SOPU RY VIIKKOPOSTI, VKO 8

21.02.2022

SISÄLTÖ / IN ENGLISH BELOW

TULEVAT TAPAHTUMAT:

1. Maaliskuun lajikokeilu

2. Kaljamölkkyä höntsäillen

3. Akateemisen luovuttamisen MM-kilpailut 2022

MUUT ILMOITUSASIAT:

1. SOPU ry:n jäsenistökysely on täällä

2. Talentian valtuuston opiskelijavaalit sekä jäsenkampanja 25.-27.2.

3. Virtapiiri - Virtaa opiskeluun: pienryhmä opiskelijoille

4. Seuraa somessa @korkeakouluopiskelijat

TULEVAT TAPAHTUMAT:

1. Maaliskuun lajikokeilu

Oli tanssilattia sinulle tuttu paikka tai ei, tämä lajikokeilu voisi olla juuri sinulle, sillä SOPU ja PIRATE palaavat lomalta tanssien. Kiinnostaisiko sinua koittaa sekä tankotanssia että rengastrapetsia? Jos vastasit joo, tulethan meidän kanssamme Rock the Pole tanssistudioon 7.3. klo 16:00-17:00. Siellä pääsemme testaamaan näitä kahta tanssilajia ja pitämään hauskaa.

Mitä: Tankotanssia ja rengastrapetsia. Molempia 30 minuuttia.

Mitä tarvitsen mukaani: shortsit tankotanssia varten, ihonmyötäiset pitkät housut rengastrapetsia varten, pieni pyyhe tangon putsaamista varten, juomapullo ja innokas asenne!

Milloin: Maanantai 7.3. klo 16:00-17:00. Tulethan ajoissa paikalle!

Missä: Hatanpään Valtatie 34 D. D-rapun ulko-ovesta vasemmalle ja yhdet portaat ylös. Ovella lukee Rock the Pole.

Hinta: 9€, maksetaan paikan päällä. Mikäli osallistujia on alle 20, hinta nousee 12€. Ilmoittautumalla sitoudut maksamaan kyseisen maksun. Mikäli joudut perumaan, emme valitettavasti pysty maksua maksamaan takaisin, sillä maksu menee suoraan tanssikoululle.

Liput tulevat myyntiin Kide.appiin 2.3. klo 12.

Nähdään siellä!

2. Kaljamölkkyä höntsäillen

Etäopinnot tökkii ja varsinaiseen kaljamölkky-turnaukseen on vielä ikuisuudelta tuntuva aika? Ei hätää, pelastus on täällä! SOPU järjestää PIRATEn ja Konekerhon kanssa höntsämieliset kaljamölkkykisat 22.2. Hakametsän hiekkakentällä. Tarkoituksena on vähän kisailla kaljamölkyn merkeissä, ja voittajille saattaa löytyä pientä palkintoakin. Varsinaiseen kisailuun ilmoittautuminen tapahtuu kide.appissa JOUKKUEKOHTAISESTI. Paikkoja on rajattu määrä, joten kannattaa toimia nopeasti! Paikalle voi toki tulla seuraamaan tai pelaamaan ns. varjomölkkyä jos joukkuepaikka jää saamatta. Kerää siis 0,33 tölkkejä (avaamattomia, sekä alkoholilliset että alkoholittomat sallitaan), viiden hengen joukkue ja kosolti hyvää mieltä, ja tule nauttimaan opiskelijaelämästä yhdessä muiden kanssa! Tarkemmat pelisäännöt löytyvät Facebook-tapahtumasta.

MITÄ: Kaljamölkky kisailua (JA vapaamuotoista kaljamölkyn peluuta)

MILLOIN: Tiistaina 22.2., ilmoittautuminen klo 17:00, kisat klo 17:30->

MISSÄ: Hakametsän hiekkakenttä, Kovajankatu 1

3. Akateemisen luovuttamisen MM-kilpailut 2022

Tampereen Rakentajakilta ry järjestää yhteistyössä Veripalvelun kanssa Akateemisen luovuttamisen MM-kilpailut 2022. Kyseessä on leikkimielinen kilpailumuotoinen tempaus, jossa tavoitteena on luovuttaa mahdollisimman paljon verta (terveysalan ammattilaisten määrittämissä rajoissa) ainejärjestönä. Kilpailussa ainejärjestöt jaetaan kolmeen sarjaan jäsenmäärän perusteella: höyhen (0-250), keskiraskas (250-500) ja raskas (>500). Kilpailuaika on 24.1.2022-29.4.2022.

OSALLISTUMISOHJEET:

1. Varaa aika Veripalvelun toimistolle tai verenluovutustilaisuuteen osoitteesta https://www.veripalvelu.fi/. Voit tulla yksin tai pienessä ryhmässä. Ryhmäajan varaaminen tapahtuu lähettämällä sähköpostia osoitteeseen tampere.verenluovutus@veripalvelu.fi. Jokaisella luovuttajalla täytyy olla aika varattuna.
2. Täytä sähköinen terveyskysely Veripalvelun nettisivuilta luovutuspäivänä tai päivää ennen.
3. Selvitä ainejärjestösi VeriRyhmän nimi etukäteen. SOPU ry:n veriryhmä on SOPU ry. Mainitse ryhmän nimi hoitajalle terveydentilahaastatteluun mennessäsi.
4. Syö ja juo luovutuspäivänä tavallisesti, mutta vältä raskaita aterioita juuri ennen luovutusta.
5. Ota mukaasi virallinen henkilöllisyystodistus. Myös ajokortti käy!
6. Verenluovutuksen jälkeen nauti Veripalvelun tarjoamasta välipalasta ja auttamisen tuottamasta hyvästä fiiliksestä
7. Vietä rauhallinen loppupäivä. Älä urheile, sauno, rasita kättäsi tai seiso pitkään paikallasi luovutuksen jälkeen. Muista juoda runsaammin nestettä.

Muista mainita haastattelun yhteydessä oman ainejärjestösi VeriRyhmän nimi, jotta käynti voidaan kohdistaa oikealle ainejärjestölle. Säilytä myös luovutuksesta saamasi kortti haalarimerkkiä ja/tai ainejärjestöpassin leimaa varten!

PALKINNOT:

Osallistujille
• Tapahtuman haalarimerkki (500 ensimmäiselle luovuttajalle, noudettavissa maalis-huhtikuussa näyttämällä luovutuksesta saatavaa korttia)
• Veripalvelun haalarimerkit (Pisara 2022, luovuttajatyyppi, biopankki)
• Mahdollisia pisteitä fuksi-, teekkari- ja ainejärjestöpasseihin (Veripalvelun leima tai näyttämällä luovutuksesta saatavaa korttia)
• Luovutuksen jälkeen Veripalvelun tarjoamaa välipalaa ja hyvä mieli auttamisesta

Ainejärjestöille
• Jokaisen sarjan voittaneelle ainejärjestölle mestaruustitteli ja kunniakirja
• Veripalvelun vuosikunniakirjat VeriRyhmille

Verenluovutusta järjestetään kampuksilla seuraavina ajankohtina:

Hervannan kampus:

  • Torstaina 7.4.2022 (Alustava aika, joka saattaa peruuntua COVID-19 vuoksi)

Keskustan kampus:

  • Ei erillistä tilaisuutta (Veripalvelun toimipiste sijaitsee keskustassa lähettyvillä)

TAMKin kampus:

  • Keskiviikkona 20.4.2022 (Alustava aika, joka saattaa peruuntua COVID-19 vuoksi)

MUUT ILMOITUSASIAT:

1. SOPU ry:n jäsenistökysely on täällä

Sopu ry:n hallitus 2022 haluaa kehittää yhdistyksen toimintaa, ja tätä varten kaipaamme jäsenistöltämme palautetta. Jäsenistöltä saatu palaute on meille ensisijaisen tärkeää, ja hallitus haluaakin tarjota monipuolisia kanavia palautteen antamiselle. Yhdistyksen tulisi olla jäsenistönsä näköinen, ja pyrimme tällä jäsenkyselyllä ja saadulla palautteella palvelemaan jäsenistöä paremmin.Palautekyselyn löydät täältä: https://forms.gle/rQ3XtdZ7QtKojk1z8Jäsenistökysely on auki sunnuntaihin 6.3.2022 saakka.Muistathan, että meille voi lähettää palautetta sähköpostitse, nettisivujen palauteosion, Instagramin ja Facebookin kautta pitkin vuotta! Voit myös vetäistä aina hallituslaista hihasta, kun siltä tuntuu.

2. Talentian valtuuston opiskelijavaalit sekä jäsenkampanja 25.-27.2.

Talentian valtuuston opiskelijavaaleihin ehdolle asettuminen on alkanut ja päättyy 15.4. Talentia järjestää Liity Nyt -kampanjan opiskelijoille 25.-27.2., jotta halukkaat kerkeävät sekä asettumaan ehdolle että pääsevät äänestämään Talentian opiskelijavaaleissa, sillä jäseneksi tulee olla liittynyt 1.3. mennessä.

Talentian valtuuston opiskelijavaalien sekä jäsenkampanjan aikataulutus:

25.-27.2. Liity nyt -kampanja opiskelijoille

1.3. Tähän mennessä liittyneet saavat äänestää opiskelijavaaleissa

15.4. Ehdolle asettumisaika päättyy Talentian valtuuston opiskelijavaaleissa

15.-31.5. Opiskelijaedustajien äänestysaika

Opiskelijan liittyessä 25.-27.2. välisenä aikana hänelle toimitetaan postissa Marimekon pussukka liittymislahjaksi, lisäksi he ovat mukana arvonnassa kampanja-aikana osallistuneiden kesken ja ovat äänioikeutettuna kevään opiskelijavaaleissa. Muista liittyessäsi käyttää SOPUn kampanjakoodia: SOPU22

Lisätietoa opiskelijavaaleista löydät klikkaamalla tästä.
Talentian liittymislomakkeen linkin löydät klikkaamalla tästä.

3. Virtapiiri - Virtaa opiskeluun: pienryhmä opiskelijoille

Onko koulutehtävien aloittaminen vaikeaa? Stressaako, jännittääkö tai harhaileeko keskittyminen? Taustalla voi olla epäoptimaalinen vireystila. Virtaa opiskeluun -pienryhmässä tutustumme kehon vireystilaan helpoilla harjoituksilla. Saat vireystilan tunnistamiseen ja säätelyyn liittyvää tietoa ja työvälineitä, joiden avulla tuet opiskelusi sujumista.

Aika: Keskiviikkoisin 16.3.- 30.3.2022 klo 14.30-16.00

Paikka: Kauppi Sport Center 4 krs. liikuntatila (KSC4-09), Kuntokatu 17, 33520 Tampere

Mitä ryhmässä tehdään?

Virtaa opiskeluun -pienryhmässä tutustutaan kehon vireystilaan eri näkökulmista helpoilla harjoituksilla. Käsittelemme kehomenetelmien avulla mm. keskittymiskykyä, jännittämistä ja rentoutumista. Ryhmässä opit mitä vireystila tarkoittaa ja miten se vaikuttaa opiskeluun. Opit vireystilan tunnistamisen ja säätelyn keinoja, joiden avulla voit tukea opiskelusi sujumista. Kun osaat tunnistaa vireystilasi, voit helpommin rytmittää tekemistäsi sen mukaan, säädellä vireystilaa tilanteeseen sopivammaksi sekä ennalta ehkäistä liiallista kuormittumista.

Järjestämme ryhmän osana fysioterapeutin tutkinto-ohjelman opintojamme sekä yhteistyössä Tresilienssi-hankkeen kanssa.

Kenelle ryhmä on tarkoitettu?

Ryhmä on suunnattu kaikille, jotka haluavat kehittää kehonsa hallintaa ja parantaa hyvinvointiaan ja jaksamistaan arjessa. Ennakkotaitoja tai -kokemusta ei ryhmään osallistumiseksi tarvita. Ryhmään otetaan maksimissaan 12 opiskelijaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu 11.3. mennessä https://forms.office.com/r/met6m7qL7b

Lue lisää ryhmän toiminnasta intrasta: https://intra.tuni.fi/content/event/3444

4. Seuraa somessa @korkeakouluopiskelijat

Korkeakouluopiskelijat on suomalaisille korkeakouluopiskelijoille suunnattu digitaalinen yhteisö, jonka tarkoitus on edistää opiskelijoiden yhteenkuuluvuutta. Me jaamme tietoa, tarjoamme vertaistukea ja annamme nuorille mahdollisuuden saada heidän äänensä kuuluviin. Viestimme opiskelijoille esimerkiksi työnhakuvinkkejä ja kesätyöpaikkoja, jaamme heidän tarinoitaan blogimme puolella ja autamme monipuolisesti vastaamaan opiskeluelämän aikana esiin nouseviin haasteisiin!

Toimimme pääosin sosiaalisen median puolella Instagramissa, joten ota ihmeessä seurantaan @korkeakouluopiskelijat

Suora linkki IG-tiliin: https://www.instagram.com/korkeakouluopiskelijat/?hl=en

Lisäksi verkkosivuillamme (www.korkeakouluopiskelijat.fi) löytyy lisää tietoa opiskelusta ja mm. blogimme.

IN ENGLISH

UPCOMING EVENTS:

1. March's sport trial

2. Kaljamölkky but casually

3. Academic Donating World Championship 2022

OTHER NOTIFICATIONS:

1. SOPU ry's inquiry is here

2. Virtapiiri - energy for studying: student group

3. Follow @korkeakouluopiskelijat

UPCOMING EVENTS:

1. March's sport trial

Whether the dancefloor is a familiar place for you or not, this sprot trial might be just for you, because SOPU and PIRATE are returning to school with some dancing. Are you interested in trying pole dancing and hoop trapeze? If you said yes, then you should come to dance studio Rock the Pole with us on 3.7. at 16:00-17:00. There we'll get to try both of these dance styles and have fun!

What: Pole dance and hoop trapeze. Half an hour of each.

What do I need with me: Shorts for pole dancing, skin-tight long pants for hoop trapeze, a small towel to clean the pole, a drinking bottle and an enthusiastic approach!

When: Monday 7.3. at 16:00-17:00

Where: Hatanpään Valtatie 34 D. When entering the D-building, go left and one floor up by stairs. You'll see the same Rock the Pole on the door.

Price: 9€, will be paid at the dance studio. If there are less then 20 participants, the price is 12€. By signing up, you agree to pay this fee. If for some reason you can't make it, we can't pay you back, since the money is going straight to the dance studio.

Tickets will go on sale on 2.3. at 12:00.

See you there!

2. Kaljamölkky but casually

Do you wanna take part in Finnish student life headlong? Don´t worry, we have a solution for you! SOPU, PIRATE and Konekerho will hold casual kaljamölkky competition 22.2. at Hakametsä´s hiekkakenttä. The idea is to compete in kaljamölkky, and the winners might even get some little prizes. Entering to the actual competition happens in kide.app AS A TEAM. There are limited amount of spots so act quickly. Of course you´re free to come and hang out or play so called varjomölkky, if you don´t get an actual competition spot. So gather 0,33 cans, a team of five people and lots of good spirit, and come to enjoy student life with many others! More specific rules for the game can be found on the Facebook event.

WHAT: Kaljamölkky competition (and more casual kaljamölkky)

WHEN: Tuesday 22.2., check in 17:00, actual competition from 17:30->

WHERE: Hakametsä´s hiekkakenttä, Kovajankatu 1

3. Academic Donating World Championship 2022

Tampereen Rakentajakilta ry is organizing Academic Donating World Championship 2022 in collaboration with Blood Service. This is a playful competition-like teekkari tempaus, in which the objective is to donate as much blood as possible (within safety limits set by health care professionals) as a student association. In this competition, student associations are divided into three leagues based on the number of members: featherweight (0-250), middleweight (250-500) and heavyweight (>500). The competition period is 24.1.2022-29.4.2022.

PARTICIPATION INSTRUCTIONS:

1. Book an appointment from https://www.bloodservice.fi/. You can donate at Blood Service's office or at blood donation event. You can come by yourself or in a small group. You can book an appointment for the group by sending an email to tampere.verenluovutus@veripalvelu.fi. Every donor must have a booked appointment.
2. Fill the health questionnaire at Blood Service's website on the day of donation or one day earlier.
3. Find out the name of your student association's BloodGroup in advance. SOPU's BloodGroup is SOPU ry. Mention the group's name in the health condition interview with the nurse.
4. Eat and drink as usual on the day of donation. Avoid heavy meals before donating blood.
5. Please bring an official ID card that includes your Finnish ID number.
6. After donating blood, Blood Service offers you some snack and you can enjoy the good feeling of being a lifesaver.
7. Take it easy for the rest of the day. Avoid exercise, sauna, standing for a long time in the same place, and any strain on the donation arm after donation. Remember to drink more.

Remember to mention the name of your student association's BloodGroup in the interview with the nurse. Also retain the card you receive after donating. Overall badge and/or student association's passport stamps can be reclaimed by showing the card!

REWARDS:

Participants
• Event overall badge (for the first 500 donors, retrievable during March and April by showing the card which is received after blood donation)
• Blood Service's overall badges (drop of blood 2022, donator, biobank)
• Possible points for fuksi-, teekkari- and student association's passports (Blood Service's stamp or by showing the card you receive after blood donation)
• After the donation: Some snacks offered by blood Service and a good feeling from helping

Student associations
• Championship title and a diploma for the winners of each league
• Blood Service's yearly diplomas for BloodGroups

Blood donating on campuses:

Hervanta campus:

  • On Thursday 7.4.2022 (Preliminary date which may be cancelled due to COVID-19)

City center campus:

  • No separate event (Blood Service's office is located in city center nearby)

TAMK campus:

  • On Wednesday 20.4.2022 (Preliminary date which may be cancelled due to COVID-19)

OTHER NOTIFICATIONS:

1. SOPU ry's inquiry is here

Unfortunately the inquiry is only in finnish, but you can send us feedback via email, our website, Instagram and Facebook any time!

2. Virtapiiri - energy for studying: student group

Unfortunately the group is only in finnish.

3. Follow @korkeakouluopiskelijat

Korkeakouluopiskelijat (University student) is a digital community for finnish students who are university and university of applied sciences. It will be posting for example job search tips and summer jobs for students. Unfortunately account is only in finnish.

Link to Instagram account: https://www.instagram.com/korkeakouluopiskelijat/?hl=en