, tukea työyhteisön jäseniä sekä olla oppimassa toinen toisiltamme. Teemme leirejä kristillisestä arvomaailmasta käsin.

MITEN HAET?

Jos haluat tulla osaksi lämminhenkistä työyhteisöämme ja lasten kesän riemua, hae meille töihin. Tehtäviin haetaan vapaamuotoisilla hakemuksella 31.1.2022 mennessä. Kutsumme osan hakijoista haastatteluun. Lue tarkemmat tiedot ja hakumenettely.

Tyopaikka ilmoitus

Tutustu Pelastusarmeijan Lomakodin nettivisuihin https://www.pelastusarmeija.fi/paikkakunnat/nummela

Tutustu Lomakotiin katselemalla Lomakodin Youtube -kanavaa

https://www.youtube.com/channel/UCe7czCJ4hJUcMk0ieq0WzPw?view_as=subscriber

Lomakoti noudattaa soveltuvilta osin yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimusta ja sen mukaista palkkausta lisineen. Töiden ajan voit majoittua Lomakodilla ja nauttia maukkaista aterioista pientä korvausta vastaan. Suurin osa Lomakodin työntekijöistä on nuoria aikuisia.

3. Ensi syksynä vapaaehtoistyöhön ulkomaille - Hae ICYE-ohjelmaan viimeistään tänään 31.1.

Kiinnostaako kansainvälinen vapaaehtoistyö? Haluaisitko viettää vapaaehtoistyössä vähintään puoli vuotta? Olisiko ensi elo-syyskuu sinulle sopiva aika lähteä matkaan? Hae vapaaehtoistyöhön International Cultural Youth Exchange (ICYE) -ohjelmaan!

Jos koronatilanne sallii, elo-syyskuussa 2022 ICYE-vapaaehtoisjakson voi aloittaa Argentiinassa, Boliviassa, Brasiliassa, Costa Ricassa, Ecuadorissa, Filippiineillä, Ghanassa, Indonesiassa, Intiassa, Keniassa, Marokossa, Meksikossa, Nepalissa, Taiwanissa, Ugandassa ja Vietnamissa. Vapaaehtoistyöhön voi hakea 6 tai 12 kuukaudeksi.

Eri puolilla maailmaa mahdollisuuksia vapaaehtoistyöhön on mm. nuorisotyössä, päiväkodeissa, kouluissa, vammaistyössä, ympäristöjärjestöissä ja ihmisoikeusjärjestöissä. Terveydenhoitoalalle vapaaehtoisia vastaanotetaan mm. Argentiinassa, Boliviassa ja Ugandassa.

Hae ICYE-vapaaehtoistyöhön, jos olet motivoitunut edistämään kulttuurien välistä ymmärrystä arjen yhteistyön kautta ja pärjäät englannilla käytännön tilanteissa. Paikallista kieltä pääset opiskelemaan kohdemaassa. Vapaaehtoisia valmentaa Suomessa nuorisovaihtojärjestö Maailmanvaihto ry - ICYE Finland ja kohdemaassa heitä tukee ja kouluttaa paikallinen ICYE-järjestö.

Ohjelmaan on osallistumismaksu, joka sisältää mm. ylläpidon, vakuutuksen, lähtö- ja tulovalmennuksen sekä arviointitapaamisia, kielikurssin ja ICYE-toimistojen tuen. Osallistujan maksettavaksi tulevat myös lennot ja viisumikulut.

Hae viimeistään tänään 31.1.2022! Ohjelmaan haetaan Maailmanvaihdon kautta, jonka kotisivuilta löydät lisätietoja (mm. peruutusehdot koronavirustilanteessa) ja hakulomakkeen: https://maailmanvaihto.fi/vapaaehtoistyohon-ulkomaille/icye

Maailmanvaihto ry - ICYE Finland on vuonna 1958 perustettu järjestö, jonka kautta nuoret voivat lähteä Suomesta ulkomaille ja saapua ulkomailta Suomeen vapaaehtoistyöhön 6-12 kuukaudeksi. Järjestö työskentelee kulttuurien välisen ymmärryksen, yhdenvertaisuuden ja rauhan edistämiseksi. Järjestö on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton.

IN ENGLISH

UPCOMING EVENTS:

1. February's sport trial

2. The board of Sopu continues social media days

3. Academic Donating World Championship 2022

4. Gateway to working life is DigiGate for year 2022

OTHER NOTIFICATIONS:

1. Today is the last day to pay student healthcare fee

UPCOMING EVENTS:

1. February's sport trial

Especially during distance learning it is important to remember go outside. Now we'll all go out together, to Sorsapuisto to be exact, and we'll take our sleds with us! No worries if you don't have your own sled, we have a few extras. Let's go sledding, have fun and enjoy the fresh air.

WHAT: Sledding!

WHEN: Thursday 10.2. from 17:00

WHERE: Sorsapuisto

2. The board of Sopu continues social media days

Sopu's traditional social media days continues! During social media days you will get to know the members of the new board better and send them questions. On social media days each member use to Sopu's Instagram account for one day.

This week on Instagram @sopury:

1.2. Communications official Jemina

2.2. Secretary and international official Roosa

3.2. Fund manager Laura

4.2. Studies official Miikka

3. Academic Donating World Championship 2022

Tampereen Rakentajakilta ry is organizing Academic Donating World Championship 2022 in collaboration with Blood Service. This is a playful competition-like teekkari tempaus, in which the objective is to donate as much blood as possible (within safety limits set by health care professionals) as a student association. In this competition, student associations are divided into three leagues based on the number of members: featherweight (0-250), middleweight (250-500) and heavyweight (>500). The competition period is 24.1.2022-29.4.2022.

PARTICIPATION INSTRUCTIONS:

1. Book an appointment from https://www.bloodservice.fi/. You can donate at Blood Service's office or at blood donation event. You can come by yourself or in a small group. You can book an appointment for the group by sending an email to tampere.verenluovutus@veripalvelu.fi. Every donor must have a booked appointment.
2. Fill the health questionnaire at Blood Service's website on the day of donation or one day earlier.
3. Find out the name of your student association's BloodGroup in advance. SOPU's BloodGroup is SOPU ry. Mention the group's name in the health condition interview with the nurse.
4. Eat and drink as usual on the day of donation. Avoid heavy meals before donating blood.
5. Please bring an official ID card that includes your Finnish ID number.
6. After donating blood, Blood Service offers you some snack and you can enjoy the good feeling of being a lifesaver.
7. Take it easy for the rest of the day. Avoid exercise, sauna, standing for a long time in the same place, and any strain on the donation arm after donation. Remember to drink more.

Remember to mention the name of your student association's BloodGroup in the interview with the nurse. Also retain the card you receive after donating. Overall badge and/or student association's passport stamps can be reclaimed by showing the card!

REWARDS:

Participants
• Event overall badge (for the first 500 donors, retrievable during March and April by showing the card which is received after blood donation)
• Blood Service's overall badges (drop of blood 2022, donator, biobank)
• Possible points for fuksi-, teekkari- and student association's passports (Blood Service's stamp or by showing the card you receive after blood donation)
• After the donation: Some snacks offered by blood Service and a good feeling from helping

Student associations
• Championship title and a diploma for the winners of each league
• Blood Service's yearly diplomas for BloodGroups

Blood donating on campuses:

Hervanta campus:

  • On Thursday 7.4.2022 (Preliminary date which may be cancelled due to COVID-19)

City center campus:

  • No separate event (Blood Service's office is located in city center nearby)

TAMK campus:

  • On Wednesday 20.4.2022 (Preliminary date which may be cancelled due to COVID-19)

4. Gateway to working life is DigiGate for year 2022

Due to the Covid-situation annual Portti Työelämään -trade show (the Gateway to working life) is cancelled. Tamko (Students' Union of Tampere University of Applied Sciences) came up with a new concept called DigiPortti/ DigiGate! Point of DigiGate is to connect organizations and their job-and trainee possibilities with students from all study fields! So now it is possible for students to find a job from their own sofa!DigiGate is organized on 31.1.-4.2.2022 on multiple media platforms like Tamko's Instagram and Facebook pages and on website. Event will also be on Tamko's newsletter and TAMK's Intra. Tamko's student associations and clubs are also taking part in organizing DigiGate.

OTHER NOTIFICATIONS:

1. Today is the last day to pay student healthcare fee

If you are an exchange student who came to Finland from abroad and do not complete a degree at a Finnish university, you do not have to pay student healthcare fee.

Students in universities and universities of applied sciences who are entitled to use the services of the Finnish Student Health Service (FSHS, Finnish abbreviation YTHS) must pay a healthcare fee to Kela. In 2022, the student healthcare fee in higher education is EUR 35.80 per term. The fee may be paid to Kela for both the spring and the autumn term. You are not billed for the fee, but are expected to pay it unprompted.

The due dates are determined based on the date on which you have registered as attending. There are four possible due dates in each calendar year. For the spring term, the due date is 31 January provided that you have registered as attending by then.

More information at: https://www.kela.fi/web/en/healthcare-fee-for-students-in-higher-education