SOPU RY, VIIKKOPOSTI VKO 7

13.02.2023

SISÄLTÖ / IN ENGLISH BELOW

TULEVAT TAPAHTUMAT:

1. Hallituksen viimeiset somepäivät!

2. Työelämätori 16.2.

3. Suunnittele SOPUlle tapahtuma -kilpailu

4. Siniset ystävät -sitsit

5. BetterTogerther-ystävänpäivätapahtuma

6. SOPUn päivystys ke 15.2. klo 12-13

MUUT ILMOITUSASIAT:

1. Perheohjaajaksi Ylöjärvelle

2. Etänä tapahtuvia vapaaehtoistöitä kipuoireisten parissa

3. Harjoittelupaikka: tuetun asumisen ohjaaja

4. Ohjaajia Rauhankouluun kouluvierailuihin

5. 4Asteen sosiaalinen kuntoutus leirimuotoisena-palvelu

TULEVAT TAPAHTUMAT:

1. Hallituksen viimeiset somepäivät!

Viimeisetkin Sopu ry:n hallituksen jäsenet pääsevät esittäytymään Instagramin puolella tällä viikolla! Somepäivien aikana pääset tutustumaan paremmin uuden hallituksen jäseniin ja halutessasi lähettämään heille kysymyksiä. Somepäivien aikana jokainen hallituksen jäsen päivittää Sopun Instagram-tiliä yhden päivän ajan.

Tällä viikolla Instagramin (@sopury) ottaa haltuun:

14.12. Viihdevastaava Helli

15.12. Viihdevastaava Pipsa

16.12. Koulutuspoliittinen vastaava Bettina

2. Työelämätori 16.2.

Tamkilla on 16.2. klo 12:30–16 kaikille sosionomiopiskelijoille tarkoitettu Työelämätori! Tapahtumassa on laajasti mielenkiintoisia työelämätahoja esittäytymässä ja rekrytoimassa ständeillä harjoitteluihin ja töihin ja pitämässä työpajoja. Tämän lisäksi on 3 eri paneelikeskustelua työelämään siirtymisestä ja siellä liikkumisesta, työhyvinvoinnista ja yrittäjyydestä! Tapahtuman järjestää 3. vuoden sosionomiopiskelijat ja heidän tiimi lähettää kaikille sähköpostin, jossa on lisäinfoa ohjelmasta ja aikatauluista. Otathan myös työelämätorin instagram-tilin seurantaan! @tyoelamatori

3. Suunnittele SOPUlle tapahtuma -kilpailu

Nyt on tullut aikasi loistaa, nimittäin SOPu järjestää tapahtuman suunnittelu kilpailun. Ohjeet ovat hyvin simppelit: suunnittele SOPUlle uusi tapahtuma, esitä tapahtuma ideasi hallitukselle, voita äänestyksessä ja pääse mukaan järjestämään tapahtumasi.

Tapahtuma idean voit esittää ig postauksen kommenteissa, ig dm kautta tai laittaen sähköpostia sopu@tamko.fi. SOPUn hallitus käy läpi ideat ennen äänestystä, ja pidättää oikeuden poistaa ideat jo olemassa olevista tapahtumista ja häirintään kannustavat tapahtumat.

Aikaa tapahtuma ideoiden lähettämiseen on 16.2. asti, joten toimithan nopeasti!

Voittaja pääsee järjestämään ideoimansa tapahtuman yhdessä hallituksen kanssa, eli nyt on oiva tilaisuus myös tutustua hallitustoimintaan🥳

4. Siniset ystävät -sitsit

Jäikö ystävänpäiväheila saamatta? Ei hätää, tervetuloa SOPUn ja Sourcen ystävänpäiväteemaisille sitseille!

Sitsien teemana toimii liikennevalot. Lyhyesti ja ytimekkäästi selitettynä: vihreä=sinkku keltainen=complicated punainen=varattu. Eli pue sen väristä vaatetta päällesi, mikä tuntuu sopivan elämäntilanteeseesi ja tule laulamaan sielusi kyllyydestä! Sitsailu tapahtuu Hatanpään soutupaviljongilla keskiviikkona 15.2. klo 18.00, mutta ovet aukeavat jo klo 17.30. Lipun hinta on 17 € jäsenistölle ja 19 € ei-jäsenille. Jatkot tapahtuvat perinteisesti Kaijakassa.

Sitseillä tarjoilemme teille hieman ruokaa, mutta suosittelemme syömään ennen sitseille saapumista. Muistathan ottaa mukaan omaa juotavaa, mikäli suusi napsuu enemmän kuin kahden juoman ja kolmen shotin verran.

Jos koet, että olet nähnyt tai kokenut tapahtumassamme häirintää tai muuta sopimatonta käyttäytymistä, voit tulla kertomaan asiasta illan aikana tapahtumassa paikan päällä olevaan häirintäyhdyshenkilölle, olla järjestäjiin myöhemmin yhteydessä, tai olla myös yhteydessä SOPUn tai Tamkon häirintäyhdyshenkilöihin sähköpostitse:

miikka.kuusela@tuni.fi

hairintayhdyshenkilot@tamko.fi

TLDR;

MITÄ: Siniset ystävät -sitsit

MISSÄ: Hatanpään soutupaviljonki

MILLOIN: 15.2. klo 18.00

LIPUT: 17 € jäsenille, 19 € ei-jäsenille

5. BetterTogerther-ystävänpäivätapahtuma

Save the date! SOPU on mukana BetterTogether-ystävänpäivätapahtuma TAMKin pääkampuksella 14.2. klo 11-15.

TAMK Parvi, SportUni ja Tamko luovat yhteisöllisiä kohtaamisia ystävänpäivänä tiistaina 14.2. yhdessä opiskelijoiden kanssa.

- Yhteisöllisiä ständejä ja live-musiikkia Teiskontien aulassa, klo 11-14

- Rakkaudella paistettuja lettuja

Teiskontien pääovien ulkopuolella, klo 11-14

- Uusia kavereita Speed datingista

Parvi (B1-24), klo 11-14

- Rentouttavaa kehonhuoltoa

SportUni (L-rakennus), klo 14-15

Päivän aktiviteetteihin ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon, vaan riittää, että saavut paikalle yksin tai yhdessä kaverin kanssa. Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille TAMKin opiskelijoille. Lämpimästi tervetuloa!

6. SOPUn päivystys ke 15.2. klo 12–13

SOPU päivystää taas, joten tervetuloa H0-käytävälle! Tarjolla kahvia, teetä, hyvää seuraa ja rentoa hengailua. Myynnissä myös haalarimerkkejä ja kangaskasseja. Eli tule keskiviikkona 15.2. klo 12–13 käymään H0-käytävän sohvilla, nähdään siellä!

MUUT ILMOITUSASIAT:

1. Perheohjaajaksi Ylöjärvelle

Tule meille Ylöjärvelle lastensuojelun sosiaali- ja perhetyöhön perheohjaajaksi omaan kotoisaan yksikköömme. Haastavan työn vastapainona tarjoamme mukavat ja toisiaan tukevat työkaverit sekä iloisen ja rennon työilmapiirin. Tule sellaisena kuin olet! Haemme perheohjaajan sijaista tehostettuun perhetyöhön.

Pirkanmaan hyvinvointialueen läntisellä alueella lastensuojelu jakautuu tällä hetkellä alueen kuntien omiin tiimeihin, joihin kuuluu esihenkilön lisäksi mm. sosiaalityöntekijöitä, sosiaaliohjaajia, perheohjaajia, perhetyöntekijöitä ja perheterapeutteja tiimin koosta riippuen. Tehostettu perhetyö on lastensuojelun avohuollon tukitoimi, jonka tarkoituksena on lisätä koko perheen omia voimavaroja, edistää perheen itsenäistä selviytymistä, vähentää lapsen elämän riskitekijöitä, tukea perhettä sekä arvioida perheen tilannetta.

Tarjoamme sinulle muutokseen tähtäävää vuorovaikutustyötä lapsen ja koko perheen kanssa. Teet suunnitelmallista ja tavoitteellista työtä perheen tarpeen mukaisina aikoina. Työaika on pääsääntöisesti kello 7 - 18 välillä. Arvostamme hyviä yhteistyö-, vuorovaikutus- ja dokumentointitaitoja, kykyä työskennellä sekä itsenäisesti että työparina. Perehdytämme sinut tehtävään ja tukena työssäsi on ammattitaitoinen tiimi ja esihenkilö. Pirkanmaan hyvinvointialue tarjoaa työnantajana monipuoliset työsuhde-edut sekä kattavan työterveyshuollon.

Kelpoisuusvaatimuksena tehtävään on sosiaalihuollon ammattihenkilölain 817/2015 (8§) mukainen kelpoisuus (esim. sosionomi AMK). Valitulla tulee olla voimassa tartuntatautilain (1227/2016) 48 §:n mukainen rokotesuoja. Ennen tehtävän vastaanottamista valitun tulee esittää rikosrekisterilain 6 §:n 2 momentin mukainen rikosrekisteriote. Eduksi katsotaan kokemus lasten ja perheiden kanssa tehdystä työstä, perhetyön menetelmäosaamisesta sekä lastensuojelutyöstä. Noudatettava työ- tai virkaehtosopimus on Sosiaali- ja terveydenhuollon työ- ja virkaehtosopimus (SOTE). Perheohjaajan sijaisuus on 14.2. - 1.9.2023. Tehtävässä on 3 kuukauden koeaika, työaika on kokoaikatyö, päivätyö. Hakijoita voidaan haastatella jo hakuaikana.

Lisätietoja tehtävästä antavat johtava sosiaalityöntekijä Tanja Tamminen, p. 041 730 6856 tai palvelupäällikkö Katja Sipiläinen, p. 050 322 6367. Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@pirha.fi.

Tehtävää haetaan ensisijaisesti sähköisesti Kuntarekryn kautta. Hakemuksen voi jättää myös kirjallisena, jossa on mainittava haun numerotunniste (työavain), nimike ja sijoituspaikka. Hakemukseen suositellaan liitettäväksi CV. Kirjalliset hakemukset lähetetään osoitteeseen: Pirkanmaan Hyvinvointialue, kirjaamo, PL 272, 33101 Tampere. Sähköisten hakemusten tulee olla perillä klo 23.59 ja postitse saapuvien hakemusten klo 14.30 mennessä. Myöhässä saapuneita hakemuksia ei voida ottaa haussa huomioon. Lisätietoja hakemisesta saat Pirkanmaan hyvinvointialueen rekrytoinnista rekrytointi@pirha.fi.

Hakuaika päättyy 14.2.2023

2. Etänä tapahtuvia vapaaehtoistöitä kipuoireisten parissa

Haluaisitko oppia ryhmänohjausta ja auttaa kipuoireisia etänä?

Etsimme vapaaehtoisia ohjaamaan verkossa erilaisia ryhmiä. Ryhmä voi olla perinteinen keskusteluryhmä, tai kiinnostuksesi mukaan jokin luova ryhmä! Kohderyhmämme on ilmaissut kiinnostuksensa muun muassa etänä toimivaan luontoryhmään, käsityökerhoon, kirjoitusryhmään ja erilaisiin liikunnallisiin ryhmiin. Myös nuorten ryhmämme kaipaa toista ohjaajaa vanhan ohjaajan kaveriksi.

Ryhmiä ohjataan Microsoft Teamsin kautta, ja ryhmän ohjaamiseen sekä Teamsin käyttöön paneudutaan koulutuksen aikana. Työntekijä hoitaa ryhmän markkinoinnin, ja on tarvittaessa tukena ryhmän ensimmäisillä tapaamisilla. Voit pitää ryhmää niin kuin itsellesi sopii, viikoittain tai kuukausittain pidemmän ajan, tai vain muutaman kerran ns. pop-up ryhmänä.

Parhaassa tapauksessa saat tässä vapaaehtoistoiminnassa itsellesi omaa kiinnostustasi koskevan harrasteryhmän tai ammatillista kokemusta kipuoireisten kohtaamiseen tulevassa työssäsi! Samalla tulet tuomaan lisää positiivista sisältöä ja hyvinvointia kipuoireisten elämään. Pääset myös käyttämään luovuuttasi, ja tarvittaessa opettelemaan uusia verkkotaitoja.

Koulutus järjestetään kuutena peräkkäisenä keskiviikkona, 1.3.-5.4. klo 18-19:30.

Ota yhteyttä tarvittaessa emmi.vainio@suomenkipu.fi, tai täytä verkkoryhmänohjaajien koulutuksen hakulomake suoraan! Lisätietoja löydät myös täältä.

Ystävällisin terveisin

Emmi Vainio

HankekoordinaattoriYhdessä etänäkin -hanke

Suomen Kipu ry

emmi.vainio@suomenkipu.fi

044 722 5931suomenkipu.fi

3. Harjoittelupaikka: tuetun asumisen ohjaaja

Toimistomme sijaitsee Nekalassa ja meitä työskentelee täällä kaksi tuetun ohjaajaa. Tuetun asumisen ohjaajan työ tapahtuu asiakkaiden kotona ja heidän toiveidensa mukaan. Asiakkaamme tarvitsevat ohjausta ja tukea asumisessa, elämänhallinnassa ja sosiaaliseen ympäristöön kiinnittymisessä. Teemme yhteistyötä mm. sosiaalityöntekijän, työhönvalmentajan ja edunvalvonnan kanssa.

Työmme on liikkuvaa, sillä asiakkaamme asuvat ympäri Tamperetta. Työaika pääasiassa ma-pe klo 8-16.

Jos kiinnostusta löytyy, ota yhteyttä allekirjoittaneeseen.

Terveisin

Minna Salo

Tuetun asumisen ohjaaja

p. 040 806 3424

minna.salo@pirha.fi

Pirkanmaan hyvinvointialue

Ikäihmisten ja vammaisten palvelut

Rantaraittikoti

Rantaraitti 3

33100 Tampere

www.pirha.fi

4. Ohjaajia Rauhankouluun kouluvierailuihin

Rauhankoulu hakee ohjaajia Turkuun, Tampereelle ja pääkaupunkiseudulle. Rauhankoulun ohjaajat vierailevat kouluissa pitämässä globaalikasvatuksen työpajoja peruskoulun 4.–9. luokkalaisille ja toisen asteen opiskelijoille kestävän kehityksen ja rauhan teemoista. Ohjaukset tehdään yhdessä ohjaajaparin kanssa ja ohjaamisesta maksetaan palkkio.

Odotamme sinulta:

  • innostusta toimia rauhan ja kestävän kehityksen toteutumiseksi
  • kokemusta lasten ja nuorten kanssa toimimisesta sekä ryhmien ohjaamisesta
  • sitoutumista tehtävään vähintään kevätlukukaudeksi 2023. Arvostamme:
  • globaalikasvatuksen teemojen tuntemusta
  • kokemusta draaman työtavoista ja toiminnallisista menetelmistä Tarjoamme sinulle:
  • koulutuksen tehtävään sekä valmiit työpajarungot ja opetusmateriaalit työn tueksi
  • kokemusta globaalikasvatuksesta, järjestötyöstä sekä draamapajojen ohjaamisesta
  • mahdollisuuden toimia kestävän kehityksen sekä osallisuutta, yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa korostavan yhteiskunnan hyväksi
  • Rauhankoulun ohjaajayhteisön, jossa saa tukea, voi jakaa kokemuksia ja oppia muilta. Työ on luonteeltaan keikkatyötä, jota tehdään arkisin päiväsaikaan. Palkka yhden työpajan ohjauksesta on 66 euroa ja työpajan pituus on 2–3 oppituntia. Rauhankoulun ohjaajat pystyvät itse vaikuttamaan työn aikatauluihin ja työ sopiikin esimerkiksi opiskelijalle. Ohjaustyötä tulee ohjaajaa kohden n. 6–30 tuntia lukukaudessa ohjaajan aikatauluista riippuen. Rauhankoulun ohjaajia haetaan seuraaville alueille: Tampere, Turku ja pääkaupunkiseutu. Rauhankoulun ohjaukset pidetään pääsääntöisesti suomen kielellä, mutta myös ruotsinkielisille työpajoille on kysyntää. Valittujen ohjaajien edellytetään osallistuvan koulutukseen, joka pidetään Turussa 11.–12.3.2023 klo 11–17. Koulutuksessa syvennytään Rauhankoulun sisältöihin ja työpajoissa käytettäviin menetelmiin. Koulutuksesta ei makseta työkorvausta, mutta matkat korvataan. Hakuohjeet ja lisätietoja tehtävästä: Lisätietoja voi kysyä puhelimitse Annukka Toivoselta (050 597 9629) tai sähköpostitse osoitteesta rauhankoulu@rauhanliitto.fi. Hakijoita pyydämme jättämään vapaamuotoisen motivaatiokirjeen (max 1 sivu) sekä CV:n sähköpostitse rauhankoulu@rauhanliitto.fi Valinnat tehdään hakemusten perusteella. Haku päättyy 28.02.2023 klo 17. Rauhankoulu tarjoaa koululaisryhmille työpajoja, joissa yhdistyvät globaalikasvatus ja taidelähtöiset menetelmät, erityisesti tarinallisuus ja draama. Keskeisiä teemoja ovat rauha, globaalit kehityskysymykset ja globaaliin vastuuseen kasvaminen. Vuonna 2023 kouluvierailut ovat osa Rauhanliiton hanketta "Rauhanrakentajat - tietoa ja taitoa kestävän tulevaisuuden tekijöille". Hanke on rahoitettu ulkoministeriön globaalikasvatustuella. Toiminta on puoluepoliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumatonta. https://rauhanliitto.fi/rauhankoulu

5. 4Asteen sosiaalinen kuntoutus leirimuotoisena-palvelu

Palvelua on tuotettu vuodesta 2018 Kymsoten ja Porvoon lastensuojelun sekä Tampereen omaishoidon kanssa yhteistyössä. Laitan liitteenä sosiaalityöntekijöille suunnatun tiivistelmän ja perheille tarkoitetun kuvauksen palvelusta. Opiskelijat voivat olla yhteydessä minuun, jos palvelun sisällöt kohtaavat jonkun teeman kanssa ja he haluisivat tehdä harjoittelun ko. palveluun.

Mukavaa lopputalvea!

Petri Salmivainio

​Leiri- ja ryhmätoimintojen vastaava ohjaaj​a​

Neljä Astetta Oy​

Mariankatu ​16 B 32

15110 LahtiFinland

IN ENGLISH

UPCOMING EVENTS:

1. The board of Sopu's last social media days!

2. Työelämätori 16.2.

3. Plan an event for SOPU -competition

4. Siniset ystävät -sitsit

5. BetterTogerther Valentine's Day event

6. SOPU's coffeehouron Wednesday 15.2.at 12–13

OTHER NOTIFICATIONS:

1. Job advertisement

2. Job advertisement

3. Job advertisement

4. Job advertisement

5. Job advertisement

UPCOMING EVENTS:

1. The board of Sopu's last social media days!

Even the last members of Sopu's board will be able to introduce themselves on Instagram this week! During social media days you will get to know the members of the new board better and send them questions. On social media days each member use to Sopu's Instagram account for one day.

This week on Instagram @sopury:

14.2. Event official Helli

15.12. Event official Pipsa

16.12. Studies official Bettina

2. Työelämätori 16.2.

Unfortunately this is only in Finnish

3. Plan an event for SOPU -competition

Your time to shine has come 'cause SOPU is doing a event planning competition. The instructions are very simple: plan a new event for SOPU, present your idea for the board, win in the voting and get to make the event happen.

You can present your event idea in the comments of the ig post, in our ig dm, or send us email at sopu@tamko.fi. SOPU's board reserves the right to skip any already existing events and events that encourages harassment.

You have untill 16.2. to send your ideas, so act fast!

The winner gets to make their event idea come to life alongside SOPU's board, so this is an awesome chance to familiarize with the board activities 🥳

4. Siniset ystävät -sitsit

Unfortunately this event is only in Finnish.

5. BetterTogerther Valentine's Day event

Save the date! SOPU is participating in BetterTogether Valentine's Day event at TAMK main campus on February 14th at 11-15

TAMK Parvi, SportUni and Tamko bring people together on Valentine's Day 14th February, together with students.

- Stands and live music

Teiskontie lobby, at 11-14

- Pancakes made with love

Outside Teiskontie main doors, at 11-14

- New friends from speed dating

Parvi (B1-24), at 11-14

- Relaxing body care

SportUni (L-building), at 14-15

No pre-registration is needed for the day's activities. Just show up alone or with a friend. The event is free of charge and open to all TAMK's students. Welcome!

6. SOPU's coffeehouron Wednesday 15.2.at 12–13

Welcome to the H0-hallway for SOPU´s coffee hour. You can expect coffee, tea, good company and a relaxed hangout. We will also sell overall badges and tote bags. So come to the couches in the H0-hallway on Wednesday 15.2. at 12.00–13.00, see you there!

OTHER NOTIFICATIONS:

1. Job advertisement

Unfortunately this is only in Finnish.

2. Job advertisement

Unfortunately this is only in Finnish.

3. Job advertisement

Unfortunately this is only in Finnish.

4. Job advertisement

Unfortunately this is only in Finnish.

5. Job advertisement

Unfortunately this is only in Finnish.