SOPU RY VIIKKOPOSTI, VKO 50

12.12.2022

SISÄLTÖ / IN ENGLISH BELOW

TULEVAT TAPAHTUMAT:

1. Hallituksen 2022 terveiset

MUUT ILMOITUSASIAT:

1. Viiniä ja Vininää -manifesto

2. SOPUn palautekysely

3. Töihin Pelastusarmeijan lasten lomakotiin

4. Vuorotteluvapaan sijaisuus

TULEVAT TAPAHTUMAT:

1. Hallituksen 2022 terveiset

Kiitos kuluneesta vuodesta 2022!

On ollut mahtavaa olla tekemässä tapahtumia ja toimintaa tämän vuoden ajan. Erityisesti kiitos teille jäsenille, sillä ilman teitä meidän tapahtumat eivät olisi olleet juuri niin hyviä kuin mitä ne ovat olleet. Tänä vuonna on vielä luvassa yhteisön pikkujoulut 15.12., jossa SOPU ry:n hallitus 2022 on mukana. Toivottavasti nähdään Damissa mahdollisimman monia teistä!

Uusi hallitus aloittaa toimintansa vuoden vaihteen jälkeen, palataan silloin asiaan! ❤️

Toivomme kaikille rauhallista ja turvallista joulun aikaa.

- SOPU ry:n hallitus 2022

MUUT ILMOITUSASIAT:

1. Viiniä ja Vininää -manifesto

Viiniä ja Vininää -manifesto on nyt käyty läpi opettajainkokouksessa. Linkki manifestoon Viiniä ja Vininää -manifesto julkinen.docx

Linkki löytyy myös Instagramin biosta. Tärkeimmät asiat saatiin tuotua esille, mutta kurssikohtaiset asiat (manifeston lopussa) sovittiin vietävän eteenpäin toisella tapaa ajan puutteen vuoksi. Opettajien kanssa käytävä dialogi jäi valitettavasti samaisesta syystä väliin, mutta puhuimme että ensi kevään opiskelijafoorumissa voisimme ottaa hetken näistä puhumiseen ja että opettajat voivat ilmaista ajatuksiansa SOPUlle ja Jukka Eräpurolle myös suoraan sähköpostilla tai käytävällä kohdatessa.

Palaute ei kuitenkaan mennyt tyhjiöön, ja saimme seuraavia kommentteja opettajilta ja koulutusvastaava Vesa Joutsenelta:

- Iso kiitos! Hyvin toteutettu ja selkeä palaute arvokkaista asioista

- Yhteisöllisyys ja sosiaalialan arvot koetaan tärkeiksi

- Kurssin alussa ja lopussa yhteinen pysähtyminen kurssin suunnitteluun ja arviointiin nähdään tärkeänä ja sitä pitää lisätä jatkossa.

- Toiminnan läpinäkyvyyden lisäämistä pidetään hyvänä asiana, jotta opiskelijoilla on parempi mahdollisuus ymmärtää opettajien ja TAMKin toimintaa

Mahdollisuuksien mukaan haluamme silti viedä tätä palautetta eteenpäin siten että sovitaan ja toteutetaan kehitystä!

2. SOPUn palautekysely

Palaute on tärkeässä roolissa SOPUn kehittämisessä ja nyt sitä pääse antamaan. Mikä on toiminut ja mitä pitäisi kehittää? Vastaa alla olevaan kyselyyn ja tule mukaan kehittämään SOPUn toimintaa.

https://forms.gle/2bWqPXFSFEnnjhjE7

Kiitos palautteestasi!

3. Töihin Pelastusarmeijan lasten lomakotiin

Haemme leiriohjaajia toteuttamaan kanssamme kesäleirejä noin 300 lapselle kesällä 2023. Ohjaajana pääset mukaan luomaan lapsille unohtumattomia leirikokemuksia. Työ on monipuolista ja palkitsevaa. Työtehtäviin kuuluu lasten (4.-11v.) hyvinvoinnista huolehtiminen, mielekkään leiriohjelman toteuttaminen sekä lasten sosiaalisten suhteiden tukeminen. Toivomme, että tuot oman erityisosaamisesi leireille lasten iloksi. Kokemus erityislapsista katsotaan eduksi työnhaussa.

Lomakoti sijaitsee Vihdin Nummelassa muutaman kilometrin päässä keskustasta hyvien kulkuyhteyksien päässä. Tunnelmaa Lomakodilla luovat kodinomaiset rakennukset, laajat piha-alueet sekä kesäisin myös lampaat, kanat ja kesäleirien iloinen meno. Työtä tehdään vuorotyönä. Työvuoron päätteeksi on mahdollista nauttia työyhteisön seurasta tai vaikka lähteä rentoutumaan lähialueiden luontokohteisiin. Työyhteisöön kuuluu usean eri alan osaajia ja toivotamme tervetulleeksi jokaisen työntekijän sellaisena kuin hän on. Haluamme olla rakentamassa avointa työilmapiiriä, tukea työyhteisön jäseniä sekä olla oppimassa toinen toisiltamme. Teemme leirejä kristillisestä arvomaailmasta käsin.

Jos haluat tulla osaksi lämminhenkistä työyhteisöämme ja lasten kesän riemua, hae meille töihin. Tehtäviin haetaan vapaamuotoisella hakemuksella 29.1.2023 mennessä. Kutsumme osan hakijoista haastatteluun. Lue tarkemmat tiedot ja hakumenettely: https://tyomarkkinatori.fi/henkiloasiakkaat/avoimet-tyopaikat/fbcf3158-d44a-412a-911c-dd28ffd1cc8f/fi

Tutustu Pelastusarmeijan Lomakodin nettivisuihin https://www.pelastusarmeija.fi/paikkakunnat/nummela

Tutustu Lomakotiin katselemalla Lomakodin Youtube -kanavaa

https://www.youtube.com/channel/UCe7czCJ4hJUcMk0ieq0WzPw?view_as=subscriber

Lomakoti noudattaa soveltuvilta osin yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimusta ja sen mukaista palkkausta lisineen. Töiden ajan voit majoittua Lomakodilla ja nauttia maukkaista aterioista pientä korvausta vastaan. Suurin osa Lomakodin työntekijöistä on nuoria aikuisia.

4. Vuorotteluvapaan sijaisuus

Tampereen ensi- ja turvakoti ry:n perhetuvalle etsitään vuorotteluvapaan sijaista ajalle 1.2.2023- 31.7.2023. Työsuhteen kesto 6 kk. Tässä tarkempia tietoja:

 1. Työnantaja: Tampereen ensi- ja turvakoti ry/Linnainmaatupa
 2. Y-tunnus: 0201163-0
 3. Osoite: Linnainmaatupa, Piettasenkatu 20 B 17, 33580 Tampere.
 4. Työnantajan kuvaus: katso yhdistyksen nettisivut: www.tetuko.fi (Perhetuvat, Linnainmaatupa)
 5. Tehtävän kuvaus: Haemme kohtaamispaikkatyöntekijän vuorotteluvapaan sijaista kuudeksi kuukaudeksi. Toimenkuva on määritelty ja se edellyttää sosionomin ammattitutkintoa.
 6. Sijaisen on oltava työtön työnhakija TE-toimistossa välittömästi ennen sijaisuuden alkamista.
 7. Sijaiseksi käy henkilö, jonka työttömyys on yhdessä tai useammassa jaksossa kestänyt vähintään 90 kalenteripäivää vuorotteluvapaan alkamista edeltäneiden 14 kuukauden aikana.
  1. Poikkeus: Seuraavissa tilanteissa sijaiseksi voidaan palkata henkilö, jonka työttömyys on kestänyt vain yhden päivän välittömästi ennen sijaisuuden alkamista:
   1. Henkilö on vuorotteluvapaan alkaessa alle 25-vuotias tai yli 55-vuotias.
   2. Henkilö on alle 30-vuotias ja ammatillisen- tai korkeakoulututkinnon suorittamisesta on kulunut enintään vuosi.
 8. Keskeneräiset opinnot ja mahdollinen yritystoiminta on selvitettävä TE-toimistossa.
 9. Sijaiseksi ei voida palkata henkilöä, jota pidetään työttömyysturvalaissa määriteltynä päätoimisena opiskelijana tai päätoimisena yrittäjänä.
 10. Työaika: 230h/6vk (100 % työaika)
 11. Tehtävässä edellytetään 1.3.2018 alkaen tartuntatautilain 48 §:n edellyttämää rokotussuojaa.
 12. Jos hygieniapassia ei ole, on se hankittava kolmen kuukauden kuluessa.
 13. Tehtävään valittavan on esitettävä lain 504/2002 mukainen rikosrekisteriote.
 14. Palkkaus: Yksityisen sosiaalipalvelualan tes:n mukaan
 15. Yhteyshenkilö: Aino Mäki-Hepokangas, p. 050-4057948/ linnainmaatupa@tetuko.fi
 16. Yhteydenotot: heti

IN ENGLISH

UPCOMING EVENTS:

1. Greetings from SOPU ry's board of 2022

OTHER NOTIFICATIONS:

1. SOPU's feedback survey

2. Job advertisement

UPCOMING EVENTS:

1. Greetings from SOPU ry's board of 2022

Thank you for the past year 2022!

It has been amazing to be doing events and activities for this year. Special thanks to our members because without you, our events wouldn't have been as good as they have been. This year there is still a community Christmas party on 15th of December, where SOPU ry's board of 2022 is involved. Hopefully see you in Dam as many of you as possible!

The new board will start operating after New year, see you then! ❤️

We wish everyone a peaceful and safe Christmas time.

- SOPU ry's board of 2022

OTHER NOTIFICATIONS:

1. SOPU's feedback survey

Unfortunately this is only in Finnish.

2. Job advertisement

Unfortunately this is only in Finnish.