SOPU RY VIIKKOPOSTI, VKO 48

29.11.2021

SISÄLTÖ:TULEVAT TAPAHTUMAT:1. SOPU ryn päivystys ke 1.12. klo 12-132. Joulukuun lajikokeiluna kyykkää3. S.O.S. Hätätilasitsit ke 8.12. klo 17.30LOPPUUNMYYTYMUUT ILMOITUSASIAT:1. Keikkatyötä Perhetukikeskukseen2. Vapaaehtoistoimintaan Parasta Lapsille -järjestön lasten- ja perheiden kevätleireille?TULEVAT TAPAHTUMAT:1. SOPU ryn päivystys ke 1.12. klo 12-13SOPUn päivystys on H0-käytävän sohvilla järjestettävä rento hengailuhetki. Tarjolla on kahvia sekä paikalla on SOPU ryn hallituksen jäseniä, joten toiveita ja kysymyksiä hallitukselle on tällöin mahdollista esittää! Meidän haalarimerkit ja kangaskassit ovat tällöin myös myynnissä. Nähdään siellä❤️2. Joulukuun lajikokeiluna kyykkääTule 1.12. klo 18 Tapiolan puiston kentälle harjoittelemaan tamperelaisten opiskelijoiden rakastamaa kyykkää! Tarvitset mukaan vain itsesi ja mukavat vaatteet. Et tarvitse pelivälineitä eikä sinun tarvitse osata ennalta sääntöjäkään, opetellaan yhdessä!Kyykästä lyhyesti:Kyykkä on satoja vuosia vanha perinteinen karjalalainen peli. Pelissä heitetään pelimailalla (kartulla) puisia sylintereitä (kyykkiä), ja kyykät yritetään saada ulos näin pelialueelta. Peliä voi pelata yksilöpelinä, paripelinä tai neljän hengen joukkueina. Kyykkä ei vaadi suuria urheiluponnistuksia tai kovaa kuntoa.Mitä: kyykkä

Milloin: ke 1.12. klo 18

Missä: Tapiolan puiston kenttä3. S.O.S. Hätätilasitsit ke 8.12. klo 17.30 LOPPUUNMYYTY

Siis takas saavu, kultaOn jo aamu, S.O.S.Niin kylmä aamu, kultaJos et saavu, S.O.S.MITÄ: SOURCEn, OKAn ja SOPUn yhteissitsitMILLOIN: 8.12., ovet klo 17:30, sitsit alkavat klo 18MISSÄ: Hatanpään Soutupaviljonki, Hatanpäänkatu 6TEEMA: S.O.S. Hätätila!MINKÄ TÄHDEN: Yhden.Talvi on pimeimmillään ja yksinäisyyden aiheuttama hätätila on suuri. Ainoa ratkaisu siihen on tummansininen. Tähän voi auttaa pelkästään SOURCEn, OKAn ja SOPUn yhteissitsit!Nyt on täydellinen mahdollisuus löytää itsellesi oma kulta tai aiheuttaa jonkun toisen kullalle S.O.S.-tilanteen kun tutustut uusiin maailman parhaisiin laulaviin koodareihin, sossuihin ja opeihin!MUUT ILMOITUSASIAT:

1. Keikkatyötä PerhetukikeskukseenKissanmaan Perhetukikeskukseen kaivattaisiin sekä nuorten että lasten osastolle keikkalaisia nyt loppuvuodelle sekä keväälle, jonka jälkeen olisi mahdollisuutta myös kesätöille. Keikkalaisille on hyvin vuoroja tarjolla ja itse pystyy vaikuttamaan kuinka paljon töitä tekee. Nyt olisi vielä hyvin aikaa tutustua työhön tässä kevään aikana keikkaillen, jonka jälkeen kesällä olisi sitten mahdollisuutta pidemmällekin pätkälle sopiville tyypeille. Erittäin hyvää hommaa opiskelijoille siis.Kiinnostuneet voivat laittaa osastonhoitajalle mika.ahonen@tampere.fi sähköpostilla infoa itsestään.

2. Vapaaehtoistoiminta Parasta Lapsille -järjestön lasten- ja perheiden kevätleireillä

Parasta Lapsille ry on valtakunnallinen lastensuojelujärjestö, joka tukee heikossa asemassa olevia lapsia ja lapsiperheitä leiritoiminnan avulla. Olemme yleishyödyllinen hyväntekeväisyys- ja kansalaisjärjestö, jonka toiminnan mahdollistavat vapaaehtoiset. Toimintamme on monikulttuurista.

Parasta Lapsille -järjestön leiritoiminta sopii kaikille lasten- ja perheiden parissa toimimisesta, ohjaustyöstä sekä leirimuotoisesta toiminnasta kiinnostuneille. Ohjaajana olet mukana luomassa turvallista leiriä lapsille. Leireillä on mahdollista kasvattaa osaamista kasvattajana sekä ohjaajana yksilö- ja ryhmämuotoisessa toiminnassa, solmia kontakteja alan toimijoihin sekä harjoitella tavoitteellista ja suunnitelmallista ohjelman ja aikataulun rakentamista. Leiriohjaajana toimit lapselle, lapsen perheelle ja itsellesi merkityksellisessä tehtävässä, josta kaikille osapuolille riittää iloa ja muisteltavaa vuosiksi eteenpäin. Järjestämme lasten- ja perheiden leirejä eri puolilla Suomea ympäri vuoden.

Leireillä esimerkiksi leikitään ja liikutaan, ulkoillaan, askarrellaan ja retkeillään kauniissa lähiluonnossa. Illalla voidaan kokoontua lukemaan tarinoita tai rauhoittumaan leirinuotiolla. Toiminta lähtee lasten toiveista. Ohjaajan päätehtävä kevään lastenleireillä on alle 12-vuotiaiden lasten yksilö- tai ryhmänohjaus 3-5 viikonloppua kestävillä yönylileireillä (noin 1 viikonloppu kuukaudessa) sekä leirin suunnittelu yhdessä ohjaajaryhmän kanssa. Monikulttuurisilla perheleireillä ohjaaja toimii sekä lasten että vanhempien kanssa. Hämeenlinnan, Riihimäen, Oulun ja Tampereen kaupunkien kanssa yhteistyössä toteutettavassa Näe hyvä mussa -toiminnassa on mahdollista tukea kriisiytymisuhassa olevien perheiden lasten itsetunnon kasvua ja kaveritaitojen kehittymistä positiivisen pedagogiikan keinoin.

Tarjoamme vapaaehtoisille ilmaisia koulutuksia (tällä hetkellä verkossa) sekä täysihoidon leireillä ja korvaamme leireistä aiheutuneet matkakulut. Halutessaan vapaaehtoinen saa toiminnasta todistuksen. Otamme mieluusti mukaan myös valmistuneita alan konkareita. Moninaiseen vapaaehtoisten joukkoomme mahtuvat erilaiset ja -ikäiset ihmiset.

Uusina tavoitteina vuodelle 2022 edistämme luontoympäristön hyödyntämistä toiminnassamme sekä positiivisen, osallistavan ja avoimen keskustelukulttuurin luomista, joka tarkoittaa, että kaikki järjestön toimijat ja toiminnasta kiinnostuneet voivat tulla mukaan luomaan välineitä leiritoiminnan käyttöön muun muassa kiusaamisen ja haastavien tilanteiden ennalta ehkäisyyn.

Muun muassa kasvatus-, sosiaali- tai liikunta-alan ammattilaisen on mahdollista myös työllistyä järjestössämme: https://www.parastalapsille.fi/ajankohtaista/uutiset/rekry-leirijohtaja-ja-leiripedagogi?fbclid=IwAR1DMW2ojcqmy--1MIEWe3mqoHDuyJjYUVIY4ckeudgYR_APTCNWoEEtTqc

Lue lisää lasten leireistä: https://www.parastalapsille.fi/viikonloppuleirit

Lue lisää perheiden leireistä: https://www.parastalapsille.fi/perheviikonloput

Ilmoita kiinnostuksestasi toimia keväällä leiriohjaajana: https://www.parastalapsille.fi/vapaaehtoiseksi/tule_vapaaehtoiseksi

TAI ota yhteyttä ja kysy lisää: info@parastalapsille.fi tai 050 407 8784

Tervetuloa mukaan luomaan lapsille ja perheille iloa elämään!